Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

3 enkla tips på hur du bäst gör rent din beauty blender

Beauty blender eller sminksvamp, en säger att kärt barn har många namn och det är väl det som den rosa lilla blobben har blivit. Den är en naturlig del i vår vardagsrutin, men vet du hur du rengör den?

 Foto: Unsplash

Använder du din beauty blender varje dag är risken ganska stor att den är full av smink, ända in i kärnan. Vilket i sin tur betyder att du duttar både nytt och gammalt smink på dig varje dag, inte bra för din hy. Därför är det hög tid att du lär dig att göra rent din svamp på rätt sätt.

1. Varmt vatten och tvål
Tips nummer ett är att du lägger din beauty blender i en skål med varmt vatten och tvål. Låt den ligga i badet i 30 minuter, skölj den. Är det fortfarande smuts kvar kan du komplettera med extra tvål.

2. Diskmedel + olivolja = sant
Detta är den mest populära metoden just nu. Blanda lika delar diskmedel och olivolja i en skål, doppa din beauty blender i blandningen och skölj med varmt vatten. Upprepa tills den är helt ren.

3. Tvätta den direkt
Det bästa tipset för att hålla din beauty blender ren är att du tvättar den efter varje gång du använt den. Skölj av den och tvätta med tvål. På så  vis blir den inte full av äckligt gammalt smink.

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!