Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

6 sätt att förebygga dålig hy, finnar och sommarakne

dalighy
Hur härlig sommaren än är så kan den vara väldigt tuff mot din hy. Här är våra bästa tips på hur du undviker att få finnar och utslag under årets varma månader.
 
1. Ansiktsvatten
Solens strålar torkar ut huden och lämnar kvar döda hudceller som ökar risken för igentäppta porer. Var därför extra noga med att använda ansiktsvatten under de varmare månaderna, både morgon och kväll, för att nya celler ska kunna produceras snabbare.
 
2. Välj rätt solskydd
Titta efter en solksyddskräm med tunn konsistens, tjockare krämer täpper lättare igen porerna. När din solskyddsfaktor är för tjock har porerna svårt att andas, och då kommer finnar och utslag gärna som brev på posten. Tänk dock på att smörja dig ordentligt och ofta (runt varannan timme) när du är i solen en hel dag.
 
3. Fukt, fukt, fukt!
Många tycker att deras hy blir bättre när den får “torka ut” i solen, vilket dock ofta är kortvarigt. Uttorkad hy producerar mer talg (fett) vilket ökar risken för utslag. Fukt- och solkrämerna är dina bästa vänner!
 
4. Ren hy
Lägg till en ansiktstvätt även på eftermiddagarna under sommaren (i stället för endast morgon och kväll). Svett, uttorkande solstrålar, pool-kemikalier och miljöföroreningar är alla bidragande faktorer till oren hy. Ett tips är att stoppa ner sminkborttagnings-servetter i strandväskan så att du kan hålla dig fräsch på ett enkelt sätt under dagen.
 
5. Dra ner på sminket
Din vanliga foundation, i kombination med värme och svett, är en stor bov i dramat. Testa i stället en färgad dagkräm som är lättare i konsistensen. Det är både snyggare och bättre för sommarhyn. Fundera över hur stor del av innehållet i sminkväskan som faktiskt måste följa med på semestern? Försök att använda sommarmånaderna till att låta huden andas så mycket som möjligt.
 
6. Skrubba lagom
En vanlig missuppfattning är att man ska peela huden ofta för att få bort döda hudceller, speciellt på sommaren. Det som händer när du skrubbar för ofta är att du torkar ut huden vilket gör att mer talg produceras. Huden blir fetare och du får lättare utslag, vilket inte precis är det önskvärda resultatet! Håll dig till var 7-10 dag. Det kan också räcka med att använda ett bra ansiktsvatten.
 
Källa: Wellandgood.com
 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!