Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Bäst i test årets bästa mascara – så hittar du rätt borste för dina fransar

Bäst i test årets bästa mascara – så hittar du rätt borste för dina fransar
8 Se Bildspelet
https://metromode.se/files/2015/12/HYPNOSE-VOLUME-A-PORTER-MASCARA-295-kronor.jpg

Hypnôse Volume-à-porter Mascara

Betyg:***** (full pott)

Pris: 295 kronor

I somras lanserade Lancôme ytterligare en mascara i Hypnôse-serien. Denna mascara gör oss inte besvikna. Den konformade borsten gör appliceringen lätt och för varje drag så ser man hur fransarna växer och blir långa och fylliga. Ska man köpa en mascara i vinter så ska man köpa denna. Finns att köpa här. 

https://metromode.se/files/2015/12/benefit-hos-sephora-roller-lash-235-sek.jpg

Roller Lash

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 235 kronor

Benefits nya mascara är inspirerad av den effekt hårrullar har på håret, hur de lockar håret utan att använda värme. På mascaraborsten sitter det små krokar som hjälper till att böja upp fransarna. Efter att ha känt en viss skepsism så var det dags att testa den. Mascaran är helt fantastisk, den både lyfter fransarna och gör dem längre. Fransarna håller formen hela dagen. Ett ytterligare plus är att handtaget är väldigt greppvänlig. Mascaran får dock ett minus för att fransarna kan klumpa sig om man inte är försiktig. Roller Lash slogan är “goodbye eyelash curler”, mascaran lever verkligen upp till det.

Köp den här>

https://metromode.se/files/2015/12/no-7-stay-perfect-mascara-179-kr.jpg

Stay perfect mascara

Betyg: **** fyra stjärnor

Pris: 179 kronor

Denna mascara blev en glad överraskning. Den smala gummiborsten gör att fransarna separeras och ser väldigt naturliga ut. En perfekt vardagsmascara som ger volym och håller hela dagen. Den är dessutom vattenfast så du kan vandra  i ett snöoväder och ändå ha perfekta fransar. Mascaran tvättar man enkelt bort med varmt vatten. Vi är sålda! Du kan köpa den här.

https://metromode.se/files/2015/12/Lash_Sensational_Mascara_139-kronor.png

Lash Sensational Mascara

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 139 kronor

Lash Sensational Mascara är Maybellines senaste mascara och som vanligt är de väldigt prisvärda. Denna mascara är ett bra budgetalternativ till den som vill ha en mascara som funkar både till vardag och fest. Den ger långa fransar och härlig volym. Borsten är dock inte så bra på att separera fransarna och de blir lite klumpiga. Mascaran är lätt att applicera och ger ett godkänt resultat. Finns att köpa här.

https://metromode.se/files/2015/12/no7-dramatic-lift-mascara-179-kr.jpg

Dramatic lift mascara

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 179 kronor

Även denna mascara är ett bra budgetalternativ som ger böjda fransar med bra volym. Detta är dock en mascara som inte ger några dramatiska fransar. Ska du gå på fest rekommenderar vi inte denna. Vill du däremot ha en sofistikerad mascara som passar för vardag och finare middagar så är denna mascaran något för dig. Finns att köpa här. 

https://metromode.se/files/2015/12/Helan-Rubinstein-Lash-queen-perfect-blacks-355-kronor.jpg

Lash queen perfect blacks

Betyg: *** tre stjärnor

Pris: 359 kronor

Lash queen perfect blacks från Helena Rubinstein ger böjda och långa ögonfransar. Fransarna blir vackra och definierade. Tyvärr  är inte borsten så bra på att separera fransarna. De blir klumpiga och man kan nästan räkna dem. Handtaget är dessutom väldigt halt och svårt att hålla i, så själva mascara-upplevelsen är ingen höjdare. Om det inte vore för att fransarna ändå blir vädligt fina så skulle den få ett bottenbetyg. Nu hamnar den istället i mellanskiktet. En mellanmjölksmascara.  Finns att köpa här.

https://metromode.se/files/2015/12/Volume-Million-Lashes_Feline-175-kronor.jpg

volume million lashes Feline

Betyg: ** två stjärnor

Pris: 175 kronor

Detta var ingen favorit. Fransarna sticker iväg och blir väldigt långa. Borsten ska hjälpa till att böja upp fransarna, men fransarna får tyvärr ingen härlig böj. De står mest åt alla håll. Borsten var inte heller så bra på att separera fransarna. Eftersom fransar blir väldigt  långa så kan det vara värt att testa denna om man har korta fransar. Finns att köpa här.

https://metromode.se/files/2015/12/nars-hos-audacious-mascara-240-kronor.jpg

Audacious mascara

Betyg: * en stjärna

Pris: 240 kronor

Denna mascara trodde vi mycket på, men får tyvärr ett ganska dåligt betyg. Dels så är borsten stor och klumpig och dels så håller den knappt en hel dag. Redan efter en halv dag så har en hel del av mascaran ramlat ner under ögat. Annars så ger den långa och  fina fransar och passar bra för den som har korta fransar. Finns att köpa här.

Metro Mode testar årets bästa mascaror och guidar dig till hur du väljer rätt borste för att få det resultat du vill ha.
Att hitta rätt mascara kan vara näst intill omöjligt. Det finns en hel djungel av mascaraborstar där ute, stora, fylliga, smala, konformade osv. Vet du inte exakt vad varje borste har för effekt på dina fransar, kan att köpa en mascara bli som att köpa grisen i säcken. Vi har försökt gjort det lite enklare för dig, kika i bildspelet för att se vilken mascara som är bäst i test. Vi har dessutom gjort en snabb borstguide till dig, så att du aldrig ska behöva köpa grisen i säcken.

Tjock och fyllig borste
En tjock och fyllig borste ger mycket volym och dramatiska fransar. Ju tjockare och fylligare borsten är desto med volym ger den. En sådan här borste fungerar bäst om man redan har ganska långa fransar. Har man korta och tunna fransar kan borsten upplevas som klumpig.

Konformad borste
En konformad borste kommer åt och målar varje frans och ger volym till dina fransar och skapar ett fylligt intryck. Passar alla fransar, extra bra för korta ögonfransar.

Gummiborste
Gummiborstar kan se väldigt olika ut men generellt så separerar de fransarna och ger ett naturligt intryck. Eftersom borstpiggarna sitter glesare och är lite hårdare än på andra borstar separerar de fransarna bra och ger volym. De större borstarna passar bättre för långa fransar medan de smalare passar för korta fransar.

Läs även: Så får du längre fransar utan ögonfransförlängning

Böjd borste
En böjd borste hjälper fransarna att vinkla upp sig, perfekt för raka fransar. Har man redan böjda fransar får man vara försiktigt, fransarna kan lätt bli för böjda.

Tät borste
En tät borste ger otrolig volym till dina fransar men är inte jättebra på att separera dem. Ska du använda en tät borste bör du ha hyfsat täta fransar, har du glesa fransar är det risk för att de klumpar i hop sig.

Kamformad borste
En platt kamformad borste är bra på att lyfta fransarna och separera dem. De är också bra på att skapa längd och du kan oftast lägga på flera lager för att skapa en bra längd.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!