Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Vem vill inte ha fylligare bryn? Det verkar vara det enda vi strävar efter just nu.

Skönhet

3 sätt att få fylligare och tjockare ögonbryn

3 sätt att få fylligare och tjockare ögonbryn
8 Se Bildspelet

Vem vill inte ha fylligare bryn? Det verkar vara det enda vi strävar efter just nu. Vad passar då inte bättre om en guide över hur du får just fylligare bryn. Här är tre olika saker du kan göra för att få finare bryn.

1. Använd olja

För att få ögonbrynen att växa måste de vara i en miljö som gynnar hårväxten. Med andra ord en återfuktad och näringsrik miljö. Här kan olja hjälpa till, den återfuktar och ”låser in” fukten. Masserar du in oljan stimuleras hårsäckarna och blodcirkulationen ökar som i sin tur kan göra att håret växer fortare. Du kan använda vilken olja som helst – allt från olivolja till jojobaolja och ricinolja. Smörj in brynen varje dag innan du går och lägger dig.

 

2. Fejka det

Det bästa sättet att få fylligare bryn är att sminka fram dem. Det kräver en del övning men resultatet blir perfekt. Det första du måste göra innan du tar till ögonbrynspennan är att komma fram till vilken form som passar bäst för ditt ansikte. Därefter drar du ett streck längs underkanten av brynet med en skugga eller penna. Fortsätt sedan att fylla i brynet där det är som glesat med en penna, genom att måla små ”strån”. Definiera sedan formen på brynet med en vinklad pensel och brynskugga. Borsta sedan igenom brynet för att få bort skarpa linjer och överskottsskuggan. Avsluta med en ögonbrynsgel som håller formen och skuggan på plats hela dagen.

 

3. Använd ett serum

Fungerar ingenting och du får aldrig riktigt till sminket, då kan det vara en idé att testa ett ögonbrynsserum. Serumen innehåller vitaminer och ämnen som ska stimulera hårväxten. Använd serumet dagligen och efter några veckor ska du märka att brynen blivit kraftigare och fylligare.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Metro Modes redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

 

Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Home
34 kvadrat
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Paulina Forsberg
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind