Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Hon trollar bort sina mörka ringar under ögonen med gurkmeja (!?)

gurkmeja-morka-ringar-under-ogonen-sminka-bort-dolja-hack-Att ha mörka ringar under ögonen är väl något som vi alla har någon gång, kanske speciellt på måndagsmorgnarna. Att dölja och sminka över dem kan vara klurigt och resultatet blir lätt ”kakigt”. Skönhetsbloggaren Farah Dhukai har hittat en rätt annorlunda lösning på detta problem, nämligen gurkmeja.
 


 
Hon blandar buttermilk (kärnmjölk) och gurkmeja till en smet som hon sen applicerar med en sminkborste runt ögonen. Efter att blandningen har torkat tvättar hon bort det och hennes mörka ringar är borta. Det som händer är att gurkmeja färgar huden temporärt gul, och gult neutraliserar lila och blåa toner.
 
Tyvärr kan vi inte köpa kärnmjölk i Sverige men det är faktiskt superlätt att göra det själv. Du blandar 2,3 dl mjölk med 1 msk vinäger och låter det stå i 10 minuter. Hur enkelt som helst.
 
Det du ska tänka på innan du testar detta knep är att din hud bli irriterad av att ha kryddor direkt på huden, testa därför blandningen på din underarm och vänta i två dagar. Har du inte fått någon reaktion så är det bara att tuta och köra. En annan sak du kan tänka på är att grukmeja-tricket kanske inte fungerar så bra om du har väldigt ljus hy. Då kan det gula från gurkmejan ta över så istället för att se ut som en panda kan du se ut som om du ätit ostbågar med hela ansiktet.
 
Foto: Instagram.com/farahdhukai

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!