Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bästa lermaskerna 2021 – vi listar 12 favoriter

Det är god tid att rengöra huden på djupet efter sommarens bravader med salta bad och snacks på stranden! Med hjälp av en lermask når du huden på djupet och kan avlägsna orenheter. Nedan listar vi 12 favoriter!

Foto: Medik8

Vill du motverka stora porer och orenheter i hyn inför hösten? Med hjälp av en lermask kan du rengöra huden på djupet då den är effektiv mot förstorade porer och absorberar överflödig olja. Lermaskerna har olika egenskaper och det är viktigt att du hittar en som funkar för just din hudtyp, ta dig tid och läs på så har du större chans att hitta rätt och på så sätt förebygga pormaskar och finnar.

Det är viktigt att du hittar en mask som inte torkar ut din hy och den bör inte heller användas för ofta. 1-3 ggr per vecka är lagom och du kan med fördel avsluta med en fuktmask för att tillföra extra mycket fukt efter att du rengjort huden på djupet.

Natural Clay Mask - Medik8 KÖP

Natural Clay Mask - Medik8

Rengörande lermask som är framtagen för att verka porsammandragande och uppfräschande. Gör huden mjuk och ger fin lyster. Masken är rik på naturlig, mineralrik lera som drar ut orenheter ur huden, absorberar överflödigt fett och hindrar porerna från att täppas igen. Bentonit, en mineralrik och naturlig lera, verkar milt detoxiferande och rengör porerna. Kaolin, den mildaste av alla lertyper, lämplig för känslig hud, absorberar talg och fettlösliga orenheter från huden, rengör på djupet och dämpar svullnad. Växtextrakt har en lugnande och läkande effekt. Är också rik på antioxidanter som har en föryngrande och skyddande effekt.

Kan också appliceras punktvis på blemmor eller på partier som lätt blir blanka, exempelvis t-zonen.

Pris: 439 kronor.

KÖP

Nästa bild
Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque - Kiehl's KÖP

Rare Earth Deep Pore Cleansing Masque - Kiehl's

Djuprengörande lermask som absorberar överskottssebum och ger huden en fräsch känsla. Hjälper till att matta ner, kontrollera glans och minimera synligheten av förstorade porer. Innehåller vit kaolinlera från Amazonas och lugnande aloe vera.

Kan även appliceras lokalt på till exempel T-zonen.

Pris: 330 kronor.

KÖP

Nästa bild
CLEAR Purifying Clay Mask - Paula's Choice KÖP

CLEAR Purifying Clay Mask - Paula's Choice

Lermask som absorberar överflödigt talg från hudytan och porerna. Växtextrakt från grönt te, kamomill och pilört lugnar aknerelaterad rodnad och hjälper till att reducera röda akneärr. Den är enkel att skölja av och den lämnar inte huden torr eller stram.

Kan även appliceras lokalt på till exempel T-zonen.

Pris: 369 kronor.

KÖP

Nästa bild
Clarifying mask - Dr. Barbara Sturm KÖP

Clarifying mask - Dr. Barbara Sturm

Den mask som Hailey Bieber hävdar hjälpte henne med sin akne!

Innehåller ballongranka, blåeld och solrosfröolja som förbättrar hudens skyddande barriär och balanserar pH-nivåerna. Zink och kaolin absorberar överflödigt talg och ger huden en matt finish medan portlack har en lugnande effekt. Vid regelbunden användning så kommer huden bli mer jämn och klar. Huden blir återfuktad och synligheten av fina linjer och rynkor minimeras.

Pris: 1 470 kronor.

Läs även: Här är ansiktsmasken som hjälpte Hailey Biebers akne.

KÖP

Nästa bild
Face Mask Gentle - Maria Åkerberg KÖP

Face Mask Gentle - Maria Åkerberg

Djuprengörande och lugnande lermask för alla hudtyper.

Face Mask Gentle är en balanserande ansiktsmask med Vit lera.

Leran är berikad med en sammansättning av eteriska oljor av Lavendel, Neroli, Petitgrain och Olibanum som är bra för ytliga kärl och minskar rodnander i huden. Leran har även en sammandragande effekt på porer.

