Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Så får du ditt hår att växa sig längre – under kortare tid

Drömmer du om långa längder och en bra kvalitét på ditt hår? Det finns flera enkla saker du kan addera och ta bort i din rutin som kommer få ditt hår att växa sig långt. Nedan listar vi 11 saker du måste börja och sluta med direkt.

Foto: @ootd

1. Investera i ”Scalp Care”
Din hårbotten är en viktig del av håret där dina hårsäckar, körtlar, nerver, blodkärl, kollagen och fettceller sitter. De påverkar hur snabbt och bra ditt hår växer och genom att använda en Scalp care-produkt tar du hand om din botten. Något som förbättrar hårfibrernas hälsa.

2. Toppa håret oftare
Önskar du längre hår så hjälper det att klippa dina toppar var 10 – 12 vecka. Annars kan de som är kluvna sprida sig längre upp vilket gör att du måste klippa mycket mer om du inte går till frisören så ofta.

3. Testa vitaminer för håret
Det betyder inte att du kan proppa i dig vitaminer för att få längre hår. Om du redan äter vitaminer så kan kroppen inte ta upp mer än den behöver. Men om du inte gör det, så testa att äta D, A, C och E för ett längre och friskare hår.

4. Använd rätt schampo
Många schampo-produkter innehåller sulfater, något som tvättar bort hårets naturliga oljor som du behöver för att få långt hår. Se därför till att använda rätt produkt, och tvätta helst inte håret varje dag. Det måste få vila mellan gångerna.

5. Avsluta tvätten med kallt vatten
En rutin du borde lägga till direkt är att avsluta varje dusch med kallt vatten. Det gör så att dina hårstrån stänger sig och lättare skyddas. Det bästa är att du bara behöver göra det några sekunder.

6. Använd mycket balsam
Balsam ska vara din bästa vän när du önskar längre hår. Även det stänger hårstråna efter en hårtvätt och skyddar mot värme och att hårstråna blir tunnare.

7. Undvik värmeverktyg
Det är ingen nyhet att värmeverktyg skadar ditt hår, så försök att inte använda det så ofta! Och när du väl gör det, använd värmeskydd.

8. Undvik att bleka håret
Blekning skadar dina hårstrån väldigt mycket och något du måste sluta med om du önskar längre hår. Använd istället nyanserande hårinpackningar för ljusare nyans.

9. Borsta försiktigt
En hårborste sliter på håret så välj därför en med minsta möjliga slitage. Borste heller inte håret när det är blött, då är dina hårstrån mer känsliga.

10. Använd ett örngott i silke
Silke har en förmåga att inte få ditt hår att bli spretigt eller mer fettigt, vilket gör att du inte behöver tvätta det lika ofta. Så testa att byta ut ditt örngott.

11. Byt ut tofsar och hårspännen
En ”vanlig” tofs har en förmåga att slita väldigt mycket på håret och kan till och med ge dig en uppklippt frisyr. Byt därför ut dina tofsar mot scrunchies och använd inte hårspännen för mycket.

Källa: Cosmopolitan

Scalp Care - Nioxin KÖP

Scalp Care - Nioxin

Pris: 649 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hårvitaminer - SugarBear Hair KÖP

Hårvitaminer - SugarBear Hair

Pris: 228 kronor. (Nedsatt 46%)

KÖP

Nästa bild
Multivitamin - SugarBear Hair KÖP

Multivitamin - SugarBear Hair

Pris: 349 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Rahua KÖP
Nästa bild
Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Maria Nila KÖP

Sulfatfritt Shampoo & Balsam - Maria Nila

Pris: 448 kronor. (Nedsatt 10%)

KÖP

Nästa bild
Värmeskydd - Maria Nila KÖP

Värmeskydd - Maria Nila

Pris: 249 kronor.

KÖP

Nästa bild
Örngott i silke - Amelie Soie Secrets de beauté KÖP

Örngott i silke - Amelie Soie Secrets de beauté

Pris: 995 kronor.

KÖP

Nästa bild
Scrunchie 2 pack - NA-KD KÖP

Scrunchie 2 pack - NA-KD

Pris: 79 kronor.

KÖP

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!