Horoskop

Detta innebär Merkurius retrograd 2022

Känner du dig extra glömsk och missförstådd just nu? Enligt astrologin kan detta bero på Merkurius retrograd – ett fenomen som inträffar tre eller fyra gånger om året.

Foto: Unsplash

Om du regelbundet läser ditt horoskop så har du säkert lagt märke till att många astrologer nämner Merkurius retrograd just nu – men vad innebär det egentligen?

Astrologen Annabel Gat förklarar fenomenet:

“Tre eller fyra gånger om året slutar Merkurius röra sig framåt genom zodiakens grader och börjar röra sig bakåt, eller ger åtminstone intrycket av att göra det”, säger Gat till CNN.

“Merkurius rör sig i själva verket inte bakåt i rymden, utan endast i astrologernas efemerider”, förtydligar hon.

Då går Merkurius i retrograd 2022

Fenomenet inträffar sammanlagt fyra gånger under 2022, närmare bestämt under följande perioder:

  • 13 januari – 3 februari
  • 10 maj – 2 juni
  • 9 september – 1 oktober
  • 28 december – 18 januari (2023)

Så påverkas vi av att Merkurius går i retrograd

Anledningen till att Merkurius i retrograd har fått ett dåligt rykte är att många menar att det ofta är mycket som ger fel under denna period. Enligt astrologer kan vi förvänta oss förseningar av olika slag, samt missförstånd och komplikationer gällande allt som har med kommunikation att göra.

Men detta innebär inte att Merkurius i retrograd är något som enbart är negativt:

“Detta kan vara en fantastisk tid att återbesöka det förflutna och att sakta ner i allmänhet”, säger Gat och fortsätter:

“Folk kan vara mer glömska vid den här tiden, men man kan också hitta försvunna föremål, konversationer kan återbesökas, meddelanden som har gått förlorade kan plötsligt dyka upp igen. Saker och ting kan vändas upp och ner – men ibland är den vändningen precis vad vi behöver!”

Källor: CNN, Almanac

Foto: Unsplash

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!