Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Breda och fylliga bryn – så fixar du snygga ögonbryn våren 2016

Snygga ögonbryn
Att forma de perfekta ögonbrynen är inte helt enkelt. Därför har vi träffat brynexperten Felica Kjellgren som ger sina bästa tips och råd hur du enkelt fixar trendiga och fylliga bryn hemma.

Snygga ögonbryn, hur viktigt är det egentligen?
– Det är otroligt viktigt! Det har blivit mer och mer viktigt med bryn, mycket på grund av att vi alla inser vad det kan göra med ansiktet. Överallt är det fokus på bryn, det ser man inte minst på catwalken. Bryn ramar in ansiktet och skapar balans för dina drag, det kan addera definition till ögonen och på så sätt låta dig vara mer uttryckfull. Många av kvinnorna och männen jag möter varje dag kan se flera år yngre ut efter ett brynfix.
 
Du arbetar som brynexpert i Benefits brynbar på Sephora, vad efterfrågas hos er just nu?
– En stor trend vi märker av just nu är fylliga och naturliga men samtidigt definierade bryn. Alla vill se ut som toppmodellerna på catwalken. Viktigt att tänka på är att man inte ska gå efter någon annans bryn, utan snarare att hitta det perfekta brynet för just dig – vilket alltid är i trend! På Benefit utvecklade vi på tidigt 70-tal, en unik trestegsmetod som kallas ”brow mapping”, som låter oss hitta den perfekta brynformen för varje enskilt ansikte. Det är något vi gör i alla våra Brow Bars världen över, innan varje brynservice – det blir som en försäkring, då man vet exakt vad man kan förvänta sig.
 
Men kan alla verkligen få fylliga bryn?
– Alla har olika förutsättningar såklart, men alla kan få fylligare bryn. Att färga brynen blir exempelvis som att vakna med makeup. Färgen fångar upp alla små ljusa hår och fjun vilket resulterar i ett fylligare bryn. Att färga brynen handlar inte alltid om att göra brynen mörkare, utan att helt enkelt få dem fylligare. Det är ganska komiskt när vi färgat bryn och sedan vaxat fram en perfekt form, de ser alltid fylligare ut än innan!
 
Om man vill ge sig på att fixa snygga bryn på egen hand, vad är dina bästa tips?
– Det bästa är att komma förbi vår brow bar för att få en personlig guidning till de brynen du vill ha. Men om du inte har möjlighet att få professionell hjälp med dina bryn finns det en mängd produkter du kan använda för att fejka fram Caras härliga bryn. Bästa tipset är att alltid börja med en brow mapping hemma. Använd ett långsmalt objekt, t.ex. en ögonskuggspensel för att hitta de tre punkterna, på så vis hittar du den perfekta brynformen för just ditt ansikte.
 
brow mapping
Så här fungerar brow mapping:
Brow mapping fungerar på så vis att man mäter fram den perfekta brynformen med utgång från näsan, ansiktets mittpunkt.
1. Första steget är att hitta ”the start” genom att mäta från vecket i näsvingen och rakt uppåt. Här vill vi att brynen ska börja för bästa balans i ansiktet.
2. Andra steget är ”the arch”. Den hittar vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen snett upp genom ögats pupill. Här vill vi ha brynets högsta punkt för att kunna ge maximalt lyft till ögat.
3. Tredje och sista steget ”the end” finner vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen och sedan förbi yttre ögonvrån. Här vill vi att brynet ska sluta för att ge en ögonöppnande effekt.
4. Klart!
Foto: REX

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!