Horoskop

Detta kännetecknar ditt stjärntecken

Nedan kan du läsa om vad som utmärker just ditt stjärntecken! Är du en pålitlig oxe eller kanske ett dominerande lejon?

Foto: Unsplash

Känner du igen dig nedan?

Källa: kk

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren (21/3 - 19/4)

När de tolv tecknen sprang ikapp var väduren nummer ett. Inte för att hon är bäst, men för att hon var snabbast i starten. Världen är full av möjligheter, dagen är ny – och väduren är alltid uppspelt, åtminstone till en början. En vädur packar upp allt ur Ikea-kartongen innan hon har läst instruktionerna, och om skåper ska lyckas sättas upp på rätt sätt bär väduren skaffa sig en stenbock som partner, som älskar att läsa instruktioner. Väduren känner sig sinkad av långsamma personer och du bör inte gråta när den vill vidare. Vädurens emotionella styrka är helt klart hennes entusiasm och energi. Alla vill vara nära en vädur och få en bit av henne. Hennes svaghet är att hon inte alltid lyssnar så bra och inte lär av de andra stjärntecknen. Väduren flörtar med allt och alla och är impulsiv i sina val. Väduren är dålig på att ta ett nej, eller att inte känna sig sedd. Då blir hon arg. Det är tufft för henne att inte få leda och att tappa energin, exempelvis under sjukdom.

Stjärnornas råd: Andligt och känslomässigt kan väduren lära mycket av kräftor, fiskar, oxar och vågar. Vågen styrs av den nyupptäckte planeten Eris, som står för ärlighet och förmåga att nå sakens kärna. Det kan göra väduren mjuk i knäna och plocka fram hennes mer hjälplösa sidor.

Styrkor: Eldsjäl, initiativfull och modig.

Svagheter: Rastlös, impulsiv och hett temperament.

Vädurens stora rädsla: Att förlora

 

Nästa bild
Oxen (20/4 -20/5)

Oxen (20/4 -20/5)

Om du har en oxe i ditt liv kan du garanterat bekräfta att oxen har en stabil och behaglig utstrålning. Sensuell? Ja, kanske det. Stressad? Nej. För även om oxen har horn och är envis står den inte och stampar i frustration, den njuter istället av det gröna gräset och de vackra blommorna. Den är lugn och sinnlig av naturen och har tålamod och förmåga att fatta bra beslut. Oxen älskar romantik, lyxresor, god mat och dyra kläder. Som tur är handlar det inte bara om det som kan köpas för pengar, utan om att se och skapa skönhet runt sig. Därför borde alla lära sig av en oxe att stanna upp, njuta och lita på att allt kommer att bli bra. Oxen svaghet hittar man om man tittar på dess motsats, skorpionen. Även om de har samma utgångspunkter och är mycket sensuella och starkt knutna till sin partner är de lika olika som dag och natt. Skopionen är intensiv och djup där oxen är fysisk och materialistisk. Oxens största skräck är att hamna utanför sin comfort zone, därför behöver oxen utmanas på ett försiktigt sätt.

Stjärnornas råd: En oxe vill bli utmanad, på gott och ont, i sin relation. Det kan handla om business eller partnerskap med ett eldtecken som väduren, skytten eller lejonet. En partner, vänn elelr kanske terapeut med skorpiondrag kan vara en katalysator för oxen, och visa att det inte är så farligt att spränga ramarna för förnyelse.

Styrkor: Stabilitet, lugn och pålitlig.

Svagheter: Materialistisk, envis och långsam.

Oxens stora rädsla: Förändring och ett tomt kylskåp eller minus på bankkontot.

Nästa bild
Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingen är med sina karakteristiska två ansikten en typisk intellektuell person som tycker om mentala upplevelser och stimulerande bekantskaper. Dubbelpersonligheten är något av det som ger henne ett dåligt rykte när det kommer till kärlek. Andra tecken kan bli mycket attraherade men få vill investera i en framtid. Kanske är konsten att cinna tvillingens hjärna och inte hennes hjärta. Tvillingar har ett omättligt behov av att lära sig nya saker, kommunicera och utforska, och de knyter band med folk på det mentala planet. Ett intensivt och krävande förhållande kan få en tvilling att känna att hon blir fråntagen den frihet som kommer med nyfikenhet, och hon drar sig därför tillbaka. Tvillingar kan enkelt slå av sina känslor för att istället se helt nyktert och känslokallt på ett förhållande Förmågan att tända och släcka är hennes överlevnadsförmåga och både en styrka och en svaghet.

