Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

6 viktiga tips för att ta hand om torr hy under vinterhalvåret

Torr vinterluft leder till torr hy – det är ett som är säkert oavsett vilken hudtyp du har. Många frågar sig samtidigt hur aknebesvären kan bestå när hyn bli torrare? Och hur man ska kunna handskas med aknen utan att förstöra torr och känslig hy ännu mer?

Foto: Pexels

Att hitta ett sätt att ta hand om hyn under vinterhalvåret är svårt men inte omöjligt. Här är 6 superviktiga tips att börja med.

1. Lär dig vilken hudtyp du har

För vissa personer med annars väldigt fet hy kan den torra vinterluften innebära att aknen blir bättre medan det för andra istället resulterar i en torr och irriterad hy. Oavsett vilken hudtyp du har så kommer hyn att bli betydligt torrare under vinterhalvåret men det är fortfarande a & o att ta reda på hur just din hy reagerar för att du ska kunna behandla den rätt.

2. Se upp för anti-akneprodukter

Som de flesta av er säkert redan vet så kan anti-akneprodukter vara oerhört uttorkande i sig – därför är det ganska logiskt att man under torra vinterhalvåret inte behöver ösa på lika mycket. Om du har en produkt som torkar ut din hy och som du tycker fungerar bra så behöver du inte sluta helt men försök att använda den varannan dag istället för varje dag under denna period.

3. Fortsätt att återfukta!

Du kanske upplever att det känns som om du kväver huden (och täpper till porerna) om du smörjer på en rik fuktighetskräm – men då känner du fel. Det är alltid viktigt att återfukta huden, extra viktigt under vinterhalvåret!

– Leta särskilt efter ämnena Jojoba och Zink i dina hudvårdsprodukter. Jojoba hjälper hyn att kontrollera pormaskar, medan zink håller huden balanserad och förhindrar den från att överproducera olja, berättar dermatologen Elizabeth Tanzi för Teen Vouge.

4. Ge ditt ansikte mini-massage

Många tar på sina hudvårdsprodukter utan att egentligen tänka på HUR de gör det. En produkt vill man ju verkligen ska verka inne i huden och det är därför viktigt att du ser till att den får göra det. Genom att ge sig själv en mini-massage när man tar på en produkt ser du till att den kommer in hyn plus att du sätter igång det lymfatiska systemet, ett nätverk av kärl som leder till blodet. Ett trögt lymfatiskt system orsakar akne, finnar och tråkig, torr hud så detta vill du hålla igång väl!

5. Exfoliera varsamt

Om du får extra känslig hy under vintern (sveda och flammig) ska du exfoliera med en mjölksyrabaserad peeling. Om du endast blir torr i huden ska du satsa på en peeling med fruktsyra. Fråga en hudterapeut, i butiken eller på apoteket huruvida peelingen du tänk köpa innehåller dessa syror.

6. Använd ansiktsmask

En ansiktsmask kan ge huden en riktigt boost. Under vinterhalvåret när du ändå befinner dig mycket inomhus i myskläder är det perfekt tid för att använda ansiktsmasker. Investera i en riktigt bra ansiktsmask som innehåller viktiga ämnen och som rengör på djupet.

Foto: REX
Källa: Teen Vouge

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!