Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

6 sätt att förebygga dålig hy, finnar och sommarakne

Hur härlig sommaren än är så kan den vara väldigt tuff mot din hy. Här är våra bästa tips på hur du undviker att få finnar och utslag under årets varma månader.

Foto: Instagram @elsahosk

1. Ansiktsvatten
Solens strålar torkar ut huden och lämnar kvar döda hudceller som ökar risken för igentäppta porer. Var därför extra noga med att använda ansiktsvatten under de varmare månaderna, både morgon och kväll, för att nya celler ska kunna produceras snabbare.

2. Välj rätt solskydd
Titta efter en solksyddskräm med tunn konsistens, tjockare krämer täpper lättare igen porerna. När din solskyddsfaktor är för tjock har porerna svårt att andas, och då kommer finnar och utslag gärna som brev på posten. Tänk dock på att smörja dig ordentligt och ofta (runt varannan timme) när du är i solen en hel dag.

3. Fukt, fukt, fukt!
Många tycker att deras hy blir bättre när den får “torka ut” i solen, vilket dock ofta är kortvarigt. Uttorkad hy producerar mer talg (fett) vilket ökar risken för utslag. Fukt- och solkrämerna är dina bästa vänner!

4. Ren hy
Lägg till en ansiktstvätt även på eftermiddagarna under sommaren (i stället för endast morgon och kväll). Svett, uttorkande solstrålar, pool-kemikalier och miljöföroreningar är alla bidragande faktorer till oren hy. Ett tips är att stoppa ner sminkborttagnings-servetter i strandväskan så att du kan hålla dig fräsch på ett enkelt sätt under dagen.

5. Dra ner på sminket
Din vanliga foundation, i kombination med värme och svett, är en stor bov i dramat. Testa i stället en färgad dagkräm som är lättare i konsistensen. Det är både snyggare och bättre för sommarhyn. Fundera över hur stor del av innehållet i sminkväskan som faktiskt måste följa med på semestern? Försök att använda sommarmånaderna till att låta huden andas så mycket som möjligt.

6. Skrubba lagom
En vanlig missuppfattning är att man ska peela huden ofta för att få bort döda hudceller, speciellt på sommaren. Det som händer när du skrubbar för ofta är att du torkar ut huden vilket gör att mer talg produceras. Huden blir fetare och du får lättare utslag, vilket inte precis är det önskvärda resultatet! Håll dig till var 7-10 dag. Det kan också räcka med att använda ett bra ansiktsvatten.

Källa: Wellandgood.com

Multi-Active Toner - Dermalogica KÖP

Multi-Active Toner - Dermalogica

Detta ansiktsvatten i sprayform är din räddare i nöden när huden känns som ett uttorkat russin!

Under arbetsdagen, framför datorn, på flyget, efter rengöring och över makeup – när som helst kan du spraya över nödvändig fukt.

Pris: 445 kronor.

KÖP

Nästa bild
Vitamin C Tonic - Pixi KÖP

Vitamin C Tonic - Pixi

C-vitamin är en kraftfull antioxidant som stimulerar kollagenproduktionen och ger en fin lyster. Detta utjämnande ansiktsvatten innehåller även probiotika som stärker hudbarriären. Med hjälp av pillbark och frukextrakt exfolieras även huden.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Toning Lotion Normal or Dry Skin - Clarins KÖP

Toning Lotion Normal or Dry Skin - Clarins

Ett alkoholfritt ansiktsvatten som varsamt avlägsnar alla spår av rengöringsmjölk och har en uppfriskande effekt samtidigt som hudens naturliga flora bevaras. Huden blir perfekt rengjord och förberedd på att ta upp efterföljande hudvårdsprodukter.

Pris: 280 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sunscreen Mousse SPF 30 - EVY Technology KÖP

Sunscreen Mousse SPF 30 - EVY Technology

Utmärkt för mycket ljus och överkänslig hy. Med EVY kan du skydda dig mot solens förtidsåldrande och uttorkande effekt men ändå få en solbrun färg. Berikad med antioxidanter för att motverka förtidshåldrande.
Spf 30 släpper igenom 1/30 del av uv strålningen och blockerar ca 97% av UVB strålarna.

Pris: 239 kronor.

KÖP

Nästa bild
360° Gel Oil Free SPF 50 - Heliocare KÖP

360° Gel Oil Free SPF 50 - Heliocare

Redaktionens favorit!

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hydra Essentiel SPF 15 - Clarins KÖP

Hydra Essentiel SPF 15 - Clarins

Den törstiga hudens bästa vän! Cremen har en smältande konsistens som ger en behaglig silkeskänsla. Huden blir återfuktad, mjuk och full av lyster samtidigt som den får skydd mot UV-strålar och föroreningar.

Pris: 565 kronor.

KÖP

Nästa bild
Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 - Lumene KÖP

Lähde Oxygenating Day Fluid SPF30 - Lumene

Denna ultralätta dagcreme kombinerar nordiska supervatten för kontinuerlig återfuktning samtidigt som syrestimulerande mineraler hjälper till att ge huden tillgång till syre, vilket bidrar till att huden ser friskare ut. Dess silkeslena och fjäderlätta konsistens skyddar huden mot exponering för UVA/UVB utan att klibba eller lämna någon hinna.

Pris: 219 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sminkborttagnings-servetter - Depend KÖP

Sminkborttagnings-servetter - Depend

Pris: 39 kronor.

KÖP

Nästa bild
Skin Feels Good Fresh Almond - Lancôme KÖP

Skin Feels Good Fresh Almond - Lancôme

Färgad dagkräm i som är fantastiskt lätt att använda och ger ett felfritt resultat på ett ögonblick.

Pris: 370 kronor.

KÖP

Nästa bild
Moisture Surge Sheertint Hydrator SPF25 Very Light Universal - Clinique KÖP

Moisture Surge Sheertint Hydrator SPF25 Very Light Universal - Clinique

En färgad återfuktare som ger 12 timmars fukt, perfekt hud och skydd.
Innehåller kraftfullt återfuktande ingredienser som hyaluronsyra och aktiverat aloevatten som håller huden fyllig och fuktig i 12 timmar.

Pris: 315 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sugar Oil Body Scrub - Meraki KÖP

Sugar Oil Body Scrub - Meraki

Sockerbaserade body scrub som består av oliv- och rapsolja och emulgerar på huden när den blandas med vatten. Sockret tar bort död hud och gör din hud mjukare, lenare och ger den ökad lyster.

Pris: 285 kronor.

KÖP

Nästa bild
Green Mandarin Scrub - Decléor KÖP

Green Mandarin Scrub - Decléor

2-i-1 skrubbmask som återuppliva hudens glöd.

Pris: 490 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!