Stjärnornas råd: Det är bra att tvillingen tycker om att lära sig saker, för hon kan med fördel ta till sig av stenbockens fokus, ansvarsfullhet och stoicism. Att ta ett genomtänkt beslut och stå vid det kan också stärka tvillingens självbild. Då kan hon visa för både sig själv och andra sitt sanna ansikte. På många sätt vet en tvilling vad hon vill ha: fart och frihet.

Styrkor: Intellektuell, anpassningsbar och energisk.

Svagheter: Ytlig och dubbel.

Tvillingens största rädsla: Ensamhet.

Nästa bild
Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan (22/6 - 22/7)

Månhärskaren kräftan är alla stjärnteckens moder. Hon är omsorgsfull, känslosam och empatisk. Kräftor är familjemänniskor och trygga nära relationer är det viktigaste. Att bygga bo är viktigt och hon gör allt för att hennes närmsta ska känna sig trygga och sedda, därför glömmer hon lätt bort sig själv i relationer. Kräftan älskar villkorslöst och därför blir hon också mycket beroende av sina relationer. Det är baksidan av att ha ett stort och öppet hjärta. De flesta kräftor bär på en samlare, det kan handla om allt från gamla bilder, barndomsminnen och familjerecept. Det är svårt för kräftan att släppa greppet om det förgångna. I förhållanden kan hon på grund av sin konflikträdsla kräva mycket av sin partner och förvänta sig att denne ska förstå henne utan att hon själv sätter ord på det. Om partnern inte gör som hon förväntar blir kräftan besviken och drar sig in i sitt skal. Den frustration och känslohavet hon samlar på sig kan göra henne oförutsägbar. När kräftan blir passiv och drar sig tillbaka hoppas hon att partnern ska se detta och ge henne det hon inte kan be om eller kräva.

Stjärnornas råd: Kräftan kan lära mycket av lejonet. Med lite av lejonets mod, självständighet och ego kan du förändra dina relationer och med gott samvete kräva det du behöver och förtjänar. Lejonet är också en familjemänniska, men istället för att stå i köket solar hon sig också utanför familjen. Försök ta dig ut i nya sociala sammanhang där du inte befinner dig så extremt nära en och samma grupp.

Styrkor: Omsorgsfull, empatisk.

Svagheter: Klängig, trygghetsnarkoman och humörstyrd.

Kräftans största rädsla: Att förlora.

Nästa bild
Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet (23/7 - 22/8)

Om du har sett “Game of Thrones” minns du säkert familjen Lannister, som i sitt sigill har mottot “Hear me Roar”. Det är ett lejon, det! En person född i detta tecken kan dominera ett helt rum. De har karisma, styrka och självförtroende och inga som helst problem med att vara rummets mittpunkt. Kreativitet är grundläggande och det är nödvändigt att de kan utrycka sig i stort och smått, Det kan handla om att gå med uppseendeväckande kläder, gestikulera och ta ordet. De är beskyddande när det kommer till familj och vänner, och deras naturliga auktoritet gör dem födda till ledare och värdar. Du kan förvänta dig mat och underhållning hos ett lejon. Det generösa lejonet älskar att skämma bort andra och att skämma bort sig själv. Men det medfödda självförtoendet har sina nackdelar. När festen är slut lutar sig lejonet tillbaka och lägger benen på bordet. I förhållanden kan detta bli ett problem då lejonet slutar anstränga sig så snart saker landar. Hon har också svårt att ta kritik då hon är övertygad om att hon är fantastisk.

Stjärnornas råd: Vågen kan lära lejonet att skruva ner volymen lite. En våg läser den hon umgås med och söker först uppmärksamhet när det är hennes tur. Om lejonet kunde leta efter sin inre “huskatt” och älska den lika högt som det stora rovdjuret blir det lättare för henne att ge andra plats. Tvllingen, skytten, jungfrun och fiskens sätt att vara sociala på kan mjuka upp lejonet.

Styrkor: Stark personlighet, generös och uppmuntrande.

Svagheter: Dominerande och självupptagen.

Lejonets största rädsla: Att bli avvisad.

Nästa bild
Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun är typen som klär sig i nystrukna blusar, handsprit i väskan och post-it lappar i sina böcker. I motsats till lejonet vill jungfrun inte ha någon röd matta. Hon föredrar ett mer elegant och subtilt erkännande. Jungfrun har en falkblick för detaljer och är därför en genialisk hjälpreda när andra tappar översikten. SOm ett typsikt jord-tecken hittar hon lugn och ro när hon har det ordnat runt sig. Hon hatar stök (även om det bara gäller andras stök.) När hon har tid blir allt sorterat i kassar som hon märker och sätter på plats eller kastar. Det är viktigt för jungfrun att ha ett syfte och därför kan du räkna med att minst en av de du stöter på som sliter genom livet är jungfrun. De har hög arbetsmoral. Hon är också mycket ödmjuk och slår inte i dörrar. Med stilla flit uppnår hon det hon vill. När det kommer till framtoning finns det varken avskalat nagellack eller dåligt bordsskick så långt ögat kan se.

