Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test: Metro Mode testar och utser den bästa mascaran 2018

En mascara är för många någonting helt ovärdeligt och har alltid en självskriven plats i sminkväskan. Någonting som däremot är riktigt klurigt är att hitta en mascara som uppfyller alla våra krav. Eller? Vi har testat 13 mascaror och hittat den bästa mascaran.

I den här artikeln förekommer annonslänkar till återförsäljare.

basta-mascaran-2018-bast-i-test

Här nedan hittar du 13 mascaror och som vi testat och betygsatt med stjärnor mellan 1 – 5. Fem stjärnor ger fullpott!

Loreal paradise extatic KÖP

Loreal paradise extatic

“Håller tyvärr inte riktigt vad den lovar, hade sett fram emot ”intensiv volym” och ”spektakulära långa fransar”. Visserligen ger den mina fransar längd och den sitter bra under dagen men jag skulle inte kategorisera denna som en volymmascara. Bra för den som vill ha ett mer naturligt resultat.”

Betyg: ** två stjärnor
Pris: 111 kronor (ord.pris 139 kronor)

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Smith and Cult Lash dance mascara KÖP

Smith and Cult Lash dance mascara

”Som alla Smith & Cults produkter så är den väldigt fin att titta på. Jag gillar dock inte hur den känns i handen när jag målar fransarna, den känns alldeles för klumpig. Fransarna blir fina och ingen tendens till spindelben. Formula innehåller mycket svärta och gör fransarna dramatiskt mörka. Överlag är det en bra mascara, men själva upplevelsen drar ner mitt betyg.”

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 309 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Shiseido Full Lash Multi Dimension Mascara KÖP

Shiseido Full Lash Multi Dimension Mascara

“Böjbar borste som är till för att fånga även de minsta fransarna. Jag tycker dock inte att den funktionen är särskilt användbar. Fransarna blir i alla fall fina och mascaran klumpar inte och skapar en intensiv blick men jag tycker att den är snäppet för dyr. Därför blir betyget lite lägre.”

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 319 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Lush Eyes right mascara KÖP

Lush Eyes right mascara

“Smidig hylsa och lättanvänd gummiborste gör att den här mascaran levererar ett riktigt bra första intryck. Det tar lite tid att bygga upp volym men resultatet ger fina fransar utan spindelben eller klumpar. Men sen dras tyvärr betyget ner en aning. Runt 15-tiden efter en dag på kontoret ligger en hel del av färgen under ögat (och är dessutom svår att få bort). Så om du brukar uppleva samma problem som jag (med mascaror som ofta fäller) så är det här antagligen inte den optimala produkten för dig. Jag upplever även att den är svår att tvätta av på kvällen. Men stort plus för att den är vegansk!”

Betyg: *** tre stjärnor
Pris: 199 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Maybelline lash sensational lash multiplying mascara KÖP

Maybelline lash sensational lash multiplying mascara

”Ger en fin böj på fransarna vilket gör att du definitivt kan skippa ögonfransböjaren. Jag fick längd men ingen volym. Torkar snabbt så om du vill jobba upp ytterligare ett lager får du göra det snabbt annars klumpar fransarna ihop sig.”

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 135 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Dark magic Max Factor KÖP

Dark magic Max Factor

”Denna mascara är bättre om man är ute efter den mer dramatiska looken. Här är fransborsten större och klumpigare och man får lite mer effekt. Fransarna får volym ganska snabbt, dock smular den sig lite under ögonen efter en hel arbetsdag. Jag skulle använda den mer till fest än vardag – men det beror såklart på hur man vill ha sina fransar!”

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 179 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
DreamWeave & Co Lash Construct Mascara KÖP

DreamWeave & Co Lash Construct Mascara

“Jag är väldigt petig när det kommer till mascaror och har svårt att hitta modeller som ger mig allt jag vill ha, det vill säga längd, volym, lätt borttagning och allra viktigast – att jag ska kunna gå (helst) en hel dag utan att den fäller under ögonen. Den här mascaran har en rejäl men smal gummiborste och är lätt att applicera, är enkel att få fint resultat (volym och viss längd) och ger bra svärta. So far so good – och den fortsätter att leverera. När eftermiddagen kommer sitter färgen fortfarande kvar, jag kan ana lite produkt under ögat men inte värre än att det går enkelt att borsta bort. Den är dessutom enkel att tvätta bort. Om priset var snäppet lägre och om den även gett mer längd hade den fått full pott av mig.”

Betyg: **** fyra stjärnor
Pris: 230 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Clarins Mascara Supra Volume KÖP

Clarins Mascara Supra Volume

“Mascaran ger volym till fransarna, men kanske inte den ”super-volym” som utlovas. Borstens mjuka fibrer gör det lätt att applicera mascaran och den fördelar fransarna fint. Ett plus är även att den som är van vid en sillikonborste kommer gilla denna. Mascaran kan fälla lite under dagen vilket drar ned betyget.”

Betyg: **** 4 stjärnor
Pris: 224 kronor på rea (ord. 280 kronor)

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Too Faced Better Than Sex Waterproof Mascara KÖP

Too Faced Better Than Sex Waterproof Mascara

“Den ultimata volymen och de längre, mer uppåtböjda fransarna som utlovas uppnås inte riktigt. Den timglas-formade borsten gör det lätt att komma åt att applicera mascaran även på de finaste fransarna i ögonvrårna utan att det blir kladdigt, även om den kan upplevas lite klumpig vid applicering. Mascaran sitter väldigt bra när fransarna kommer i kontakt med vatten, vilket höjer betyget.”

Betyg: **** 4 stjärnor
Pris: 260 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Clinique Lash Power Mascara KÖP

Clinique Lash Power Mascara

”Jag har alltid haft svårt att hitta en mascara som jag gillar, men denna mascara var väldigt lättapplicerad och enkel att använda. Jag skulle säga att den är bra om man är ute efter en mer naturlig look och inte vill ha superdramatiska och tjocka fransar. Det går enkelt att måla på flera lager och mascaran separerar fransarna bra. Den håller sig även överraskande bra en hel jobbdag utan att smula sig under ögonen – stort plus!”

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 235 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Yves Saint Laurent Mvefc 7 Noir Radical KÖP

Yves Saint Laurent Mvefc 7 Noir Radical

“En mascara som verkligen håller vad den lovar. Innehåller även provitamin B5 som ska ge fukt till fransarna. Tycker att fransarna både ser längre och tjockare ut (ej klumpiga) efter ett drag med den här klassikern. Ett säkert kort helt enkelt!”

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 320 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
By Terry Lash-Expert Twist Brush Double Effect Mascara KÖP

By Terry Lash-Expert Twist Brush Double Effect Mascara

“Hajpade märket By Terry lanserar mascaran som ger ger långa, fina och separerade fransar på ett kick. Innehåller skyddande ingredienser som jojoba, oliv och avokadoolja. Inte förälskad men mer nöjd.”

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 311 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Sensai Mascara 38 C Volumishing KÖP

Sensai Mascara 38 C Volumishing

“Den här mascaran ger perfekta fransar, helt separerade och superlånga på ett enda drag. Sitter dessutom som berget (upp till 38 grader) så perfekt inför sommaren eller solsemestern. Tas enklast bort med hjälp av rikligt med varmt vatten och en bra rengöring.”

Betyg: ***** fem stjärnor (fullpott)

Pris: 279 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!