Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

FINA FÖTTER

beauty

 
I en stressig vardag är det lätt att glömma bort att ta hand om sig själv och den delen på kroppen vi gärna glömmer av är fötterna. Vi har därför plocka ihop åtta produkter och gjort en steg-för-steg guide till hur du får sommarfina och sandalvänliga fötter lagom till semestern.

 

FILA
Börja med att lägga fötterna i ett varmt fotbad i cirka 10 minuter för att mjuka upp dem så att död hud lättare går att fila bort. Ta sedan hjälp av en fotfil och fila alla förhårdnader varsamt och försiktigt. Ha tålamod och låt det ta sin tid så att du inte skadar ny hud under processen.

 

SKRUBBA
Skrubba sedan hela foten med valfri fotskrubb. Vi rekommenderar den här från fotspecialisten Margaret Dabbs. Märkets “exfoliating foot mousse” gör ordagrant underverk. Den innehåller gröna teblad och citrus som hjälper till att ta bort döda hudceller medan den närande och ekologiska EMU oljan hjälper till att återuppliva resultatet.

 

ÅTERFUKTA
Det är lika viktigt att återfukta fötterna som resten av kroppen så se till att investera i en kräm som du använder i din dagliga rutin. Skönhetsmärket Origins är en favorit på redaktionen och deras produkt döpt till “Reinventing The Heel” är perfekt att slå till på om du vill ge dina hälar ett så kallat nytt liv. Den tjocka krämen lindrar dina fotsulor med hjälp av ingredienser som goddoftande rosenfrukter och uppmjukande jojobaolja. En annan favorit är Mavalas “Refreshing Foot Gel” som ger en kylande och uppfriskande effekt vilket är den perfekta medicinen mot svullna fötter.

 

FINISH
Istället för att klippa ner våra naglar på fötterna försöker vi att fila ner dem. Det är både skonsammare och förminskar eventuella felklippningar som kan orsaka onödiga besvär som nageltrång. Det är däremot viktigt att komma ihåg att alltid fila nageln åt ett håll (alltså inte fram och tillbaka) för att minska att nageln “flisar” sig. Efter du har filat klart, var noga med att använda ett vårdande baslack så att du skyddar nageln ytterligare. Vår favorit är Essies ”Ridge Filling Base Coat” som sitter på i upp till en till två veckor. Måla sedan nageln med valfritt lack. Vi väljer gärna klassikerna Chanels ”Secret” eller Lancôme ”Vernis in Love Rouge Reglissé”.

 

 

 
– Caroline Sandström

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!