Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Hög igenkänningsfaktor! Här är de 5 vanligaste skönhetsmyterna

Susanne Barnekow listar fem vanliga myter inom skönhet. Hon slår hål på myter om allt från finnar till torr hy. Igenkänningsfaktorn är hög!

Foto: Unsplash

Susanne Barnkow listar de fem vanligaste skönhetsmyterna som hon känner till. “Det finns nämligen en hel del och jag tänkte lista några av dem”, skriver hon. Ja, vi har ju stött på en hel del i våra dar! Det är helt enkelt dags att slå hål på skönhetsmyterna.

Ta del av Susanne Barnekows lista här:

1. Man får finnar av smink

Susanne skriver att det inte finns någon forskning på att akne orsakas av smink, men om du däremot inte tar väck sminket ordentligt kan det orsaka uppkomsten av orenheter i huden. Det är även viktigt att komma ihåg att rengöra sina sminkverktyg så som borstar och svampar. Om du inte gör rent dina verktyg smetar du på lager med bakterier som såklart också kan orsaka inflammationer och finnar.

2. Torr hy? Drick mer vatten!

Det här skriver Susanne är en gammal myt som inte alls stämmer då vatten inte kan råda bot på torr hy. Det är såklart att dricka vatten, men det är inte det som krävs för att undvika torr hy. Istället tipsar Susanne om tillskott av essentiella fettsyror och hudvårdsprodukter anpassade för just din hudtyp.

3. Välj hudvårdsprodukter baserat på din ålder

Susanne beskriver många produkter på marknaden som åldersanpassade, framför allt när det gäller kvinnor över 50. Men kom ihåg att ålder är ingen hudtyp, utan hudtyper kan variera – oavsett ålder. Du kan ha problem med oljig hud när du är 50 år och torr och livlös hud när du är i 20-årsåldern, skriver hon.

Du kan läsa om alla fem skönhetsmyter i Susannes blogginlägg här!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!