Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Horoskop

Den enda kristallen du behöver – enligt ditt stjärntecken

Intresset för att utforska den spirituella världen växer sig allt större bland gemene man – och kanske har du redan både tarotkort och kristaller i din ägo? Här hittar du en guide till vilken sten som passar ditt stjärntecken (och din personlighet) bäst!

Foto: Kira auf der Heide & Krystal Ng / Unsplash
Källa: Wellandgood.com

Maria McCabe är stensamlare och ägare till webbshoppen Grateful GemHead. Hon har specialiserat sig på att para ihop kristaller med rätt personligheter, med grund i astrologin:

“Jag kollar på varje stjärnteckens bra och sämre personlighetsdrag för att se vilken sten som kompletterar och stöttar dessa bäst. Alla kristaller har olika egenskaper och olika sätt att heala”, säger hon i en intervju på Wellandgood.com.

 

Så, vilken mineral kan bidra med mest metafysisk kraft och energi för just dig? Maria McCabes bästa kristall-och-stjärntecken-kombinationer hittar du i bildspelet nedan!

Foton på frilagda kristaller: Kristallrummet.se

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren (21/3 - 19/4)

Heliotrop

Du som är väduren är född ledare och har alltid något på gång – och då är heliotrop (blodsten eller jaspis) den perfekta stenen för att lugna ditt sinne och ge ny energi. “Det är dessutom en skyddande sten”, säger McCabe.

Nästa bild
Oxen (20/4 - 20/5)

Oxen (20/4 - 20/5)

Rosenkvarts

Som oxe är du ofta väldigt bestämd och envis i grunden, och då kan rosenkvarts – stenen för ovillkorlig kärlek för både sig själv, vänner och familj – vara yin till din yang.

Nästa bild
Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tigeröga

Tvillingen är mångsidig och ser gärna flera sidor av en situation, både de positiva och de negativa. Tigeröga hjälper dig att arbeta igenom eventuella mentala konflikter som kan uppstå.

Nästa bild
Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan (22/6 - 22/7)

Mossagat

Kräftan är väldigt stark men också anpassningsbar. Du flyter med strömmen genom livet. “Vattenstjärntecken behöver ibland lite hjälp med stabilisering, och då är mossagat en lugnande sten som balanserar känslor, förbättrar kommunikation och minskar stress”, säger McCabe.

Nästa bild
Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet (23/7 - 22/8)

Orange kalcit

Du som är lejon är väldigt modig, vilket matchar bra med den energigivande kraften hos orange kalcit. Den ger dig det där lilla extra självförtroendet så att du vågar tala från hjärtat och säga vad du verkligen tycker och tänker.

Nästa bild
Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun (23/8 - 22/9)

Karneol

Jungfrun är en tänkare och problemlösare – vilket gör karneol till den perfekta kristallen för dig som är född i det här stjärntecknet. Den är energigivande, skyddande, stimulerar ditt sinne och ökar din kreativitet.

Nästa bild
Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen (23/9 - 22/10)

Solsten

Som våg är du en god lyssnare, som strävar efter balans – vilket gör solstenen till en härlig sten för dig eftersom den står för glädje och ljus. “Vågen är noga med att alla runt omkring ska må bra, vilket kan vara väldigt krävande – då hjälper solstenen till att få balans”, säger McCabe.

Nästa bild
Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen (23/10 - 21/11)

Sodalit

Skorpioner är komplicerade – väldigt lojala, självständiga och passionerade – och sodalit har en lugnande effekt som också underlättar kommunikation. Den uppmuntrar till rationellt tänkande om du är lite ångestfylld och känner att du har för mycket på gång.

Nästa bild
Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten (22/11 - 21/12)

Topas

Skytten är den äventyrliga typen, vars optimism och positivitet passar perfekt med den här uppfriskande stenen. “Den hjälper dig att uppnå mål, främjar förlåtelse och stimulerar din fantasi”, säger McCabe.

Nästa bild
Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken (22/12 - 19/1)

Fluorit

Som stenbock är du den bestämda typen som ständigt är på gång – och har svårt att be om hjälp. Du listar hellre ut saker på egen hand. Fluorit är ett måste för dig för att bli av med negativitet och stilla sinnet så att du kan tänka klara, logiska tankar.

Nästa bild
Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen (20/1 - 18/2)

Granat

Vattumannen är lojal, självständig och har en stark vilja – vilket gör granaten (som användes av antika kulturer som en skyddande talisman) till den perfekta följeslagaren. “Granat ger energi och öppnar upp hjärtat”, säger McCabe.

Nästa bild
Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna (19/2 - 20/3)

Ametist

Fiskarna värdesätter relationer och älskar att vara omringade av vänner och familj. Men de är också känsliga för olika energier – och sina vänners känslor – vilket gör ametisten till ett bra skydd. Den  främjar positivitet och hjälper till att stänga ute allt det negativa.

Nästa bild
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!