Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Breda och fylliga bryn – så fixar du snyggaste ögonbrynen sommaren 2020

Att forma de perfekta ögonbrynen är inte helt enkelt. Därför har vi samlat proffsens bästa tips och råd på hur du enkelt fixar trendiga och fylliga bryn hemma.

Foto: Instagram @jessicakawahaty @camilacoelho 

För ett tag sedan träffade vi brynexperten Felica Kjellgren som delade med sig av sina bästa knep för att få till de fylliga brynen som vi alla eftersträvar!

Hur viktigt är det egentligen med snygga ögonbryn?

– Det är otroligt viktigt! Det har blivit mer och mer viktigt med bryn, mycket på grund av att vi alla inser vad det kan göra med ansiktet. Överallt är det fokus på bryn, det ser man inte minst på catwalken. Bryn ramar in ansiktet och skapar balans för dina drag, det kan addera definition till ögonen och på så sätt låta dig vara mer uttryckfull. Många av kvinnorna och männen jag möter varje dag kan se flera år yngre ut efter ett brynfix.

Du har arbetat som brynexpert i Benefits brynbar på Sephora. Vad efterfrågades mest där?

– En stor trend vi har märkt av är fylliga och naturliga men samtidigt definierade bryn. Alla vill se ut som toppmodellerna på catwalken. Viktigt att tänka på är att man inte ska gå efter någon annans bryn, utan snarare att hitta det perfekta brynet för just dig – vilket alltid är i trend! På Benefit utvecklade vi på tidigt 70-tal en unik trestegsmetod som kallas ”brow mapping”, som låter oss hitta den perfekta brynformen för varje enskilt ansikte. Det är något vi gör i alla våra Brow Bars världen över, innan varje brynservice – det blir som en försäkring, då man vet exakt vad man kan förvänta sig.

Men kan alla verkligen få fylliga bryn?

– Alla har olika förutsättningar såklart, men alla kan få fylligare bryn. Att färga brynen blir exempelvis som att vakna med makeup. Färgen fångar upp alla små ljusa hår och fjun vilket resulterar i ett fylligare bryn. Att färga brynen handlar inte alltid om att göra brynen mörkare, utan att helt enkelt få dem fylligare. Det är ganska komiskt när vi färgat bryn och sedan vaxat fram en perfekt form, de ser alltid fylligare ut än innan!

Om man vill ge sig på att fixa snygga bryn på egen hand, vad är dina bästa tips?

– Det bästa är att komma förbi vår brow bar för att få en personlig guidning till de brynen du vill ha. Men om du inte har möjlighet att få professionell hjälp med dina bryn finns det en mängd produkter du kan använda för att fejka fram breda, härliga bryn. Bästa tipset är att alltid börja med en brow mapping hemma. Använd ett långsmalt objekt, t.ex. en ögonskuggspensel för att hitta de tre punkterna, på så vis hittar du den perfekta brynformen för just ditt ansikte.

brow mapping

Så här fungerar brow mapping:

Brow mapping fungerar på så vis att man mäter fram den perfekta brynformen med utgång från näsan, ansiktets mittpunkt.

1. Första steget är att hitta ”the start” genom att mäta från vecket i näsvingen och rakt uppåt. Här vill vi att brynen ska börja för bästa balans i ansiktet.

2. Andra steget är ”the arch”. Den hittar vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen snett upp genom ögats pupill. Här vill vi ha brynets högsta punkt för att kunna ge maximalt lyft till ögat.

3. Tredje och sista steget ”the end” finner vi genom att mäta från ytterkanten av näsvingen och sedan förbi yttre ögonvrån. Här vill vi att brynet ska sluta för att ge en ögonöppnande effekt.

4. Klart!

Brynfärg - Coloran KÖP

Brynfärg - Coloran

Pris: 99 kr.

Finns i fyra olika färger.

KÖP

Nästa bild
Vax för ansiktet - Veet KÖP

Vax för ansiktet - Veet

Pris: 109 kr.

KÖP

Nästa bild
Styling-kit för bryn - Depend KÖP

Styling-kit för bryn - Depend

Pris: 264 kr.

Innehåller bland annat brynskuggor, highlighters och vax för slutfinish och fixering.

KÖP

Nästa bild
Ögonbrynspenna - MAC KÖP

Ögonbrynspenna - MAC

Pris: 195 kr.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!