Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

METRO MODE + Yves Rocher

Så ger du huden den omvårdnad den förtjänar – 3 enkla steg

Vår hud förändras ständigt beroende på hur vi äter, sover och mår. Klimatet i Norden sliter också extra hårt på huden när vi utsätts för olika temperaturskillnader, regn, snö och UV-strålar. Oavsett ålder och yttre omständigheter är en trestegsrutin grunden till en välmående hy. Här tipsar Yves Rocher om hur du lägger upp din rutin.

Hudvard-Yves-Rocher

1. Rengöring. Även de bästa av crèmer tappar effekt om huden inte är rengjord ordentligt. När du rengör huden avlägsnar du smuts, överblivet talg och föroreningar som gärna sätter sig på huden.

2. Ansiktsvatten. Det är det första vårdande steget, som också tar bort kalk och rester från rengöringen. Ett ansiktsvatten hjälper till att återställa hudens pH-balans eftersom vatten fungerar uttorkande på huden. Det återger huden sin lyster och förbereder huden för att ta till sig de aktiva ingredienserna i efterföljande crème.

3. Återfukta huden med en ansiktscrème, oavsett hudtyp. För att få rätt balans i huden är det viktigt att använda crèmer som passar just din hudtyp.

Ibland kan du behöva blanda två olika crèmer, om du exempelvis har en blandad hy som är torr på kinderna men glansig i panna och på näsan och hakan.

Att rengöra huden från smuts och smink är inte bara viktigt på kvällen innan vi går och lägger oss, det är lika viktigt när vi vaknar på morgonen. Det säger Hanna-Louise Widberg, produkt- och hudvårdsexpert på Yves Rocher:

– Huden jobbar som mest under natten när vi vilar. Då utsöndras bland annat talg, vilket märks om du är glansig på näsan när du vaknar. Att genomgå hudvårdsrutinen på morgonen gör dessutom att din makeup sitter bättre.

Hur är det med serum, peeling och ansiktsmask? Hanna-Louise förklarar:

– Ett serum är mer lättflytande och kan därför gå djupare in i huden och öka effekten av dina crèmer. Oavsett ålder kan man alltid använda en fuktbooster då ingen kan få för mycket fukt i huden. En eller två gånger i veckan kan huden dessutom må bra av en peeling, följt av en ansiktsmask. Då blir huden ren på djupet och tar åt sig fukt extra bra.

En av de vanligaste missuppfattningarna om hudvård är att det är bra att börja använda anti-age-produkter tidigt. Tvärtom – gör du det för tidigt får huden jobba mycket vilket kan skapa omvänt resultat i att rynkorna syns tidigare.

– Först när du får dina första ålderstecken kan det vara bra att tänka på anti-age-produkter och att använda olika fuktcrèmer för dag och natt. Är du osäker är du alltid välkommen in till någon av våra åtta butiker i Sverige för att få råd och tips som passar just din hudtyp, säger Hanna-Louise.

yves-rcoher-tresteg
Skönhet från växtriket

1959 grundade herr Yves Rocher företaget i sin hemstad La Gacilly i Frankrike. Hans vision var att skapa och erbjuda skönhet från växtriket till kvinnor över hela världen. Visionen består, och än i dag är företaget familjeägt. Att optimera integrationen mellan vegetabiliska ingredienser och hud för att skapa effektiva hudvårdsprodukter är Yves Rochers specialitet. I Sverige finns butiker i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Linköping och Norrköping. Välkommen in!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!