Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Skönhet

Svenska parfymhuset Stora Skuggan gör succé internationellt

Det svenska parfymhuset Stora Skuggan har som första skandinaviska märke blivit nominerad i parfymvärldens motsvarighet till Oscarsgalan: The Art and Olfaction Award.

I tävlingen blinddoftar juryn – bestående av framstående näsor, forskare och konstnärer – igenom de hundratals nicheparfymer som lanserades under 2017. Efter månader av arbete väljs sedan de tio bästa kreationerna ut och tillsammans med framstående parfymörer, som till exempel Christophe Laudamiel, är nu Stora Skuggan nominerad med sin incense’iga och kryddiga parfym Silphium. Doften är baserad på den utdöda kryddan med samma namn och du kan läsa mer om doften här.

Stora Skuggan släppte sin första parfym Fantôme de Maules 2015 och deras senaste parfym Moonmilk nådde butikshyllorna i höstas. De gör allt själva – formulering av parfymerna, design av flaska samt förpackning och de blandar sina parfymer för hand. På Östgötagatan 18 i Stockholm finns parfymmärkets egna butik.

Vinnarna av ”the golden pear” utses i London den 21:a april. Metro Mode håller tummarna!

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!