Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Perfekt hy till varje pris

Satsa på en naturlig look i vår. Där nyckeln till framgång stavas lyster! Inspireras av italienska modehuset Pradas modeller och skapa en illusion av felfri hy den här säsongen!
Förbered
Du kan inte skapa en illusion av perfekt hy om inte underlaget är slätt. Likt ett renoveringsprojekt måste du spackla och rätta till ojämnheter innan du målar om. Börja med att tillföra en extra dos fukt genom att investera i ett riktigt bra serum, följ sedan efter med en primer, gärna med ljusreflekterande pigment, som fyller i de fina linjerna och stramar åt huden. Nu är du redo att börja måla!

Illusion
Trolla med ditt ansikte! Vad är du mest nöjd med? Framhäv det med hjälp av skuggningsteknik. Använd dig av ett bronzing puder i flera nyanser mörkare än din egen hudton, applicera med små runda rörelser likt en trea. Börja under käkbenet, jobba dig ut under kindbenet för att sedan avsluta trean längst tinningen och upp mot mitten av pannan. Detta smalnar av ansiktet och framhäver kindbenen! Använd dig sedan av en smalare pensel och skugga längs näsbenet och upp under ögonbrynet för att skapa en smalare näsa.

Lyster
Nästa steg är att tillföra lyster och få skuggningen att se naturlig ut. Börja med att applicera en ljus highlighter, ljusreflekterande pigment, längst ansiktets högsta punkter – kindbenen, under ögonbrynet, mitt på näsbenet, precis ovanför ögonbrynet, vid ögats inre vrå för att ge illusion av ett piggare och större öga och avsluta på överläppens kant för en större läpp. Fixera den krämiga highlightern med en highlighter i puder form för att få sminket att sitta hela dagen. Följ sedan efter med en bronzing highlighter på de ställena du suddat ansiktet.

 

Det du behöver är:

1. Serum
Serum är nyckeln till felfri hy! Underskatta inte serumets inverkan på huden. Du applicerar serumet närmast huden, precis efter du tvättat ansiktet både morgon och kväll avsluta sedan med din fuktcreme. Medan en fuktcremes främsta uppgift är att skydda huden, så jobbar ett serum djupare för att ge huden optimal, naturlig reparation, förnyar hudtonen och ger struktur, för att skapa en levande och frisk hy. Men hjälper även till att reducera fina linjer och rynkor.
Estée Lauder Advanced Night Repair, 665 kronor. Aesop Parsley Seed Anti-Oxidant Serum, 500 kronor

2. Highlighter
Felfri hy har aldrig varit enklare. Inspireras av stjärnor som Victoria Beckham, som kämpat med dålig hy hela sitt liv – som aldrig lämnar hemmet utan en rejäl dos highlighter. Highlightern hjälper dig att framhäva det du är nöjd med och tar fokus från andra partier i ansiktet. Öva dig fram hemma till en perfekt hy.
Lumene, Sun Radiance Skin Tone Perfector, 99 kronor. MAC, Mineralize Perfectly Finished, 300 kronor

3. Krämrouge
För att skapa en så naturlig look som möjligt är det lättast att använda sig av krämiga produkter. Investera i ett krämigt rosa rouge som du applicerar på äppelkinden för en nyponfräsch finish. Investera i ett rouge med lite skimmer i för att tillföra ännu mer lyster!
Shiseido Shimmering Cream, 250 kronor. YSL, Voile de Vlush, 300 kronor

4. Solkysst
Få en enhetlig, naturlig och perfekt solkysst hudton med en lätt färgad dagkräm. Fungerar som ett perfekt alternativ istället för en tung foundation nu till våren. Glöm inte bort att applicera över hals och dekolletage för ett naturligt resultat. Krämen ger färg direkt och lämnar ditt ansikte solkysst!
Kanebo Sensai Bronzing Gel SPF 6, 395 kronor. Lancaster Sunlight Makeup Infinite Bronze Face Bronzer SPF 15, 225 kronor

5. Bronzing Puder
När du skuggar ansiktet, välj ett puder utan skimmer för att sedan avsluta med ett skimrande. Var noga med att hitta ett brunpuder som passar din hudton. Har du mycket röda pigment i ansiktet, akta dig för röda puder och investera istället i ett sandfärgat. Har du olivfärgad hud? Akta dig för puder som drar åt askhållet. Ta hjälp av personalen i sminkbutikerna och be om råd att hitta rätt färg för just din hy.
Nouba, Brown Tan, 295 krnonr. Loréal Paris, Glam Bronze Minerals Pearls, 189 kronor

 

 

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!