Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Flätat och bohemiskt

Flätat, busigt och bohemiskt – inspireras av Roberto Cavalli i höst! Metros skönhetsredaktör Petra Tungården testar senaste skriket, rykande färskt direkt från catwalken hos kändisfrisören Steve Terry på salongen You i Stockholm. Så gör du steg-för-steg!

1. Förbered
För att få till det busiga bohemiska svallet, börjar Steve med att spraya igenom hela håret med saltvattenspray, det får även frisyren att sitta på plats hela dagen. Dela sedan upp håret i sektioner och locka del för del. Främst för att få struktur i håret.

2. Busiga lockar
Lockarna får inte se för perfekta ut, börja locka från hårets mittlängd. Locka sedan upp håret, bort från ansiktet. Använd dig av en locktång utan klämma eller locka håret utanpå fästet, för att undvika märken. Håret ska bara se tillrufsat ut. Om du låter locken svalna i handen, innan du släpper ut dem – håller de bättre.

3. Fläta
Ta två främre sektioner på varje sida av håret framtill och fläta, ganska slarvigt. Dra bak håret och börja fläta i öronhöjd.  Var noga med att fläta hela vägen ner. Fäst slutligen flätorna med genomskinliga tofsar på bägge sidor.

4. Krans
Fäst flätorna med hjälp av små hårnålar, som gärna får synas – ju busigare resultat, desto bättre. Satsa på snygga hårnålar i roséguld. Låt flätorna ligga huller om buller, det är en del av frisyrern. Det ska kännas spontant och hemmafixat.

5. Slutfinsih
Steve avslutar med att rufsa till lockarna genom att försiktigt tupera upp det fria håret.  Använd dig sedan av hårspray för att fixera frisyren och glansspray längst ner i topparna. Dra gärna ut små teser från flätorna, för att få till den bohemiska lite spretigare slutlooken.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!