Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Make up-artisten tipsar: Så rengör du dina sminkverktyg

“Smuts, damm och bakterier hindrar inte bara dina sminkverktyg att hålla sig i kvalitén, det kan vara en bidragande orsak till oren och obalanserad hud.”,  det säger Metro Modes fd bloggare Evelina Andersson. Här ger hon sina bästa tips på hur du rengör dina sminkverktyg och därmed även håller huden ren.

evelina-sminkborstar-rengoringFoto: Evelina Andersson / Raphael Lovaski, Unsplash 

När rengjorde du dina sminkborstar och svampar senast?  Om du sköter om dina sminkverktyg rätt kan de hålla i många år och din hud kommer vara tacksam för att du applicerar din makeup med rena verktyg, skriver Evelina i ett blogginlägg. 

Hon tipsar även om att rengöra sina sminkverktyg ofta – varannan vecka kan vara ett bra riktmärke. 

“Många tänker att man är ren i ansiktet när man applicerar makeup, och tänker att borstarna inte blir så smutsiga…. Tänk dig hur din hudkräm ligger och gottar in sig dag efter dag mellan borststråna och sminkresterna- mysigt va?”, skriver Evelina.

Evelinas tips på hur du gör för att rengöra dina sminkverktyg

– Blöt borstarna försiktigt med ljummet vatten och rengör dem sedan med ett milt hårschampo eller en tvål särskilt avsedd för sminkborstar. Cirkulera med borsten i din handflata och tillsätt nytt vatten tills borsten känns ren.

– Krama försiktigt ut överflödigt vatten och låt borsten sedan torka liggandes platt på en handduk och lufttorka. Ställ inte borstarna med handtaget nedåt, dvs låta dem torka i t.ex ett glas! Detta gör att vattnet som är kvar i borstarna rinner ned i skaftet vilket kan resultera i att limmet som håller borststråna på plats, luckras upp och gör att din borste börjar tappa hår. 

Solid cleanser - Beauty Blender KÖP

Solid cleanser - Beauty Blender

Denna underbara lilla rengöring älskar Evelina, dels för att den är smidig att ta med överallt, men också för att den är fantastisk att lösa upp alla sminkrester! Som ett extra plus kommer det med en liten silikonplatta som gör det ännu lättare att få bort allt.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Instaclean - Beauty Blender KÖP

Instaclean - Beauty Blender

Spraya på en kleenex och svep sedan över med penslarna. Detta är super emellan tvättarna för att fräscha upp borstarna. Toppen om du inte har så många ögonskuggs penslar, och vill ha olika färger vid samma tillfälle, då kan man spraya och rengöra lite snabbt så inte färgerna blandar sig.

Pris: 179 kronor.

KÖP

Nästa bild
Brush Cleanser - MAC KÖP

Brush Cleanser - MAC

Denna är jättebra och räcker länge! Används också på samma sätt som ovan, alltså på en kleenex.

Pris: 125 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!