Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Det här säger din läppstiftsfärg om din personlighet

Sminkmärket Covergirl har undersökt kvinnors läppstiftsvanor och livsstil. Undersökningen visade att ju oftare du använder läppstift desto mer självförtroende får du. Vilken nyans du väljer på läppstiftet säger också mycket om din personlighet.

Foto:@caiacosmetics/@byjessicahedman@beautypami

Enligt studien har kvinnor som använder läppstift mer än fyra gånger i veckan inte bara bättre självförtroende utan har också högre positioner på jobbet än kvinnor som inte använder läppstift. Covergirl har också arbetat tillsammans med psykologer från Harvard för att se hur smink kan påverka hur man bedöms av andra. Utifrån detta och undersökningen har de kommit fram till att olika färger på läppstiftet säger olika saker om din personlighet. Se nedan vad respektive färg förmedlar.

Läs också: Läppstiftsguide: så hittar du rätt färg på läppstiftet

Rött läppstift

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av CAIA COSMETICS (@caiacosmetics)

Personer med rött läppstift uppfattas som kreativa och modiga. Enligt undersökningen är de är också de som mest troligt är ute en lördagskväll samt tränar flera gånger i veckan.

Rosa läppstift

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Pamela Granholm💄Makeup (@beautypami)


Personer med rosa läppstift uppfattas som mest sociala och lättroade. Rosa är också maktens färg. Enligt undersökningen så är ofta de som bär rosa läppstift högt uppsatta personer.

Lila läppstift

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av FENTY BEAUTY BY RIHANNA (@fentybeauty)

Personer med lila läppstift uppfattas som mer självständiga och självförsörjande. I undersökningen visade det sig att kvinnor med lila läppstift ofta stannade hemma på helgerna och postar inte många selfies.

Neutralt läppstift

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av CAIA COSMETICS (@caiacosmetics)

Personer med en neutral färg på läppstiftet ses ofta som mer varma och omtänksamma. Därför är en neutral nyans på läppstiftet perfekt för en första dejt, enligt studien.

Källa: shape.com

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!