Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

3 enkla steg mot en naturlig och fräsch sommarhy

Hudvårdsrutinen under vinter- och sommarhalvåret ser lite olika ut och särskilt finns det tre saker att tänka på i sommar för att få till en naturlig look med ett härligt lyster längst med ansiktets högsta punkter. Läs mer om hur du gör för att preppa och stråla i.

Foto: @melodiemonrose / @darjabarannik

1. Förbered
Du kan inte skapa en illusion av perfekt hy om inte underlaget är slätt. Likt ett renoveringsprojekt måste du spackla och rätta till ojämnheter innan du målar om. Börja med att tillföra en extra dos fukt genom att investera i ett riktigt bra serum, följ sedan efter med en primer, som fyller i de fina linjerna och stramar åt huden. Nu är du redo att börja måla!

2. Illusion
Trolla med ditt ansikte! Vad är du mest nöjd med? Framhäv det med hjälp av skuggningsteknik. Använd dig av ett bronzingpuder i nyanser mörkare än din egen hudton, applicera med små runda rörelser likt en trea. Börja under käkbenet, jobba dig ut under kindbenet för att sedan avsluta trean längst tinningen och upp mot mitten av pannan. Detta smalnar av ansiktet och framhäver kindbenen! Använd dig sedan av en smalare pensel och skugga längs näsbenet och upp under ögonbrynet för att skapa en smalare näsa.

3. Lyster
Nästa steg är att tillföra lyster och få skuggningen att se naturlig ut. Börja med att applicera en ljus highlighter, längst ansiktets högsta punkter – kindbenen, under ögonbrynet, mitt på näsbenet, precis ovanför ögonbrynet och avsluta på överläppens kant för en större läpp. Fixera den krämiga highlightern med en highlighter i puderform för att få sminket att sitta hela dagen. Följ sedan efter med en bronzing highlighter på de ställena du suddat ut.

Serum - Estée Lauder Advanced Night Repair KÖP

Serum - Estée Lauder Advanced Night Repair

Serum är nyckeln till felfri hy! Underskatta inte serumets inverkan på huden. Du applicerar serumet närmast huden, precis efter du tvättat ansiktet både morgon och kväll avsluta sedan med din fuktcreme. Medan en fuktcremes främsta uppgift är att skydda huden, så jobbar ett serum djupare för att ge huden optimal, naturlig reparation, förnyar hudtonen och ger struktur, för att skapa en levande och frisk hy. Men hjälper även till att reducera fina linjer och rynkor.

Pris: 760 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Serum - Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Serum KÖP

Serum - Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Serum

Pris: 680 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Highlighter - Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer KÖP

Highlighter - Lumene Invisible Illumination Nordic Light Instant Illuminizer

Felfri hy har aldrig varit enklare. Inspireras av stjärnor som Victoria Beckham, som kämpat med dålig hy hela sitt liv – som aldrig lämnar hemmet utan en rejäl dos highlighter. Highlightern hjälper dig att framhäva det du är nöjd med och tar fokus från andra partier i ansiktet. Öva dig fram hemma till en perfekt hy.

Pris: 299 kronor.

Köp här.

(Finns i 2 färger)

KÖP

Nästa bild
Highlighter - MAC Cosmetics Extra Dimension Skinfinish KÖP

Highlighter - MAC Cosmetics Extra Dimension Skinfinish

Pris: 315 kronor.

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Krämrouge - IsaDora Blush Stick 'N Brush KÖP

Krämrouge - IsaDora Blush Stick 'N Brush

För att skapa en så naturlig look som möjligt är det lättast att använda sig av krämiga produkter. Investera i ett krämigt rosa rouge som du applicerar på äppelkinden för en nyponfräsch finish. Investera i ett rouge med lite skimmer i för att tillföra ännu mer lyster!

Pris: 139 kronor.

Köp här.

Finns i 7 färger

KÖP

Nästa bild
Krämrouge - Max Factor Miracle Sheer Blush KÖP

Krämrouge - Max Factor Miracle Sheer Blush

Pris: 129 kronor.

Köp här.

Finns i 2 färger

KÖP

Nästa bild
Solkysst - Sensai Bronzing Gel Spf 6, 50 ml KÖP

Solkysst - Sensai Bronzing Gel Spf 6, 50 ml

Få en enhetlig, naturlig och perfekt solkysst hudton med en lätt färgad dagkräm. Fungerar som ett perfekt alternativ istället för en tung foundation nu till våren. Glöm inte bort att applicera över hals och dekolletage för ett naturligt resultat. Krämen ger färg direkt och lämnar ditt ansikte solkysst!

Pris: 415 kronor

Köp här.

Finns i 3 färger

KÖP

Nästa bild
Solkysst - Clinique Moisture Surge Sheertint Hydrator SPF25 KÖP

Solkysst - Clinique Moisture Surge Sheertint Hydrator SPF25

Pris: 295 kronor.

Köp här.

Finns i 5 färger

KÖP

Nästa bild
Bronzing Powder - Indy Beauty Bring On The Sun! Bronzing Sculpting Powder Danisa KÖP

Bronzing Powder - Indy Beauty Bring On The Sun! Bronzing Sculpting Powder Danisa

När du skuggar ansiktet, välj ett puder utan skimmer för att sedan avsluta med ett skimrande. Var noga med att hitta ett brunpuder som passar din hudton. Har du mycket röda pigment i ansiktet, akta dig för röda puder och investera istället i ett sandfärgat. Har du olivfärgad hud? Akta dig för puder som drar åt askhållet. Ta hjälp av personalen i sminkbutikerna och be om råd att hitta rätt färg för just din hy.

Pris: 189 kronor

Köp här.

KÖP

Nästa bild
Bronzing Powder - Laura Mercier Matte Bronzing Powder Bronzer KÖP

Bronzing Powder - Laura Mercier Matte Bronzing Powder Bronzer

Pris: 410 kronor.

Köp här.

Finns i 2 färger

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!