Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test: Metro Mode testar och utser årets bästa ekologiska hårprodukter

Naturlig skönhet har på senare tiden växt och blivit större och större. Vi blir mer medvetna om vad våra skönhetsprodukter innehåller och det blir vi med. Därför har vi testat ekologiskt schampo och hittat hårprodukterna som håller måttet.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

På senare tid har många blivit intresserade av att välja hårprodukter som är fria från sulfater, silikoner och parabener. Något en vill undvika när en strävar efter att ha så naturliga produkter som möjligt. Vi har tidigare testat ekologiska hudkrämer och nu har vi än en gång testat ekologisk skönhet. Denna gång har vi testat ekologiska hårprodukter som inte innehåller några konstiga ingredienser. Titta in i bildspelet här nedan för att se vilket schampo som var en klar vinnare.

I testet betygsätter vi samtliga produkter i en skala mellan en * upp till fem ***** som är fullpott. 

Mr.Smith Hydrating shampoo & Hydrating conditioner KÖP

Mr.Smith Hydrating shampoo & Hydrating conditioner

”Mitt torra och slitna hår känns väldigt lent efter att ha testat detta schampo och balsam. Den efterlämnar en fräsch doft och har en skön konsistens. Snygg och lyxig förpackning som gärna får synas i min badrumshylla. Däremot är det svårt att få ut produkt ur balsamet, inte ens hårt klämmande hjälper till, så se till att få med dig pumpen som hör till förpackningen vid köpet.”

Betyg: **** (fyra stjärnor)

Pris: ca: 270 kronor/ flaska

Finns på utvalda frisörsalonger,se listan här>

KÖP

Nästa bild
C/O Gerd Blueberry Shampoo moisture och Conditioner light KÖP

C/O Gerd Blueberry Shampoo moisture och Conditioner light

”Konsistensen är alldeles för tunn, särskilt i schampot som bara rinner rinner ur händerna (och knappt ger något lödder) vilket gör att det går åt väldigt mycket produkt för att kunna arbeta in den ordentligt i håret. Håret blir rent men då har jag också använt stora delar av tuben för att få något resultat.”

Betyg: * (en stjärna)

Pris: Pris: 199 kr för schampot och 239 kr för balsamet.

Köp schampot här och balsamet här>

KÖP

Nästa bild
Label.m Orange Blossom Shampoo KÖP

Label.m Orange Blossom Shampoo

“Detta schampo löddrar ordentligt och doftar fantastiskt gott av apelsinblommor. Doften sitter dessutom kvar ordentligt när håret i torkat, så härligt! Balsamet gör håret mjukt och lent men vi upplever dock inte den glans som utlovas (men det är ju kanske inte alla som vill ha det så). Produktens förpackningar drar tråkigt nog ned betyget då de är rätt krångliga att använda. Korken och den något tröga pumpflaskan drar ned helhetsupplevelsen. ”

Betyg: **** (4 stjärnor)

Pris: 349 kronor/flaska

Köp schampot här och balsamet här> 

KÖP

Nästa bild
Urtekram Kokos KÖP

Urtekram Kokos

”Prisvärd och doftar gott vilket var ett plus. Minus var att produkten var oerhört ”rinnig”, vilket resulterade i att den tog slut på några veckor. Håret kändes varken mjukt eller återfuktat.”

”Schampot löddrade inte ordentligt och det var därför svårt att få till den nytvättade känslan. Håret blev inte tillräckligt lent och trasslade sig. Det låga priset kan tyvärr inte väga upp för ett högre betyg.”

”Ett prisvärt budgetschampo och ett stort plus är att produkten är vegansk. Håret blir rent men jag upplever inte att den gör det lilla extra som utlovas för mitt torra hår.”

Betyg: ** (två stjärnor)

Pris: 47 kronor/flaska

Köp schampot här och balsamet här>

KÖP

Nästa bild
Mádara Nourish & Repair KÖP

Mádara Nourish & Repair

“Schampot löddrar bra och ger en skön nytvättad känsla. Det ska vårda torrt och skadat hår, något som verkligen känns av. Balsamet, som ska ge håret näring, gör att håret efter duschen känns väldigt lent och smidigt att borsta ut. Produkterna ska lukta av nässlor och kvitten, något vi har svårt att avgöra om de gör. Vi tycker att de doftar kryddigt, så det passar dig som föredrar det framför sötare toner. ”

Betyg: ***** (fem stjärnor)

Pris: 159 kronor/flaska

Köp schampot här och balsamet här>

KÖP

Nästa bild
L:A Bruket Schampo och Balsam Koriander/Svartpeppar KÖP

L:A Bruket Schampo och Balsam Koriander/Svartpeppar

”Första intrycket är positivt! Lätt konsistens, enkel pumpflaska och lagom löddrigt i håret. Krävs ganska mycket produkt för att håret ska bli riktigt rent. Håret tog emot produkterna bra redan första tvätten. Resultatet blev rent och kändes lätt och luftigt men jag kände ingen wow-effekt.”

”Ska innehålla en rad ingredienser som vårdar håret vilket jag kan tänka mig men inte riktigt märkte. Gillade inte heller den ”nytänkande” smaken/lukten: koriander/svartpeppar. Kändes som håret stank kryddor efter en morgondusch innan jobbet. Drar ner betyget en del!”

Betyg: *** (tre stjärnor)

Pris: 199 kronor för schampot/219 kronor för balsamet

Köp schampot här och balsamet här>

KÖP

Nästa bild
John Masters Organics KÖP

John Masters Organics

“Mitt hår behövde det här schampot. Jag har självfall och mina lockar har aldrig varit så fina som när jag använde de här produkterna. Tyvärr behövde jag ganska mycket schampo för att mitt tjocka hår ska bli tillräckligt rent. Eftersom de är rätt dyra, drar det ner betyget. Annars hade det lätt varit fullpott.”

Betyg: **** (fyra stjärnor)

Pris: 259 kronor för schampot och 269 kronor för balsamet.

Köp schampot här och balsamet här>

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!