Artikeln innehåller annonslänkar
Skönhet

Smarta knep för ett snyggt och hälsosamt sommarhår

Sommaren är härlig på många sätt, men för håret betyder mycket sol, vind och bad en utmaning. Dina hårstrån kan påverkas och bli torra, trista och missfärgade. Som tur är har Björn Axén delat med sig av sina bästa knep på hur du bäst lyckas med sommarhåret.

Foto: Unsplash

Genom att tänka lite extra på ditt hår och vårda det med omsorg under sommaren kan det slitas betydligt mindre än det annars gör av salta bad och solens strålar. Nedan delar Björn Axén med sig av sina bästa tips och trix för att hålla håret i toppskick även under sommarmånaderna.

Återfukta och skydda håret 

De flesta har en hudvårdsrutin för ansiktet där man tvättar, återfuktar och skyddar huden mot solen. Det många tyvärr glömmer är att ta hand om sitt hår på samma sätt. Återfukta och skydda håret innan du går ut så håller det sig friskt och fräscht längre.

Att tänka på när du är i solen

Använd en solhatt eller sjal för att skydda ditt hår när solen är som starkast. Du bör även undvika att doppa håret varje gång du badar för att bevara en fräsch hårfärg. Men när du väl har gjort det, är det viktigt att tänka på att håret är extra skört när det är blött. I värsta fall kan det gå av om du borstar för hårt eller sätter upp håret i en knut innan det har torkat. Därför bör du vara extra varsam med hur du behandlar det, så att du inte sliter av håret.

Tips när du tvättar du håret  

Många längtar efter att tvätta håret efter en dag på stranden, men tänk då på att schamponera håret två gånger. Vid den första schamponeringen tar du bort smutsen på ytan, den andra gången gör du rent på djupet och ser till att håret blir fräscht i hårbotten.

Tips när du tvättar du håret  

Många längtar efter att tvätta håret efter en dag på stranden, men tänk då på att schamponera håret två gånger. Vid den första schamponeringen tar du bort smutsen på ytan, den andra gången gör du rent på djupet och ser till att håret blir fräscht i hårbotten.

Spana in de bästa produkterna som håller ditt hår välmående hela sommaren nedan!

Wet Hair Brush Detangling & Blowout - Björn Axén KÖP

Wet Hair Brush Detangling & Blowout - Björn Axén

Utredning och fönborste i ett! Det flexibla borsthuvudet med mjuka strån och piggar, ger en mycket bra och skonsam utredning i såväl torrt som blött/handdukstorkat hår. Lufthålen i borsten effektiviserar föningen och det specialdesignade handtaget utvecklat av Björn Axén ger extra bra grepp i handen. Passar alla hårtyper. Den smarta ”no waste packaging” lösningen med en återanvändbar ”brush bag” erbjuder en snygg förvaringslösning som även är perfekt vid resor.

Pris: 270 kronor.

KÖP

Nästa bild
Signature The Argan Oil Mist - Björn Axén KÖP

Signature The Argan Oil Mist - Björn Axén

En lätt och snabbtorkande oljemist som gör det enkelt att reda ut håret. Berikad med ekologisk arganolja som gör håret glansigt och silkeslent. Innehåller värmeskydd och har även en antistatisk effekt. Resultatet blir ett blankt, återfuktat och följsamt hår. Dermatologiskt testad och vegan.

Pris: 360 kronor.

KÖP

Nästa bild
Signature The Leave In Cream - Björn Axén  KÖP

Signature The Leave In Cream - Björn Axén

En vårdande och mjukgörande leave-in kräm med värmeskydd. Berikad med macadamiaolja och provitamin B5 som effektivt motverkar friss samt återfuktar håret. Innehåller även veganskt keratin som reparerar, stärker och skyddar håret. Resultatet blir ett starkt och följsamt hår med naturlig glans. Dermatologiskt testad och vegan.

Pris: 290 kronor.

KÖP

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!