Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Semesterräddarna – här är produkterna som sätter pricket över i:et!

Glöm frissigt, solskadat hår, flammig sönderbränd hud, kladdiga solkrämer och smink som rinner av efter en kvart i gassande sol. Vi har provat oss fram till marknadens bästa produkter som räddar din semester – här är dem!

Foto: Instagram @darjabarannik

Håret:

På stranden: Det är inte bara huden som tar stryk av att vistas i solen. Skydda ditt hår och din hårfärg i sommar. Sachajuans, “Hair in the Sun” skyddar håret med ett uv-filter som sitter på plats trots dopp i havet. Dessutom fungerar den även som stylingkräm och håller frisyren på plats hela dagen medan du njuter av solen.

Efter stranden: Sol och saltvatten torkar lätt ut – och sliter på håret. Se till att ta hand om håret efter stranden. Skäm bort barret med en generös återfuktande hårinpackning från Davines.

Slipp frisset: De här två sprayerna har bokstavligen förändrat mitt liv. Mitt frissiga hår är ett minne blott, trots oberäkneliga väderprognoser, fukt, saltvatten och svettiga timmar på dansgolv utan aircondition. Vägra dåliga hårdagar från och med nu. Spraya i produkten i blött som torrt hår. Jag tycker de håller bäst när de appliceras i vått hår.

Återfå lyster: Efter en dag på stranden kan håret lätt kännas torrt, frissigt och platt. Återfå den naturliga glansen och lystern. Hollywoodsvallet är bara ett sprayklick bort. Var noga med att hålla en halvmeters avstånd från håret och spraya bara glansspray i topparna. Jag tycker Balmains Silk Perfume är perfekt för dagtid och Kevin Murphys Shimmer Shine är ett ess i rockärmen för kvällstid.

Hudvård/Solskydd:

Förbered: Se till att förbereda kroppen för sol. Börja med att skrubba bort alla döda hudceller så att brännan sitter. Satsa på en grövre skrubb för kroppen. Jag älskar St Tropez Prep and Maintain som du även kan bränna av under semestern om du börjat flagna. Välj en snällare skrubb till ansiktet med mikrokorn. Inget slår La Prairies Cellular Mineral Face Exfoliator som lämnar ansiktet lenare än lenast. Gör det till rutin och skrubba ansiktet 1-2 gånger i veckan.

För ansiktet: Glöm flottiga krämer som resulterar i kvisslor och finnar. Årets solskyddsprodukter är bättre än någonsin. Biotherms Creme Solaire Anti-Age , ger en matt effekt som håller hela dagen, utan olja som dessutom hjälper till att absorbera svett och glans. Aco’s Sun Face Fluid är en annan favorit.

För kroppen: Skippa den tjocka solkrämen som lägger sig som en vit hinna över hela kroppen. Prova istället Clarins oil body mist som inte bara skyddar mot solens strålar utan passar på att återfukta huden på samma gång. Produkten sjunker in på bara några sekunder och du slipper känna dig som ett kladdigt smörpaket på stranden. Dessutom kan du applicera produkten som solskydd för håret. Om du är en sådan där galenpanna som gillar att jogga på stranden tycker jag att du ska prova La Roche-Posay Anthelios Comfort Lotion, som sitter som stenen i berget trots svett, blod och tårar.

Efter solen: För att behålla brännan krävs återfuktning. Se till att välja en duschkräm som inte torkar ut huden. Skäm bort huden med massa fukt. Kiehl’s Creme de Corps Creme gör din hud mjukare än mjukast. Svalka ansiktet med en lugnande kylande ansiktsmask efter en dag i solen. Sensai silky bronze after sun repair mask ger huden ny energi och hjälper till att reparera huden efter en dag i gassande solsken.

Lyster: Låt huden glittra ikapp med solen. De här skimrande kroppoljorna återfuktar inte bara huden, utan ger en jämn hudton med overklig lyster. Perfekt för festliga sommarnätter. Min personliga favorit är Huile Prodigieuse från NUXE som jag även brukar blanda i min foundation för extra lyster under sommaren.

Makeup:

Foundation/bas: Lägg din tjocka heltäckande foundation på hyllan och satsa på en lättare variant till sommaren med spf. Idag finns det produkter som är anpassade att ha i solen på stranden. Charlotte Tilburys Magic Foundation med spf 15 är en produkt som gjort det svårt att lämna hemmet utan.

