Skönhet

FÅ DITT HÅR LEVANDE IGEN

Sommaren är sedan länge över, men ändå låter vi de solblekta, slitna och kluvna hårtopparna hänga kvar. Känner du igen dig? Metros modereporter Caroline Sandström gjorde slag i saken och totalrenoverade svallet.

 

Av.CAROLINE SANDSTRÖM Foto. GUSTAV HUGOSSON


KLIPPET
Första steget för att få ditt hår att se fräschare och friskare ut är att gå till frisören och klippa bort de döda partierna.
– Jag rekommenderar att man går och klipper sig var sjätte vecka. Tvätta inte hel- ler håret för ofta och låt plattängerna och hårfönar- na villa emellanåt, säger Steve Terry, hårstylist och grundare av salongen You i Stockholm.

FÄRGA
Att addera ny färg till svallet gör otroligt mycket. Många väljer att färga håret ljusare mot som- maren och mörkare till vin- tern, men tänk om. Under vintern försvinner den här- liga brännan från somma- ren och din hy blir allt ble- kare. Ett mörkt hår förstär- ker din bleka hy, medan ett ljust hår förminskar kontrasterna.

FINISH
En sak som många glömmer efter en klipp- ning och färgning är att det är viktigt att sköta och ta hand om det efteråt. – Bästa tipset är att använda dig av ett schampo och ett balsam som är speci- ellt framtaget för just färgat hår. Dessa produkter inne- håller oftast bättre slipme- del och ingredienser som hjälper färgen att hänga kvar, säger Steve Terry.

RESULTAT
Utan att ha gjort en större förändring känns håret fräschare, det ser betydligt friskare ut och det känns bättre. Men kom ihåg att det inte bara är att gå hem och strunta i håret igen. Efterbehandlingen är lika viktig som besöket hos frisören så vårda ditt hår väl efteråt. Här är några produkter som vi på Metro Mode älskar och rekommenderar.

 

 

 

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!