Stjärnornas råd: Det är hårt arbete hela tiden att försöka hålla ordning på världen och därför kan jungfrun behöva en kram och ett peptalk. Det kan komma från den förvirrade fisken som älskar att hjälpa, eller lejonet som är “bossen” och jungfrun “sekreterare”. Väduren kan med sina råa känslor och barnslighet nå jungfruns fina hjärta och visa att ingen skada är skedd, även om något går sönder. Som jungfru bör du söka efter en skytte eller vattumann som kan ändra ditt fokus från detaljerna i den stora bilden.

Styrkor: Hjälpsam, noggrann och nöjd.

Svagheter: Kritisk, rädd för att förlora översikt.

Jungfruns stora rädsla: Kaos

Nästa bild
Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen kommer alltid ihåg födelsedagar och är generös med komplimanger. Precis som tvillingen är vågen en mästare på att kallprata, att skapa balans och få alla runt henne att må bra. Vågen älskar också skönhet, balans, stil, rättvisa och harmoni, men hon kan också vara dömande och ointresserad av människor som är olika henne. Vågen tillhär ändå ett av de mer känsliga tecknen, det kan man se på att hon har svårt att fatta beslut och kan ångra ett felköp i månader efteråt. Hon kan ocksp vara snabb att döma andra om de enligt hennes uppfattning är vulgära eller okunniga. Vågen vill helst inte vara ovän med någon , och kan ha svårt att acceptera att man inte kan ha många som sin bästa kompis.

Stjärnornas råd: Som vuxen våg måste du försöka att inte flörta med alla och istället hitta trofasta vänner du kan lita på. Ett vattuman kan lära dig att utvidga din horisont, en stenbock kan lära dig att vara med selektiv och trofast och en skytt kan lära dig att inte ta åt dig av allt. Den superkänsliga fisken kan lära dig att gråta på riktigt.

Styrkor: Charmig, diplomatisk och social.

Svagheter: Obeslutsam och ytlig,

Vågens stora rädsla: Att vara ensam.

Nästa bild
Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen tycker om astrologi men också psykologi och allt som har med känslor att göra. De är i sitt rätta element när det kommer till alla slags känslor. Från kärlek till hat. Från entusiasm till destruktivitet. Från självsäkerhet till osäkerhet. Från tillgivenhet till hämndbehov. Skorpionen gör allt för att dem hon tagit under sina vingar, och det är långt ifrån alla som kan komma så nära inpå den skeptiska skorpionen. Hon lever nära sina känslor och låter sig dras med av dem. Hon kan ha svårt att göra skillnad på om det finns en orsak till hennes starka känslor eller om det ligger hos henne själv. Skopionen är intensiv och kan vara gränslös i sin hängivenhet när hon älskar någon, men är också en mästare på manipulation. Det emotionella talangen tar henne långt, men inte alltid hela vägen in i mål.

Stjärnornas råd: Skorpionen mår bra av ett intellektuellt motstånd från vattumannen och jungfrun. De kan lära henne saker och lyfta hennes IQ – men också att få henne att förstå att hon inte alltid är omgiven av fiender.

Styrkor: Resursstark och passionerad.

Svagheter: Destruktiv och svartsjuk.

Skorpionens största rädsla: Att förlora kontrollen.

Nästa bild
Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten (22/11 - 21/12)

När det kommer till obekväma sanningar bör skytten inte vända sig till kräftan eller vågen för att få svar. De dör hellre än säger något som blir obekvämt. Vem vet förresten vad som är sant? Det gör skytten! Hon uttrycker mer än gärna sin åsikt. Det handlar inte om att skytten vill förstöra ditt hjärta med sin pil, för hon är varken elak eller okänslig, tvärtom. Hon menar bara att sanningen och positiva vibrationer faktiskt är det bästa man kan ge andra. I övrigt har den ärliga skytten lätt att justera sanningen och överdriva, då hon gärna vill underhålla. Skytten är en vinnare, så när hon gör fel, förlorar ett jobb, blir dumpad av en partner eller vän eller kanske blir av med pengar tar hon det inte lätt.

