Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test: Metro Mode testar och utser sommarens bästa vattenfasta mascara

Just nu är vi på jakt efter en vattenfast mascara som håller måttet. För vi vill kunna bada, gråta på bröllop och gå i sommarregn utan att våra kinder blir svarta som sot. Vi har testat nyheterna och klassikern och hittat en klar favorit.

Foto: @donnaromina / @itsnicoleelise

Mascarorna är bedömda efter hållfasthet och resultatet på fransarna och testade av Metro Modes redaktion, allt för att du ska hitta din nya favorit. Se alla mascaror i bildspelet här nedan.

I testet betygsätter vi produkter i en skala mellan en * upp till fem ***** som är fullpott. 

 

Too faced - Better than sex waterproof mascara KÖP

Too faced - Better than sex waterproof mascara

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 335 kronor

”Jag älskar verkligen den här förpackningen, det är inget snack om att det är en vattenfast mascara. Jag hade höga förväntningar på den här mascaran då originalet ofta får höga betyg. Jag upplevde formulan som ganska torr och pigmenterad. Fransarna blev kolsvarta och långa, gav ett önskat resultat. Den höll sig hela dagen, smulade sig inte eller la sig under ögonen. Sedan kom vattentestet… Fransarna blev fula direkt och jag blev svart under ögonen. Inte alls som en vanlig mascara brukar bli, men tillräckligt för att jag skulle bli besviken. Planerar du att inte gråta och vill ha en mascara som verkligen håller hela dagen ska du använda denna.”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
Lancôme Hypnôse Mascara waterproof KÖP

Lancôme Hypnôse Mascara waterproof

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 330 kronor

“Fransarna blir fint separerade och upplevs längre. Den här mascaran är berikad med vitamin B5 vilket ska ge den en lätt och flytande konsistens som håller klumparna borta. Sitter bra men känns inte särskilt prisvärd. Finns bättre alternativ på en vattenfast mascara till halva priset vilket drar ner betyget. ”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
L'Oréal Volume Million Lashes Waterproof Mascara KÖP

L'Oréal Volume Million Lashes Waterproof Mascara

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 175 kronor

“Mascaran sitter som berget i vattnet och håller vad den lovar med finfina fransar. Prisvärd modell som vi gärna använder under sommarmånaderna. ”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
Maybelline Colossal Go Extreme Waterproof Mascara KÖP

Maybelline Colossal Go Extreme Waterproof Mascara

Betyg: *** tre stjärnor
Pris: 98 kronor

”Prisvärd mascara som ger bra volym och separerade fransar. Jag upplevde dock att den inte var så pigmenterad och när jag målade fransarna kändes det knappt att mascaran fastnade. Resultatet är naturligt, perfekt för vardagarna men är nog inte en mascara jag använder för festligare tillställningar. Mascaran klarar dock vattentestet bra och mascaran ser precis likadan ut som innan dusch, bad och tårar.”

Köp den här>

 

KÖP

Nästa bild
Helena Rubinstein Lash queen feline blacks waterproof KÖP

Helena Rubinstein Lash queen feline blacks waterproof

Betyg: ** två stjärnor

Pris:  360 kronor

“För det första så älskar jag hylsan, kattigare förpackning är svår att hitta! Tyvärr håller inte innehållet riktigt så hög klass som utsidan. Den är visserligen lätt att applicera och klarar vattenstänk men efter att ha haft den på en hel dag så ligger en mörk skugga under mina ögon. Jag har visserligen ögon som tåras lätt vilket gör att mascaror ofta ”faller ner” men vattenfasta varianter brukar klara detta. Lätt att tvätta bort med ögonremover. ”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
Dior Show Blackout Waterproof Mascara KÖP

Dior Show Blackout Waterproof Mascara

Betyg: ***** fem stjärnor (full pott!)

Pris: 385 kronor

“Stor borste som först gör mig skeptisk men den är överraskande lätt att måla på. Ger bra volym med några enkla drag. Snyggt! Smular lite under ögonen under dagen men generellt en väldigt bra mascara – som håller vad den lovar i vatten – med helt okej pris för det man får.”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
No 7 Stay perfect mascara KÖP

No 7 Stay perfect mascara

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 122 kronor

“Enkel att applicera med precision i och med den lilla borsten. Svårt att bygga upp volym, känns som färgen inte riktigt ”får tag” ordentligt om fransarna. Sitter bra och ramlar inte ner under ögonen trots träningspass och vattenstänk under dagen. Prisvärd!”

Köp den här>

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!