Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Har du tunt/fint skandinaviskt hår har du säkert varit med om följande scenario: du

Skönhet

Så får du lockarna att hålla hela dagen

Så får du lockarna att hålla hela dagen
8 Se Bildspelet

Har du tunt/fint skandinaviskt hår har du säkert varit med om följande scenario: du lockar håret i en timme och en minut senare är håret lika platt som innan. Så frustrerande och så jobbigt!

Det finns många anledningar till att ditt hår vägrar vara lockigt, många som du orsakar själv men även sånt du inte kan göra någonting åt. I bildspelet hittar du dessutom de bästa produkterna som får lockarna att hålla.

 

1. Du tvättar håret för ofta

När du tvättar håret blir håret glatt och halt vilket gör att håret får svårt att hålla formen. Måste du tvunget duscha innan så kan du hoppa över balsamet. Håret måste ha en textur för att kunna formas.

 

2. Du överarbetar håret

Använder du för mycket produkter och för hög värme på verktyget tyngs håret ner och resultatet blir inte som vi önskat. Dra ner värmen på tången och avsluta med ett hårspray och en volymspray.

 

3. Du drar fingrarna genom lockarna

Borstar du ut lockarna med fingrarna direkt när de är klara så förstör du faktiskt lockarna. Vill du separera dem kan du ta ett löst tag om överhåret och skaka isär lockarna. Då får du även in lite extra volym i håret.

 

4. Du använder inte värmeskydd

Ett stort misstag du gör är att du inte använder något värmeskydd. Ett värmeskydd skyddar inte bara håret utan kan även hjälpa lockarna att hålla formen. Värmeskydd är A och O när du ska styla ditt hår.

 

5. Tar för tjocka slingor

Tar du för tjocka slingor kan inte locktången värma upp och forma hela slingan. Resultatet blir trötta och ospänstiga lockar. Locka mindre slingor i taget och låt locktången var kvar tills du känner att hela slingan är varm. När locken är klar kan du samla upp den och fästa den med en klämma. Då finns det ytterligare en chans för att locken ska hålla hela dagen.

 

5. Dina gener är problemet 

En av de största anledningarna till att ditt hår vägrar locka sig är faktiskt dina gener. Alla hårtyper har olika texturer vissa är grövre medan andra finare. Har du ett fint hår så kan det vara så att ditt hår har svårare att hålla lockar.

 

Alla produkter i denna artikel är utvalda av Metro Modes redaktion. Alla produkter länkas till återförsäljarna och vissa via tjänsten Apprl.

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Sassa Asli
Lifestyle
Tess Montgomery
Home
Andrea Brodin
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Mode
Mathilda Weihager
Home
34 kvadrat
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Elin Johansson
Hälsa
Ida Warg
Mode
Emma Danielsson
Mode
Pamela Bellafesta
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Fanny Ekstrand
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind