Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

METRO TESTAR SERUM

Metro Testar Serum!

Onödigt eller helt enkelt livsavgörande? Metros skönhetsredaktör Petra Tungården testar senaste skriket i skönhetsvärlden, serum är på allas läppar den här säsongen och guidar dig steg för steg till en felfri hy?

Ögonkräm, nattkräm, dagkräm och nu serum – det är lätt att gå vilse i skönhetsdjungeln, som fullkomligt exploderat senaste åren. Serum har funnits sedan urminnestider, men det är först nu det verkligen fått sin stora stora akt i rampljuset. Så vad är egentligen serum och varför ska vi använda det?

Ett serum kommer oftast i flytande form och ska användas före din dag- och nattkräm. Folk med tilltäppta porer som har problem med acne och kvisslor kan även bli rekommenderade att bara använda serum, som inte täpper till på samma sätt som en kräm gör.

Medan en kräms främsta uppgift är att skydda, så är serumets främsta uppgift att jobba på djupet och reparera huden. Ett serum är ofta effektivare än din dag- och nattkräm, då serumet innehåller ett högre koncentrat av aktiva ingredienser och går djupare in än en kräm gör, eftersom det är lättare för huden att absorbera, just på grund av sina ingredienser och mindre molekyler. Ett serum ger lyster och tillför extra fukt, bekämpar rynkor och pigmenteringar och ojämnheter i hyn och finns idag i alla prisklasser.

Se till att använda c-vitamin i ditt serum det ger ditt ansikte lyster när det känns grått och trött, men ger även en slätare hud. C-vitaminen skyddar mot fria radikaler som påverkar huden negativt genom nedbrytning av kollagen och skadar syreupptagnings förmågan i cellerna. Men med just c-vitamin så hjälper du cellerna att skyddas mot åldrande men tillför även ökad spänst och framförallt lyster.

Om du är sugen på att haka på senaste skriket och testa serum, ha alltid i åtanke att likt de flesta hudprodukter så behöver huden drygt en månad på sig att anpassa sig till de nya produkterna innan du kan se eventuella resultat med blotta ögat.

Av. Petra Tungården

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!