Stjärnornas råd: Hopp, sanning och nya horisonter är viktigt för skytten, och om hoppet tryter behöver den hjälp av en känslosam skorpion som inte räds de allvarliga sidorna av livet. Skytten bör alltid ha en våg i sin närhet. Vågen kan med sina diplomatiska färdigheter och harmoniska väsen alltid se till att förenkla tillvaron för skytten.

Styrkor: Full av äventyrslust, öppen för världen och ärlig.

Svagheter: Opraktisk, taktlös och oansvarig.

Skyttens största rädsla: Plikter.

Nästa bild
Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken (22/12 - 19/1)

Man hör ofta om stenbockens ambitioner och om hur arbetsam hon är. Och visst är det sant, stenbockar kan ofta vara den på arbetsplatsen som aldrig går hem, och den som är först på plats. Men när det kommer till känslor är stenbocken mycket upptagen vid image och att se bra ut. Det handlar inte om att hon vill bli beundrad, men för att hon önskar framgång. Du känner igen en stenbock på hennes perfekta makeup och korrekta sätt. Som anställd är hon världens bästa medarbetare. Om stenbocken har en chefsposition gör hon det med bravur.

Stjärnornas råd: Det sägs att stenbockarna föda gamla – och därför kan de må bra av att umgås med stjärntecken som påminner dem om att livet inte alltid är så avvarligt och nära slutet. Det är innerst inne rädda för kritik och för att falla igenom. De kan få sig ett gott skratt med – och av – skyttar, som älskar att underhålla och berätta rövarhistorier. Eldtecken är överlag duktiga på att värma upp stenbocken och oxen har förmåga att förstå stenbockens behov. Oxen kan också lära stenbocken att värdesätta de små sakerna, istället för att vara frustrerad över allt som inte blir som tänkt.

Styrkor: Målinriktad, ansvarsfull och bra tålamod.

Svagheter: Osentimental, cynisk och överambitiös.

Stenbockens stora rädsla: Att förlora sin status.

Nästa bild
Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen (20/1 - 18/2)

Hur kan man vara någons bästa vän och samtidigt inte helt förstå andra människor? Det kan vattumannen, och hon är bra på att dölja hur okänslig hon faktiskt är. Vattumannen vill hellre fokusera på stora frågor som rör samhället än att prata om tråkiga känslor och parförhållanden. Om man ändå diskuterar känslor med en vattuman så vill hon hellre prata om dina känslor och ge råd än att prata om sina egna. Vattumannen har en komplicerat förhållande till känslor och hittar hellre en logisk förklaring när andra blir känslosamma och sentimentala. I gengäld pratar hon gärna om filosofi och affärsidéer fram till klockan fem på morgonen.

Stjärnornas råd: Vattumannens förmåga att vara excentrisk, självständig och fri hänger samman med hennes kärlek för stora altruistiska känslor. Men hon tvingas ner i andra typer av känsloland av temperamentsfulla vädurar, skorpioner och lejon. Dessa tre tecken kan faktiskt värma upp vattumannen och vattumannen passar ihop med alla tecken. Hon lär sig dock mest av de mer känsliga, som fiskarna och kräftan.

Styrkor: Frihetskämpe, tolerant och originell.

Svagheter: Känslomässigt reserverad, egensinnig och rebellisk.

Vattumannens stora rädsla: Att förlora sin frihet.

Nästa bild
Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna (19/2 - 20/3)

Vem tänker på andra före sig själv? Det gör fisken. Det är faktiskt en slags egoism hos henne, då hon vet att när andra har det dåligt så påverkar det henne också. Fisken har bra förståelse för det kollektiva och en djup överbevisning om att det är säkrast att följa strömmen och hålla sig till flocken. Fiskarna är känsliga med konstnärlig talang och en nästan telepatisk förmåga att läsa andra. Hon kan dock ha svårigheter att förstå sig själv. Fisken blir beroende av saker lättare än andra, och är ofta självuppoffrande, ger för mycket och försöker binda folk vid sig. Blind hängivenhet i kärlek och en tendens att tro att alla andra är lika hängivna gör henne ofta besviken. Fiskarna känner sig ofta bortglömda och offerrollen kan tända hennes konstnärliga och spirituella läggning. Fisken är en drömmare.

Stjärnornas råd: Sök efter en jordbunden jungfru eller ambitiös stenbock som kan hjälpa dig att analysera och strukturera ditt arbete. En vädur har ego nog att skapa framgång åt er båda.

Styrkor: Hjälpsam, känslosam, full av fantasi och romantisk.

Svagheter: Förvirrad, gränsöverskridande och beroende.

Fiskens stora rädsla: Att andra inte behöver hennes hjälp.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!