Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Så här rengör du din beautyblender på nya supereffektiva sättet (men var försiktig!)

Vi älskar att applicera vår foundation och concealer med den magiska rosa svampen! Något vi däremot inte älskar är att den rosa färgen snabbt blir färgad av vår foundation-färg och att den känns omöjlig att få helt ren. Nu däremot finns det ett mirakeltips som får vår beautyblender att bli skinande ren igen – genom en mikrovågsugn!

beauty-blender-rengoringFoto: Getty Images

Har du också kämpat med att få din beautyblender helt ren? Vi har tidigare kört med några droppar diskmedel och ljummet vatten när vi ska rengöra vår beautyblender och visserligen blir den ren(are) men den rosa färgen verkar efter ett tag bara vara ett minne blott. Nu svämmar hela internet över av det nya superenkla och effektiva sättet att rengöra den rosa svampen på – genom att mikra den! Det bästa av allt? Det funkar! Värmen i mikrovågsugnen har enligt en studie vid Saint Martins universitet i USA dessutom visat sig vara ett effektivt sätt att bli av med bakterier.

Genom att följa följande steg nedan kan få din beautyblender ren och fin igen

1. Ta fram en mugg/kopp och fyll den med kallt vatten

2. Tillsätt några droppar diskmedel eller tvål

3. Sätt in koppen i mikron, börja med en halv minut, låt svalna några sekunder, för att mikra ytterligare en halv minut

4. Kläm ut vattnet så att all smuts och foundationfärg försvinner

5. Låt torka – färdig att använda!

OBS! Var försiktig – vattnet är väldigt varmt när du ska ta ut koppen ur mikrovågsugnen! Låt svalna en stund innan du tar tag i koppen/muggen. Använd sunt förnuft och mikra INTE svampen längre än en minut!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!