Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Gör dig redo för stranden i sommar

Snart är det dags att inta solstolen. Förbered kroppen för strandhäng.Så här blir du redo för beachen. Metros skönhetsredaktör Petra Tungården guidar dig steg för steg till sommarformen.

Fuskbrännan
Göm dig inte i vassen i år. Bygg upp en fuskbränna redan innan stranden.  A och O när det kommer till en jämn bus-bränna är förarbetet. Börja med att skrubba bort döda hudceller, då brun-utan-sol färgar hudens översta hudlager. Börja alltid med att applicera en fetare kräm på kroppens torraste partier som knän, armbågar och hälar. Applicera alltid brun utan sol med en handske för att undvika missfärgade händer. Har du lyckats få fläckar? Dutta på lite babyolja på en bomullstuss och skrubba försiktigt. Se till att återfukta kroppen ordentligt dagarna efter bus-användning!

Semestersäkra svallet
Efter att vinterhalvåret tagit ut sin fulla rätt på ditt hår, är det inte alls lika friskt och glansigt som det var innan. Testa att göra en kreatinbehandling innan du möter stranden och vågorna, det tar bort frissigheten och lämnar håret glansigt och fräscht. En behandling som du gör på salong håller upp till fyra månader. Var sparsam med stylingprodukter i solen, då solen tar ut sin fulla rätt på håret blir det extra känsligt för stylingverktyg och produkter. Låt håret självtorka så ofta det går.

Sommarfina fötter
Förbered dina fötter för sommarens sandaletter! Börja med att tappa upp ett varmt fotbad. Har du torra fötter? Satsa på olja! Och vid fuktiga fötter ter sig grovsaltet bäst.  Låt fötterna ligga i vattenbadet i cirka tio minuter.  Fram med filen! Undvik de med metallyta, som gör mer skada än nytta. Välj i stället en fil med sandpappersyta. Fila sedan långsamt i hälens riktning, uppifrån och ner. Återfukta fötterna med en fuktgivande fotkräm mot spruckna och torra fötter. Har du fuktiga fötter använd dig av en vanlig hudkräm. Försök upprepa proceduren varannan vecka för att bibehålla fina lena fötter!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!