Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test: Metro Mode testar och utser de bästa håroljorna 2019

Är det någonting som är synonymt med vintern så är det torrt, frissigt och elektriskt hår. Räddaren i nöden stavas hårolja. Men vilken ska du egentligen köpa? Vi har testat oss igenom 8 håroljor och hittat vår favorit!

Foto: TT

Håroljorna är bedömda efter konsistens, resultat och pris och testade av Metro Modes redaktion, allt för att du ska hitta din nya favoritprodukt. Se alla oljor i bildspelet här nedan.

I testet betygsätter vi produkter i en skala mellan en * upp till fem ***** som är fullpott.

Björn Axén - Organic Caring Hair Oil 30 ml KÖP

Björn Axén - Organic Caring Hair Oil 30 ml

Pris: 172 kronor (ord pris 230 kronor)
Betyg: ** två stjärnor

“En helt naturlig ekologisk olja som ska vara återfuktande och ge glans och vård. Väldigt rinnig i konsistensen och även om det står att det räcker med två till tre droppar så är det omöjligt att inte få ut mycket mer än så när man tar av oljan. Ingen hit!”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Kerastase - Elixir ultime l'huile Légère 100ml KÖP

Kerastase - Elixir ultime l'huile Légère 100ml

Pris: 389 kronor
Betyg: ** två stjärnor

”Smart flaska som känns lyxig och som är lätt att spraya i håret. Till en början doftar den lite manligt men det lägger sig fort och ger håret fukt och glans. Tyvärr är hårprodukten ganska dyr och inte värd pengarna…”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Isabella Löwengrip - The Cure 50ml KÖP

Isabella Löwengrip - The Cure 50ml

Pris: 249 kronor
Betyg: ** två stjärnor

”Hårolja som luktar gott, något sött. En enkel formulera som är lättapplicerad och lämnar håret med en god doft. Håret blir återfuktande och inte lika torrt. Dock kan jag inte märka någon förstärkt glans.”

“Förpackningen för denna hårolja är inte optimal då pumpen gör det svårt att ta en mindre mängd. Oljan ska fungera återfuktande och glansgivande, vilket den uppfyller. Jag kunde dock uppleva att glansen gjorde att håret snarare kunde se något fett/smutsigt ut vid applicering i torrt hår.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Sachajuan - Intensive Hair Oil KÖP

Sachajuan - Intensive Hair Oil

Pris: 276 kronor

Betyg: ** två stjärnor

“Den här produkten erbjuder en pump som med ett lätt tryck ger en riklig men bra mängd hårolja. Jag upplevde dock att den oljan gjorde så att mitt hår såg väldigt fett ut. Den doftade dessutom väldigt starkt av något som påminner om en klassisk “tantparfym”, vilket inte uppskattades.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
HH Simonsen - Styling Oil 100ml KÖP

HH Simonsen - Styling Oil 100ml

Pris: 215 kronor
Betyg: *** tre stjärnor

“Håroljan har en väldigt söt doft som emellanåt stör mig. Visserligen känns mitt hår mjukare, men eftersom oljan är väldigt fet så får jag var extra försiktig med att inte ta för mycket produkt. Stor flaska och dryg produkt – känns som att jag kommer kunna ha denna olja i evigheter!”

Köp den här.

KÖP

Nästa bild
Kerastase - Elixir Ultime Huile Rose KÖP

Kerastase - Elixir Ultime Huile Rose

Pris: 419 kronor
Betyg:
**** fyra stjärnor

“Välgörande olja som både ger fukt, trollar bort frissighet samt skyddar mot värme. En perfekt olja som verkligen går in i håret och lämnar det mjukt och fint. Man känner verkligen skillnad på hårets konsistens efter några veckor. Dryg olja som räcker länge, speciellt då den innehåller hela 100 ml.”

“Att detta är en lyxig olja ser man redan på förpackningen. En tjock olja som du kan ha både i torrt och vått hår. Har en god doft och ditt hår känns fräscht. Dock tyckte jag att oljan tyngde ner håret en del. Jag har självfall och lockar men håret orkade inte locka till sig efter oljan. Men håret fick en fin glans och kändes mindre slitet.”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Björn Axén - Hail Oil Smooth & Shine with Argan Oil 75ml KÖP

Björn Axén - Hail Oil Smooth & Shine with Argan Oil 75ml

Pris: 195 kronor
Betyg: **** fyra stjärnor

“Den här håroljan doftar fantastiskt! Tycker inte den tynger ner håret utan ger ett lent resultat. För att kunna kamma hem fullpott hade jag däremot velat ha effekt mot mitt frissiga hår upptill – något jag inte upplever att den gör”

“Denna hårolja var en riktig favorit! Den doftar väldigt gott och förpackningen, utan pump, gör det lätt att anpassa mängden. När jag applicerade den i fuktigt hår upplevde jag att det blev lite extra fluffigt och härligt efter föning, dock fungerar den lika bra att ha i håret när det är torrt. En väldigt prisvärd produkt som jag definitivt vill köpa igen!”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
R+CO - Tinsel Smoothing Oil KÖP

R+CO - Tinsel Smoothing Oil

Pris: 279 kronor

Betyg: ***** fem stjärnor full pott

“Med ett lätt litet tryck får du ut en alldeles lagom mängd hårolja som enkelt masseras in i håret utan att det ser fett ut. Jag borstade in håroljan i håret innan jag skulle gå och lägga mig och vaknade upp utan frissiga hårtoppar. Dessutom doftar den supergott och lite sött – inte för mycket och inte för lite.  Den här oljan är helt klart en ny favorit!”

Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!