Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Metro Mode testar och utser: Vårens bästa dagkräm med solskydd

Den första vårsolen är här (YAY) men medan vi njuter av extra energi så glömmer vi ofta bort att skydda vår vinterbleka hud i övergångsperioden mellan vinter och vår. 

Det är med andra ord hög tid att uppdatera din dagkräm till en variant med just solskydd för att förebygga skador och annat tråkigt!

hudkramer med spf 2016

Vi har därför testat och betygsatt sju nya dagkrämer med SPF så att du kan möta våren på ett säkert sätt! Betygen är i skala en stjärna upp till fem stjärnor.

 Dagkram med spf solskydd

VINNARE! Phytomer CC cream Skin Perfecting Cream (SPF 20)

Den här krämen ska tack vare biotekniskt marint socker ge överhuden mycket fukt och även förfina hudstrukturen. Innehåller även mineraler som ska ge huden lyster och den ska även korrigera hudtonen.

Betyg: ***** FEM av fem stjärnor

“Vi älskar den här! Den håller allt som den lovar och huden känns fräsch och återfuktad. Krämen är ganska tjock i konsistensen men upplevs aldrig kladdig utan går snabbt in i huden. Den smälter ihop med ens egen hudton och resultatet blir perfekt – varje dag!”

Pris: 425 kronor

Dagkram med spf solskydd

CC cream broad spectrum (SPF 30)

Den här krämen ska förutom att ge bra solskydd även återfukta huden på djupet, göra den fastare och vara täckande på samma gång.

Betyg: *** tre stjärnor

“Du behöver varken använda foundation eller puder eftersom krämen täcker bra. Dock så känns den inte så återfuktande och har du torr och känslig hy ska du inte använda denna.”
Pris: 469 kronor

Dagkram med spf solskydd

Innovative Skincare Extreme protect SPF30

Skyddar och reparerar huden med avancerat skydd för UVA/UVB-strålar som minskar uppkomsten för rodnad. Innehåller E-vitamin som minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. Jämnar och mjuknar upp huden. 

Betyg: *** tre stjärnor

“Krämen känns aningen för tjock för att en ska vilja använda den som dagkräm. Passar bättre till lata dagar på stranden då den innehåller ett pålitligt solskydd. Den smälter långsamt in i huden och luktar sådär (läs traditionell solkräm) vilket inte är den trevligaste doften.”

Pris: 550 kr

Dagkram med spf solskydd

Vichy IDEAL soleil dry touch (SPF 30)

Vichys första solcreme som gör huden matt samt håller solskyddet i flera timmar. En kräm för den som vill ha en matt effekt på dagkrämen.

Betyg: *** tre stjärnor

“Sjunker snabbt in i huden och känns fräsch i både konsistens och doft. Bra pris och dryg produkt som mattar ner den glansiga huden.”

Pris: 160 kr

Dagkram med spf solskydd

Biotherm Aquasource (SPF 15)

Biotherms dagkräm med solskydd innehåller förutom solskydd även Life Plankton™ som inte bara återfuktar huden, utan även förbereder din hud för att kunna ta emot alla dagliga påverkningar.

Betyg: **** fyra stjärnor

“Krämen glider lätt in i huden, luktar och känns fräsch. Upplever det som att huden får bättre lyster redan efter ett par dagar”.

Pris: 375 kr

Dagkram med spf solskydd

Exuviance Age Reverse ay repair (SPF 30)

Exuviance nya kräm sägs öka cellförnyelsen i huden, göra den mer elastisk och motverka rynkor och fina linjer. Den har även ett starkt skydd mot solen.

Betyg: **** fyra stjärnor

“En behaglig kräm som lätt går in i huden utan att kännas fet eller oljig. Hade önskat en mer djupgående fukt av krämen, då man lätt kan känna sig lite torr i huden efter en arbetsdag framför skärmen. Stort plus för dryg formula och generös förpackning.”

Pris: 521 kr

dagkram med spf solskydd

Sensai Cellular Performance day cream (SPF 25)

Komplett anti-ageing skyddande dagcreme med solskydd och lätt konsistens med omedelbar effekt på lystern på huden.

Betyg: *** tre stjärnor

”Produkten går snabbt in i huden och ansiktet känns mjukt och lent. Effekten håller i sig hela dagen och stort plus för SPF25. Ingen wow-effekt med tanke på det höga priset.”

Pris: 1095 kr

varens parfymer 2016

Läs också: Här testar vi och betygsätter vårens härligaste parfymer 2016 >> 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!