Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test: Metro Mode testar och utser de bästa håroljorna 2021

Är det någonting som är synonymt med vintern så är det torrt, frissigt och elektriskt hår. Räddaren i nöden stavas hårolja. Men vilken ska du egentligen köpa? Vi har testat oss igenom 11 håroljor och hittat vår favorit!

Foto: @randco/@hairbysaretta, Unsplash

Håroljorna är bedömda efter konsistens, resultat och pris och testade av Metro Modes redaktion, allt för att du ska hitta din nya favoritprodukt. I testet betygsätter vi produkter i en skala mellan 1 och 5 som är full pott. Se alla oljor nedan!

Essence absolute nourishing oil - Shu Uemura KÖP

Essence absolute nourishing oil - Shu Uemura

Pris: 380 kronor
Betyg: 5/5

– Tjock hårolja som bland annat innehåller kameliaolja som både fungerar skyddande och närande (och som sägs ligga bakom japanska geishors långa blanka hår). Doftar fruktigt gott och torkar in fort trots den tjocka konsistensen. En av våra favoriter!

KÖP

Nästa bild
Elixir ultime l'huile Légère - Kerastase KÖP

Elixir ultime l'huile Légère - Kerastase

Pris: 349 kronor
Betyg: 2/5

– Smart flaska som känns lyxig och som är lätt att spraya i håret. Till en början doftar den lite manligt men det lägger sig fort och ger håret fukt och glans. Tyvärr är hårprodukten ganska dyr och kostar mer än det smakar.

KÖP

Nästa bild
True Soft Argan Oil - Maria Nila KÖP

True Soft Argan Oil - Maria Nila

Pris: 279 kronor
Betyg: 3/5

– Perfekt för färgat hår då den innehåller UV-skydd och arganolja. Dessutom 100 % vegansk! Väldigt stark doft som tyvärr drar ned betyget en aning.

KÖP

Nästa bild
The Cure - Löwengrip KÖP

The Cure - Löwengrip

Pris: 168 kronor
Betyg: 2/5

– En hårolja med en god, något söt, doft och en enkel formulera som är lättapplicerad och lämnar håret med en god doft. Håret blir återfuktat och inte lika torrt.

Förpackningen för denna hårolja är dock inte optimal då pumpen gör det svårt att ta en mindre mängd. Oljan ska fungera återfuktande och glansgivande, vilket den uppfyller. Jag kunde dock uppleva att glansen gjorde att håret snarare kunde se något fett eller smutsigt ut vid applicering i torrt hår.

KÖP

Nästa bild
Organic Caring Hair Oil - Björn Axén KÖP

Organic Caring Hair Oil - Björn Axén

Pris: 230 kronor
Betyg: 2/5

– En helt naturlig ekologisk olja som ska vara återfuktande och ge glans och vård. Väldigt rinnig i konsistensen och även om det står att det räcker med två till tre droppar så är det omöjligt att inte få ut mycket mer än så när man tar av oljan. Ingen hit!

KÖP

Nästa bild
Intensive Hair Oil - Sachajuan KÖP

Intensive Hair Oil - Sachajuan

Pris: 440 kronor.

Betyg: 2/5

– Den här produkten har en pump som med ett lätt tryck ger en riklig men bra mängd hårolja. Jag upplevde dock att den oljan gjorde så att mitt hår såg väldigt fett ut. Den doftade dessutom väldigt starkt.

KÖP

Nästa bild
Young Again - Kevin Murphy KÖP

Young Again - Kevin Murphy

Pris: 329 kronor.

Betyg: 4/5

– Många frisörers favorit som har en tjockare (gel-aktig) konsistensmed god doft! Det sägs att den motverkar hårets åldrande, och den är väldigt lätt att applicera. Håret blir glansigt utan att kännas fett. En riktigt bra hårolja!

KÖP

Nästa bild
No.7 Bonding Oil - Olaplex KÖP

No.7 Bonding Oil - Olaplex

Pris: 299 kronor
Betyg:
4/5

– Välgörande olja som både ger fukt, och otrolig glans. Doftar jättegott och är en väldigt tunn olja som känns lätt i håret.

En perfekt olja som verkligen går in i håret och lämnar det mjukt och fint. Man känner verkligen skillnad på hårets konsistens efter några veckor. Dessutom en dryg formula som räcker länge – man behöver bara några droppar åt gången!

KÖP

Nästa bild
Hail Oil Smooth & Shine with Argan Oil - Björn Axén KÖP

Hail Oil Smooth & Shine with Argan Oil - Björn Axén

Pris: 195 kronor
Betyg: 4/5

– Den här håroljan doftar fantastiskt! Till skillnad från många andra håroljor tynger den inte ner håret utan ger ett lent resultat. För att kunna kamma hem fullpott hade jag däremot velat ha effekt mot mitt frissiga hår upptill – något jag inte upplever att den gör

– Denna hårolja var en riktig favorit! Den doftar väldigt gott och förpackningen, utan pump, gör det lätt att anpassa mängden. När jag applicerade den i fuktigt hår upplevde jag att det blev lite extra fluffigt och härligt efter föning, dock fungerar den lika bra att ha i håret när det är torrt. En väldigt prisvärd produkt som jag definitivt vill köpa igen!

KÖP

Nästa bild
Treatment Light - Moroccanoil KÖP

Treatment Light - Moroccanoil

Pris: 419 kronor

Betyg: 4/5

– En riktig klassiker bland håroljor och man känner direkt igen doften. Otroligt dryg. Härlig konsistens, både i handen och mot håret.

Finns i olika varianter men denna, Treatment Light, är anpassad efter så kallat skandinaviskt hår som ofta är fint och tunt. En bra hårolja!

KÖP

Nästa bild
Tinsel Smoothing Oil - R+CO KÖP

Tinsel Smoothing Oil - R+CO

Pris: 289 kronor

Betyg: 5/5 – full pott!

– Med ett lätt litet tryck får du ut en alldeles lagom mängd hårolja som enkelt masseras in i håret utan att det ser fett ut. Jag borstade in håroljan i håret innan jag skulle gå och lägga mig och vaknade upp utan frissiga hårtoppar. Dessutom doftar den supergott och lite sött – inte för mycket och inte för lite.  Den här oljan är helt klart en ny favorit!

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!