Bronzer och lyster: Förstärk brännan med en bronzer. Jag älskar NUXEs Poudre Éclat Prodigieux. Perfekt för semesternecessären. Lumene Natural Glow Bronzer är en annan favorit.

För ögat: Håll brynen i styr på stranden. Eyeko Londons ögonbrynsgel skapar inte bara en naturlig form och färg på brynen utan håller även hårstråna på plats hela dagen. Borsta alltid ögonbrynen snett uppåt, det öppnar upp ögat. Dessutom är deras vattenfast eyeliner en gåva från ovan som får sminket att sitta på plats trots långa dagar på stranden i gassande solsken.

Håret - Hair In The Sun - Sachajuan KÖP

Håret - Hair In The Sun - Sachajuan

Pris: 192 kronor.

(Nedsatt från 240 kr)

KÖP

Nästa bild
Nounou Hair Mask - Davines KÖP

Nounou Hair Mask - Davines

Pris: 255 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
DS Hair build Spray - Sim Sensitive KÖP

DS Hair build Spray - Sim Sensitive

Pris: 144 kronor.

KÖP

Nästa bild
Anti-Frizz Cream  -  Löwengrip KÖP

Anti-Frizz Cream - Löwengrip

Pris: 119 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Shimmer Shine - Kevin Murphy KÖP

Shimmer Shine - Kevin Murphy

Pris: 245 kronor.

(Nedsatt 15%)

KÖP

Nästa bild
Silk Perfume - Balmain KÖP

Silk Perfume - Balmain

Pris: 359 kronor.

KÖP

Nästa bild
Hudvård/Solskydd - Prep & Maintain - St. Tropez KÖP

Hudvård/Solskydd - Prep & Maintain - St. Tropez

Pris: 142 kronor.

(Nedsatt 25%)

KÖP

Nästa bild
Cellular Mineral Face Exfoliator - La Prairie  KÖP

Cellular Mineral Face Exfoliator - La Prairie

Pris: 1 460 kronor.

KÖP

Nästa bild
Creme Solaire Anti-Age - Biotherm KÖP

Creme Solaire Anti-Age - Biotherm

Pris: 259 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sun Face Fluid - ACO KÖP

Sun Face Fluid - ACO

Pris: 145 kronor.

KÖP

Nästa bild
Sun Care Oil Body Mist - Clarins KÖP

Sun Care Oil Body Mist - Clarins

Pris: 236 kronor.

(Nedsatt 20%)

KÖP

Nästa bild
Anthelios Comfort Lotion - La Roche-Posay KÖP

Anthelios Comfort Lotion - La Roche-Posay

Pris: 265 kronor.

KÖP

Nästa bild
Creme de Corps - Kiehls KÖP

Creme de Corps - Kiehls

Pris: 295 kronor.

KÖP

Nästa bild
Silky Bronze Soothing After Sun Repair Mask - Sensai KÖP

Silky Bronze Soothing After Sun Repair Mask - Sensai

Pris: 1 045 kronor.

KÖP

Nästa bild
Huile Prodigieuse/ Guldolja -  NUXE KÖP

Huile Prodigieuse/ Guldolja - NUXE

Pris: 265 kronor.

KÖP

Nästa bild
Makeup - Magic Foundation - Charlotte Tilbury KÖP

Makeup - Magic Foundation - Charlotte Tilbury

En klar favorit här på redaktionen!

Pris: 460 kronor.

Finns i 17 olika färger!

KÖP

Nästa bild
Brow Gel - Eyeko KÖP

Brow Gel - Eyeko

Pris: 216 kronor.

KÖP

Nästa bild
Multi-Purpose Care Bronzing Powder - NUXE KÖP

Multi-Purpose Care Bronzing Powder - NUXE

Pris: 316 kronor.

(Nedsatt från 395 kr)

 

KÖP

Nästa bild
Natural Glow Bronzer - Lumene KÖP

Natural Glow Bronzer - Lumene

Pris: 169 kronor.

KÖP

Nästa bild
Black Magic Liquid Eyeliner - Eyeko KÖP

Black Magic Liquid Eyeliner - Eyeko

Pris: 192 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!