Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

5 hudvårdsprodukter som räddar din torra hy i höst och vinter

Det kyliga höstklimatet är påfrestande för huden, särskilt för ansiktet som är den mest utsatta kroppsdelen under vintersäsongen. Metro Mode tipsar om fem produkter som hjälper huden att återställa fuktbalansen.

Foto: Unsplash

Det finns många tips för att få huden att må så bra som möjligt, något de flesta av oss kan behöva extra mycket nu under vinterhalvåret. Här är våra bästa tips, samt produkterna som gör susen!

1. En ansiktsbehandling inför varje säsong gör gott för huden. Många salonger erbjuder flera olika alternativ anpassat efter behov och hudtyp, men den gemensamma nämnaren är att huden blir både rengjord och vårdad på djupet vilket är knepigt att göra på egen hand.

2. Peeling tar bort döda hudceller och efterlämnar en fin lyster och minskar uppkomsten av pormaskar. Viktigt är att välja en peeling som är anpassad för den känsliga huden i ansiktet, och inte använda kroppspeeling.

3. Serum efter rengöring når längre ner i hudlagret och gör att du får bättre effekt av dina hudvårdsprodukter och förbättrar huden inifrån.

Läs även: Serum som verkligen gör skillnad för din hy! Här är de mest hyllade.

4. Ansiktsmask en till två gånger i veckan gör underverk för torr och trött hy. Den här årstiden är det toppen med en berikande fuktmask som ger huden en riktig fuktboost och som även skyddar den mot det påfrestande klimatet.

Läs även: Bästa ansiktsmaskerna 2022 – vi listar 11 favoriter för alla hudtyper.

Parsley Seed Facial Cleansing Oil - Aesop KÖP

Parsley Seed Facial Cleansing Oil - Aesop

Skonsam rengöringsolja som tar bort din makeup (även den som sitter som berget) och tillför även huden med antioxidanter. Lämpad för torr–, bland– eller känslig hy.

Pris: 350 kronor.

KÖP

Nästa bild
D-Force Vitalizing Anti-age Day Cream - Beaute Pacifique  KÖP

D-Force Vitalizing Anti-age Day Cream - Beaute Pacifique

Denna dagkräm är perfekt den här tiden på året när soltimmarna är få då den tillför naturligt D-vitamin (från avokadoolja) till huden. Ansiktskrämen är mjuk och skön samt absorberas snabbt. Behaglig doft.

Pris: 697 kronor.

(Rek pris: 929 kr)

KÖP

Nästa bild
Anti Pollution Renewal Mask - Exuviance KÖP

Anti Pollution Renewal Mask - Exuviance

Anti-Pollution Renewal Mask är en djupverkande och intensivt återfuktande leave-on mask. Innehåller PHA-syra och anti-pollution complex som tillsammans återfuktar huden och stärker skyddsbarriären. Huden får ny lyster, upplevs jämnare och får ett skydd mot yttre påfrestningar. Passar alla hudtyper och är särskilt bra till en torr och känslig hud. Anti-Pollution Renewal Mask ersätter Deep Hydration Treatment.

Pris: 629 kronor.

Finns även hos Åhléns!

KÖP

Nästa bild
Hydra Zen Overnight Serum-in-Mask - Lancôme  KÖP

Hydra Zen Overnight Serum-in-Mask - Lancôme

För den stressade hjälper den här lugnande och lyxiga masken din hud medan du sover. Produkten tas upp av huden med en gång och efterlämnar ett fint skimmer. Serum-masken är toppen för dig med torr och känslig hy. Används på kvällen efter rengöring och låt verka hela natten.

Pris: 640 kronor.

KÖP

Nästa bild
Parsley seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream - Aesop KÖP

Parsley seed Anti-Oxidant Facial Hydrating Cream - Aesop

En skön ansiktskräm för dig som är en riktig torris under vintersäsongen.

Pris: 670 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!