Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Allt du behöver veta om hyaluronsyra – 10 produkter du inte får missa

Hur mycket vet du om fuktämnet hyaluronsyra? Ett ämne som har blivit otroligt populärt och som finns i många skönhetsprodukter, kanske i fler än vad du tror. Lär dig allt du behöver veta, samt spana in 10 produkter som vi älskar! 

Nedan reder vi ut allt kring fuktämnet, dess egenskaper och varför det är så viktigt att använda i sin hudvårdsrutin. Nedan har vi listat 10 produkter vi verkligen tror på, som är perfekta att addera till ditt badrumsskåp i sommar.

Vad är hyaluronsyra?

Hyaluronsyra, eller HA (hyaluronic acid), är en fullträff när det kommer till att samla och binda fukt. Det finns naturligt i kroppens vävnader som ögon och leder, men framför allt i huden. Det är, trots namnet, ingen syra utan en typ av sockerart med molekyler som binder och attraherar fukt i och på huden. Vilket resulterar i en slätare och fylligare hud. Från 25-årsåldern minskar kroppens egen produktion av hyaluronsyra, vilket gör att vi behöver påfyllning.

Hur använder jag hyaluronsyra?

Det är som mest effektivt att använda ett serum med hyaluronsyra – då serum är mer koncentrerade går fuktämnet lättare in i huden. Vill du ha en snabb boost är det allra mest effektivt att använda en sheetmask. För att välja rätt produkt efter vad just din hud behöver finns det några saker som är bra att veta. De med låg molekylvikt tränger djupare in i hudlagret vilket ger en mer långvarig skillnad. De med högre molekylvikt bildar en vätskereservoar ovanpå huden.

Fuktämnet är något som fungerar för i princip alla, då fukt inte skadar huden utan bara gör den mer återfuktad. Vi tycker helt klart att det är ett måste i sommarens badrumsskåp. På innehållsförpackningen ska du titta efter namn som hyaluronic acid, sodium hyaluronate, natriumhyaluronat och sodium hyaluronate crosspolymer.

Källa: Apoteket

Foto: TT

Ansiktskräm - Biotherm KÖP

Ansiktskräm - Biotherm

Aqua Bounce är en lätt ansiktskräm som återfuktar huden, ger spänstigare hud som känns mjuk och len. Den återfuktar på djupet och är en perfekt pick me-up produkt.

Pris: 260 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hyaluronsyra - The Ordinary KÖP

Hyaluronsyra - The Ordinary

Formulan innehåller en kombination av HA av såväl låg, medel och hög molekylvikt, samt nästa generations HA polymerer. Tillsammans ingår HA-ingredienserna i en koncentration på 2% och kombinationen av dem ger återfuktning på djupet.

Pris: 89 kronor.

KÖP

Nästa bild
Solskyddsfaktor 30 - Vichy KÖP

Solskyddsfaktor 30 - Vichy

En sollotion berikad med fuktgivande hyaluronsyra. VICHY Idéal Soleil Face and Body SPF 30 Lotion är har en lätt konsistens, är enkel att applicera och gör inte huden vit.

Pris: 219 kronor.

KÖP

Nästa bild
Fuktgivande serum - BABOR KÖP

Fuktgivande serum - BABOR

Moisture Serum är ett återfuktande serum för alla hudtyper, speciellt utformat för en fuktfattig hud. Aloe vera, hyaluronsyra och svarthavre binder fukt till huden för ett långvarigt resultat. Torrhetslinjer suddas ut, rodnader dämpas och huden blir mer motståndskraftig.

Pris: 250 kronor.

KÖP

Nästa bild
Smartmask - Foreo KÖP

Smartmask - Foreo

Make My Day är en smartmask som passar till FOREO UFO – verktyget. Masken är avsedd för morgonen och innehåller hyaluronsyra och röda alger som verkar djupt återfuktande, skydda mot föroreningar och ge en strålande hy. UFO-behandlingen inleds med 30 sekunder av värmeterapi och rött LED-ljus för att förbereda huden och öppna upp porerna.

Pris: 129 kronor.

KÖP

Nästa bild
Serum - La Roche-Posay KÖP

Serum - La Roche-Posay

Intensivt fuktgivande och utjämnande serum med hyaluronsyra och thermalskt källvatten från La Roche-Posay. 24 timmars intensiv fukttillförsel till huden. Till känslig och fuktfattig hud. Hypoallergen.

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Multi-hudkräm - Clarins KÖP

Multi-hudkräm - Clarins

Multi-Active Jour är hudvårdsserien som behandlar de första tecknen på åldrande. En antioxidant dagcreme som hjälper huden att stå emot hektiska och stressiga dagar

Pris: 504 kronor. (Nedsatt från 630 kr)

KÖP

Nästa bild
Fuktgivande ansiktsmask - Estelle & Thild KÖP

Fuktgivande ansiktsmask - Estelle & Thild

Lätt och lyxig mask fullpackad med ekologiska effektiva ämnen som återfuktar och jämnar ut huden. En intensiv fuktmask som lämnar huden spänstig och full av lyster. Djupverkande hyaluronsyra återfuktar och reparerar medan Röda Mikroalger förbätrrar hudens elasticitet och jämnar ut.

Pris: 247 kronor. (Nedsatt från 329 kr)

KÖP

Nästa bild
Ansiktsvatten - Lumene KÖP

Ansiktsvatten - Lumene

Milt vårdande och lystergivande ansiktsvatten som ger en strålande och uppfriskad hud. Naturligt peelande bär- och fruktsyror, fuktbindande hyaluronsyra.

Pris: 115 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hudkräm - Rodail KÖP

Hudkräm - Rodail

Bee venom moisturiser har en avancerad sammansättning som revitaliserar och förnyar och ger huden en naturligt ungdomlig lyster. Bee venom samarbetar med stamceller från växter som jämnar ut hudtonen och stärker hudens elasticitet. Juvinity och cyclopeptid-5 slätar ut hudytan och dämpar fina linjer och rynkor. Hyaluronsyra ger intensiv och långvarig återfuktning som gör huden strålande vacker.

Pris: 2 505 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!