Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

GÖR DIG REDO FÖR BARA BEN

Snart är det dags att kasta strumpbyxorna – och visa benen. Inte redo? Metro skönhetsexpert Petra Tungården ger dig experttipsen som ger dig snygga bara ben till våren.

1. SKRUBBA

Du skulle aldrig börja måla om i din lägenhet innan du spacklat och fyllt i fina linjer. Samma sak gäller med huden. För att bli av med döda hudceller och för att få en jämn fin hudton att jobba med krävs en ordentlig skrubb. Använd dig av ett par skrubbhandskar. Behöver du raka dig? Gör det i samma veva, det tar nämligen 24 timmar för hårsäckarna att stänga sig, vilket kan leda till en ojämn brun utan sol.

2. BRUN UTAN SOL

Efter vintertid är benen ofta lika vita som snö. Chocka inte din medbefolkning, satsa på en fejkbränna till våren. Lättast, när det kommer till benen, är att använda sig av en sprej så du når baksidan av benen ordentligt. Se till att smörja in torrare partier, som hälar och knän, med en fet kräm  före applicering, så undviker du fläckar. Fötter har en tendens att bli ojämna så var extra noga med dem.

3. SKYDDA DIG

Visste ni att 90 procent av hudens åldrande kommer från solexponering? Ofta är vårens första strålar farligast. Se till att skydda huden genom att använda solskyddsfaktor dagligen. Investera i en solkräm som både skyddar mot UVA- och UVB-strålar. Ofta finns det SPF i din vanliga hudlotion. Du blir inte snabbare brun om du struntar i solskydd – bara snabbare bränd. Så var generös med solskyddsmedel.

[bildspel]

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!