Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

4 enkla sätt att tvätta bort sminket utan att använda sminkborttagning

tvatta-ansiktet-med-naturliga-produkter-puffNågot man absolut inte ska göra är att sova med smink eftersom det kan förstöra din hy. Har du ingen sminkborttagning hemma finns det massor av saker du har i kylskåpet som fungerar exakt lika bra, och ibland till och med bättre.

Hur trött man än är när man kommer hem är det viktigt att tvätta bort sminket. Om din sminkborttagning är slut ska du absolut inte använda vanlig tvål eftersom det kan torka ur din hud. Som tur var finns det andra saker du kan använda, och till och med byta ut mot sminkborttagning.

1. Avokado
Avokado låter oväntat men fungerar faktiskt jättebra! Ta en tops och gnugga den mot en skuren avokado och använd sedan topsen för att ta bort mascara och eyeliner.
2. Kokosolja
Kokosolja är fantastiskt eftersom du kan använda det på så många olika sätt. Lägg lite på en bomullstuss och tvätta bort ditt smink. Efteråt kommer din hud att lukta gott och vara återfuktad.
3. Olivolja
Olivolja är perfekt som sminkborttagning för dig som har torr hud. Dutta lite på en bomullstuss och sen är det bara att gnugga bort sminket.
4. Aloe vera
Om du har oljig hud är Aloe vera ett jättebra alternativ till sminkborttagning eftersom den inte gör din hud fettig. Ta lite på en bomullstuss och gnugga försiktigt bort ditt smink.

Källa: purewow
Foto: All over press

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!