Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Fixa fina strandlockar i sommar – här är Evelina Anderssons bästa tips!

I sommar drömmer vi om riktigt snygga beach waves i vårt hår. Metro Modes tidigare bloggare Evelina Andersson jobbar som make up-artist och hårstylist, så vi tar mer än gärna emot tips av henne. Här hittar du hennes guide på hur du fixar sommarens snyggaste hår i sann strand-anda! 

Foto: Evelina Andersson

Snygga strandlockar i håret hör sommaren till! Styla med en scarf eller en scrunchie – det är bara fantasin som sätter gränser. Men hur fixar man egentligen lockarna på allra bästa sätt? Ta del av Evelina Anderssons bästa knep här nedan!

Beach waves

– Denna somriga typ av hårstyling är nog en av de vanligaste jag jobbar med. Enligt mig är framgångsreceptet för det perfekta strand-svallet att jobba med bra verktyg, rätt stylingprodukter tillsammans med en korrekt slut-touch.

Så gör du beach wave-lockarna

– Bästa sättet när du lockar ditt hår är att dela upp håret i sektioner. Har du svårt att jobba med tången bak i nacken? Gör det lätt för dig och dela upp håret på varsin sida. Börja nedifrån i horisontella sektioner och locka allt eftersom – sektion för sektion tills du är högst upp på hjässan. Ett tips här är att använda clips som gör att du kan hålla undan det håret som är ovanför den sektionen du jobbar på. Lockar man för mycket hår på en gång så är risken att lockarna faller ur!

Så stylar du topparna

– För att få till en mindre glammig känsla bör du tänka på att inte locka de sista centimetrarna av längden allt för hårt. Forma håret runt en locktång, håll kvar i toppen och under de sista två sekunderna så kan man bara snabbt avsluta genom att hålla själva toppen mot värmetången. Då får den en rakare form än övriga håret, men ändå inte helt spikrakt.

Borsta ur!

– När allt hår har svalnat och är färdiglockat så brukar jag skaka ur håret ordentligt med mina fingrar (hårborste funkar också). Det är viktigt att håret separeras ordentligt! Om det fortfarande är för lockigt kan man gå in med en plattång och snabbt dra över längderna så att det rätar ut sig något. Jag vet att många tycker det känns lustigt att dra igenom lockarna för att man är rädd att alla lockar ska dras ur. Men var bara lugn – om du har lockat på rätt sätt så kommer det att hålla!

Rätt stylingprodukter

– När jag börjar locka håret försöker jag att inte använda för mycket produkt. Jag nöjer mig med ett värmeskydd och i vissa fall om håret är väldigt glansigt, använder jag ett värmeskydd med lite lättare stadga. Detta för att det ska hålla sig lite extra. Jag använder sällan hårspray för att få lockarna att hålla. Däremot älskar jag att spraya i textursprayer eller torrschampo i längderna för att få en extra hållbar effekt utan att håret känns stelt. En favorit är Aprés Beach från Oribe – den doftar magiskt, och har en känsla mellan saltvattenspray och torrschampo. Den är ett måste i min jobbväska! En annan favorit är torrschampot Dryclean från Lernberger Stafsing. Den ger väldigt mycket textur och tillför en fyllighet i längderna. Men använd inte för mycket!

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!