Pris: 299 kronor.

KÖP

Nästa bild
Deep Pore Cleansing Mask - Beauté Pacifique KÖP

Deep Pore Cleansing Mask - Beauté Pacifique

Talgreglerande ansiktsmask med tre olika leror, som absorberar överflödigt fett och orenheter i huden. Motverkar blankhet och hjälper till att minimera stora porer. Berikad med utjämnande C-vitamin och uppfriskande mentol.

Kan även appliceras partiellt på finnar eller i en blank t-zon.

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Irish Moor Mud Purifying Black Mask - Peter Thomas Roth KÖP

Irish Moor Mud Purifying Black Mask - Peter Thomas Roth

En djuprengörande och fuktgivande ansiktsmask med doftfri irländsk hedlera och aktiva ingredienser som avlägsnar orenheter och överflödiga oljor från huden samt minimerar porer. Masken tillför samtidigt fukt, vitaminer, essentiella mineraler och aktiva antioxidanter. Huden lämnas återfuktad, fräsch och silkeslen.

Pris: 625 kronor.

KÖP

Nästa bild
Clarifying Clay Masque - SkinCeuticals KÖP

Clarifying Clay Masque - SkinCeuticals

Djuprengörande ansiktsmask med bentonit och kaolinlera. En kombination av fruktsyror löser upp gamla hudceller för att förebygga tilltäpptheter och ge huden lyster. Aloe vera och kamomill lugnar, dämpar rodnader och förebygger inflammationer. Överflödig talg absorberas vilket ger en mer balanserad och mindre blank hud.

Kan även appliceras partiellt på extra tilltäppta och oljiga områden.

Pris: 759 kronor.

KÖP

Nästa bild
Balancing Sulfur Mask - Skincity Skincare KÖP

Balancing Sulfur Mask - Skincity Skincare

Djuprengörande lermask, särskilt fördelaktig för en kombinerad eller fet hud med tendens till akneutbrott eller som lätt blir blank. Masken absorberar överskottstalg och löser upp bindningarna mellan gamla hudceller som annars kan orsaka tilltäpptheter i porerna med hjälp av naturliga mineraler som svavel (8,5%) och kaolin. Den ser även till att förhindra uttorkning med viktiga fuktgivare som glycerin och biosackarider medan allantoin hjälper till att lugna irritationer och reducera rodnad. Huden blir ren, klar och matt.

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Purifying Mask - Barbor KÖP

Purifying Mask - Barbor

Balanserande lermask, speciellt formulerad för en fet och acnebenägen hud. Innehåller kaolin och salicylsyra som reducerar överflödig talg, löser upp tilltäpptheter och förebygger nya blemmor. Djuprengör huden och ger en en ren, matt hudyta.

Kan även appliceras partiellt, exempelvis i t-zonen, för att reducera blankhet.

Pris: 339 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sebum Clearing Masque - Dermalogica KÖP

Sebum Clearing Masque - Dermalogica

En lugnande och djuprengörande lermask som minskar uppkomsten av inflammationer i huden. Kanelbarksextrakt verkar anti-bakteriellt samtidigt som salicylsyra avlägsnar tilltäpptheter och motverkar framtida inflammationer. Extrakt från havre lugnar huden. Innehåller niacinamide och lakrist som ger en jämnare hudton.

Kan appliceras punktvis på finnar och blemmor.

Pris: 539 kronor.

KÖP

Nästa bild
Ultramoor Mud Mask - Omorovicza KÖP

Ultramoor Mud Mask - Omorovicza

Vegansk

Avgiftande ansiktsmask som verkar för att rengöra, stimulera och definiera ansiktets konturer. Masken tränger in på djupet för ett synbart lyft och gör huden klarare. Denna mask är rik på antioxidanter och använder det patenterade Hydro Mineral Transference™-systemet för att göra huden fastare. Dess anti-ageingegenskaper hjälper till att fylla ut fina linjer och strama upp kollagenfibrer för att skapa en omedelbart lyftande effekt. Döda hudceller avlägsnas för en klarare, slätare och vackrare hy.
Passar torr, fet eller blandhy.

Pris: 864 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!