Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Nöje

Vegetarisk ramen med svamp och grönkål

Här bjuder vi på ett klassisk recept på ramen med svamp, sesam och miso. Underbart gott med miso och sesam som bas –  det är så smakrikt och går enkelt att göra på det som finns i kylskåpet. I detta recept använde Anja svamp, grönkål och morot. Finns det något godare än en varm soppa nu när vintern är här?

Foto: Anja Forsnor/Metro Mode

Vegetarisk ramen
2 portioner
Buljong:
1,5 liter vatten
1 tärning grönsaksbuljong eller lantbuljong
ca 4 cm färsk ingefära
1/2 röd chili
2 vitlöksklyftor
Koka upp vatten med buljong, ingefära, chili och vitlök. Låt puttra minst 15 minuter men gärna mer så alla smakerna sätter sig.

Grönt och kryddor:
100 g nudlar, Anja använde fullkornsnudlar från Kung Markatta
100 g shiitakesvamp
100 g champinjoner
100 g böngroddar
3 msk japansk soja
3 blad grönkål
1 morot
1 msk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk vit misopasta

Topping:
koriander
svarta sesamfrön
Hacka svampen i stora bitar och stek gyllenbrun och mjuk i rapsolja. Sila buljongen när den är klar och häll tillbaka i kastrullen. Koka upp och tillsätt soja och sesamolja. Tillsätt nudlarna i buljongen och låt det koka enligt anvisning på paketet, cirka 4 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt hackad salladslök, böngroddar och misopasta.
Toppa med koriander och sesamfrön. Njut!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!