Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Enkel och snabb västerbottenostpizza

Västerbottenospizzan är perfekt att göra när man får spontant besök och behöver varken jäsa eller kräver särskilt mycket tid då botten är bakad på bakpulver.
Pizzan blir supersaftig när man breder på ett lager med creme fraiche på botten innan den skickas in i ugnen för gräddning och strör på västerbottenost. Här kommer receptet.

Foto: Cassandra/Metro Mode

Pizzabotten:
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl rapsolja
2 ½ dl mjölk

Fyllning:
Creme fraiche
2 klyftor vitlök
Västerbottenost
Gräslök

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt olja och mjölk och rör snabbt ihop allt till en deg.
2. Kavla degen med lite mjöl över ett bakplåtspapper.
3. Bred ut creme fraiche på bottnarna och strö över finhackad vitlök och lite gräslök.
4. Toppa med västerbottenost och ytterligare lite gräslök på toppen.
5. Grädda pizzorna mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!