Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

7 tips du behöver i ditt liv om du har fint eller tunt hår

Lyckas du aldrig skapa lockar i ditt hår eller är ditt hår platt hur du än bär dig åt? Vi har samlat 7 tips du måste känna till om du har tunt eller fint hår.

Foto: @naaomiross / @markina

1. Föna håret med dina fingrar 

Ett misstag många gör som har tunt hår är att de börjar använda rundborsten direkt när de fönar håret. Borstar du igenom ditt hår för mycket kan resultatet bli att håret blir platt istället för fluffigt med mycket volym. 90 procent av tiden som du fönar håret ska borste igenom det med dina fingrar och 10 procent med rundborsten. Först fingrarna och sen borsten.

2. Klipp rätt

Har du fint och tunt hår ska du klippa upp håret – nivåerna kommer tillföra mer volym i ditt hår. Lite kortare frisyrer är också perfekt för dig, tänk en lob eller en bob. Så fint. Håll dig borta från en lång jämn frisyr, det får ditt hår att bli plattare än plattast.

3. Använd inte för mycket balsam

Balsam kan göra underverk men det kanske också tynga ner ett hår. Se till att du använder ett tunnare balsam och att du bara tar lite. Applicera det bara på dina toppar och bara när du har schamponerat håret.

4. Bli som din mormor

Du kanske har sett din mormor eller någon på film använda papiljotter? Det är dags att bli som din mormor och ta till dig av det klassiska skönhetsknepet. Vill du få en rejäl volymboost? Rulla upp det översta håret på några papiljotter innan du gör dig i ordning och ta ut dem precis innan du ska gå ut.

5. Jobba dig från toppen till botten

Har du tunt hår gör du förmodligen allt för att skapa volym i ditt hår. Märker du ingen skillnad oavsett hur mycket produkter du har i? Då applicerar du dem troligtvis fel. Har du tunt hår ska du aldrig ha några produkter vid rötterna (bara om det är en rotlyftande volymsprej). Frisören Mara Roszak berättar för Byrdie.com att du alltid ska börja applicera dina produkter från topparna och uppåt, eftersom det är topparna som kan ta emot mest produkter.

6. Saltsprejen fixar lockarna 

Det kan vara svårt att få till fina lockar om du har ett fint hår. Räddningen heter saltsprej. Håll dina lockar på plats genom att avsluta med att spreja dem med en saltsprej. Då får du snygga lockar som håller hela dagen.

7. Ha alltid en vattenflaska redo

Tunt och fint hår har ju en tendens att snabbt bli flottigt och platt. Ge ditt hår en uppfräschning genom att spreja håret med vatten. Har du en sprejflaska med vatten i väskan kan du alltid liva upp håret igen.

Saltvattensprej - Björk KÖP

Saltvattensprej - Björk

Pris: 199 kronor.

KÖP

Nästa bild
Saltvattensprej - Antonio Axu KÖP

Saltvattensprej - Antonio Axu

Pris: 149 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!