Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så gör du för att få tillbaka ditt lyster inför sommaren!

Gå ur ditt vinteride och låt din hy skimra lagom till våren och sommaren. Vi guidar dig till produkterna och knepen som får din hy att blomstra inifrån och ut. 

Foto: @jesshunt2 / @collagevintage

1. Addera lite färg
Raka alltid benen 24 timmar innan du lägger på brun utan sol. Börja sedan med att skrubba huden för att bli av med döda hudceller. Smörj in kroppens torraste partier som hälar, armbågar och knän med en fetare kräm innan du sätter igång. Använd dig alltid av en brun utan sol-handske när du applicerar produkten för att undvika att händerna blir missfärgade. Bär lösa kläder timmarna efter att du lagt på brun utan sol. Lyckas du bli fläckig ändå? Lugn! Dutta lite babyolja på en bomullstuss och gnugga försiktigt.

2. Trolla bort det gråa i ett svep
Satsa på produkter med ljusreflekterande pigment. Använd dig av en primer som ger lyster. En primer applicerar du innan du lägger din bas. Produkten jämnar ut fina linjer, neutraliserar hudtonen och får sminket att sitta på plats hela dagen. Avsluta hela din makeup med att applicera en highligher. En highligther är ditt vassaste vapen mot glåmig hy. Applicera produkten på ansiktets högsta punkter – kindben, under ögonbrynet, i ögats inre vrå, på näsbenet och längst överläppens läppkant . Och sim sa la bim så har du flyttat fokus från trötta ringar under ögonen och grå hy till skimrande poppande kindben och putande läppar.

3. Addera extra fukt
Många använder samma hudvårdsprodukter året runt. Men under vinterhalvåret kan det vara bra att addera extra fukt till din hudvårdsrutin, då vi blir betydligt torrare under vintern. För många räcker det att lägga en fuktgivande ansiktsmask 1-2 gånger i veckan. Lider du av extremt torr hy? Addera ett fuktgivande serum till din hudvårdsrutin som du applicerar efter du tvättat ansiktet och innan du smörjer in dig. Se till att du inte använder för starka hudvårdsprodukter för just din hy, som ibland kan vara boven i dramat och anledning till torrhet. Våga fråga om hjälp nästa gång du köper nya produkter.

Brun utan sol - St Tropez KÖP

Brun utan sol - St Tropez

En personlig favorit i brun utan sol-djungeln är den här moussen från St Tropez. Under två års användande har jag aldrig lyckats få en enda skarv eller fläck.

Self Tan Bronzing Mousse, 263 kr (Ord pris 329 kr)

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
St Tropez KÖP

St Tropez

Jag applicerar produkten med en handske som man köper till separat.

Applicator Mitt, 47 kr (Ord pris 59 kr)

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
Mask - Beauté Pacifique KÖP

Mask - Beauté Pacifique

Ge din hy en extra boost i vinter. Satsa på en rik och krämig mask som skämmer bort matt och torr hy genom att återställa fuktbalansen och bevara den samtidigt som den, med hjälp av A-vitamin, minskar fina linjer och rynkor.

Instant Hydrating Mask, 389 kronor

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
Decléor KÖP

Decléor

Néroli Bigarade Oil Mask, 405 kr

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
Serum - The Ordinary KÖP

Serum - The Ordinary

Ett serum hjälper till att reducera synbarheten av mindre skönhetsskavanker, ger din makeup extra lyster, hjälper din makeup att lättare dölja synbarheten av pigmentförändringar, reducerar rodnad och ålderstecken, samt skyddar och vårdar din hud. Framförallt så jobbar produkten på djupet och går ner djupare än din dag- och nattkräm.

“B” Oil, 129 kr

Finns att köpa här

 

KÖP

Nästa bild
Beauté Paxifique KÖP

Beauté Paxifique

Submersive Serum Paradoxe, 435 kr

Finns att köpa här

 

KÖP

Nästa bild
Oribe - Moisturise and Control KÖP

Oribe - Moisturise and Control

Få tillbaka ditt lyster i håret med Oribes nya serie!

Finns att köpa här.

KÖP

Nästa bild
Oribe - Moisturise and Control KÖP

Oribe - Moisturise and Control

Få tillbaka ditt lyster i håret med Oribes nya serie!

Finns att köpa här.

KÖP

Nästa bild
Highlighter - Benefit Teint KÖP

Highlighter - Benefit Teint


Jag brukar använda mig av både en flytande och en highlighter i puderform. Börja med att applicera den flytande med en pensel eller fingret. Fixera sedan produkten med pudret, så sitter sminket på plats hela dagen.

 

High Beam Highlighter, 240 kr

Finns att köpa här

 

KÖP

Nästa bild
Mac KÖP

Mac

Mineralize Skinfinish, 252 kr

Finns att köpa här

 

KÖP

Nästa bild
Skrubb - Weleda KÖP

Skrubb - Weleda

Var noga när du väljer skrubb och akta dig för skrubbar med för stora korn som ofta gör mer skada än nytta. Satsa på en grovare skrubb till kroppen och en mildare variant med mikrokorn för ansiktet.

 

Birch Body Scrub, 98 kr

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
Lumene KÖP

Lumene

Harmonia Salt Body Scrub, 299 kr

Finns att köpa här

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!