Skönhet

Så får du en lika fräsch hy som supermodellen Karlie Kloss

KarlieKloss
 
Lider du också av en vintertrött hy efter vintern? Vi guidar dig steg för steg till hur du får en lika frisk, skinande och fräsch look precis som modellen Karlie Kloss.
 
 
Text. Caroline Sandström
Foto. Rex Features

 
 
STEG 1 – Rengöring och boost
Börja med att rengöra ansiktet på djupet med en ansiktsmask eller skrubb som tar bort döda hudceller. Se därefter till att ge huden rikligt med fukt och näring genom att smörja in den med ett serum eller ansiktsolja som tränger ännu djupare ner i huden jämfört med en ansiktskräm. För att hyn ska bevara sitt naturliga lyster är det viktigt att skydda den väl och speciellt nu när våren är här och solen tittar fram. Så avsluta rengöringen med en dagkräm som innehåller SPF som ger skydd mot solfläckar och solskador.
 
 
STEG 2 – Den perfekta basen
Efter en hel säsong av mörker och kyla är det inte konstigt att hyn ser lite trött och ojämn ut. Ta hjälp av en BB-cream som bas som hjälper till att jämna ut huden samt täcka små skavanker. Fortsätt sedan bygga på den med en täckande concealer, ett lättare puder, ett lystergivande solpuder och slutligen din highlighter som du appliceras i såväl ögonvrå, på näsryggen, under ögonbrynen och på kindbenens högsta punk för ett friskt glow.
 
 
STEG 3 – Finish
Använd därefter ett lätt fuchsiafärgat rouge som du applicerar på dina äppelkinder för att skapa en vårig och färsch look. Fokusera därefter på ögonen genom att ta hjälp av en mascara och en ögonbrynsskugga för att skapa en subtil intensitet. Avsluta sedan hela looken med hjälp av ett iögonfallande läppstift som ger ännu mer färg till din look.
 
 
Produkter
 
 

Produkterna du behöver från höger till vänster:

ANSIKTSSCRUBB, Nivea “Skin Refining Scrub”, 75 kr. FOUNDATION, Lindex “Perfect Skin Foundation”, 99 kr. HIGHLIGHTER, Nars, ” Portofino – shimmering coral”, 310 kr. BLÖT EYELINER. Lancôme, 300 kr. ANSIKTSVATTEN, Bioderma, “Biosensi”, 100ml, 130 kr. DAGKRÄM, Sensai, “Silk Brightening Cream SPF 8”, 815 kr. SOLPUDER, H&M, 59.50 kr. LÄPPBALSAM, Clarins, “Instant Light Natural Lip Perfector”, Coral Shimmer, 195 kr. MASCARA, Lindex, “, 99 kr. FOUNDATION, Marc Jacobs Beauty, 410 kr. ANSIKTSOLJA, Estelle & Thild, BioCalm Optimal Comfort Rescue Oil, 359 kr. SERUM, Estelle & Thild, Anti Redness Rescue Serum Flower, 299 kr.

 
 

Missa inte att även spana in:
Så gör du din hy redo för våren
10 ikoniska skönhetsprodukter
10 ekologiska nyheter på skönhetshyllan

 
 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!