Horoskop

Här är din perfekta kompis-dejt, enligt stjärnorna

Sugen på att göra något annorlunda med dina kompisar i helgen? Låt er inspireras av astrologin när ni planerar er nästa kompis-dejt!

Foto: Unsplash

Dejter är något som de flesta av oss nog förknippar med kärleksrelationer, men vem har sagt att våra vänskapsrelationer inte förtjänar samma eftertanke? Här är de perfekta kompis-dejterna för samtliga stjärntecken, enligt Well + Good!

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren (21/3 - 19/4)

Dejt-idéer: klättring, cykelturer, yoga, bowling, vandringsturer

Eldtecken är kända för att vara äventyrslystna, och Väduren är inget undantag! Du älskar att röra på dig så en sportig aktivitet – gärna en lekfull sådan – är perfekt för dig.

Nästa bild
Oxen (20/4 -20/5)

Oxen (20/4 -20/5)

Dejt-idéer: spabesök, middag på en fin restaurang, vinprovning, shopping

Oxen älskar allt som har med lyx att göra, så din perfekta dejt innefattar ofta god mat och dryck, och att få klä upp sig. Du njuter gärna av livets goda med en vän, så cocktails på en flådig bar eller ett mysigt spabesök passar dig bra.

Nästa bild
Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Dejt-idéer: middag med vänner, quiz-kvällar, festivaler, karaoke

Om du är född i Tvillingarnas tecken är du förmodligen väldigt flexibel när det kommer till sociala aktiviteter. Dig spelar det ingen större roll vad som står på schemat – det viktiga är att du får umgås med dina vänner. Du älskar goda samtal och umgås gärna i grupp, så en aktivitet där många kan vara med är idealiskt för dig.

Nästa bild
Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan (22/6 - 22/7)

Dejt-idéer: mysiga middagar, picknick, tarotläsning, filmkväll, gå på antikvariat

Kräftan styrs av månen vilket innebär att personer födda i detta tecken älskar djuplodande samtal och avslappnande miljöer. Helst ses du hemma hos dig så att du kan skapa en så mysig och bekväm miljö som möjligt för dig själv och dina gäster. En filmkväll eller middag är bra exempel på dejter som tilltalar dig.

Nästa bild
Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet (23/7 - 22/8)

Dejt-idéer: komediklubbar, promenader, danslektioner

Som Lejon är du van vid att stå i centrum och du har alltid roligt oavsett vad du och dina vänner hittar på. Samtidigt är du inte rädd att föreslå något nytt, som att prova ett spännande recept eller gå till ett uteställe ni aldrig har varit på förut.

Nästa bild
Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun (23/8 - 22/9)

Dejt-idéer: bokklubb, workshop i kreativt skrivande, brädspelskväll, promenad, picknick

Som Jungfru trivs du bäst med att umgås i mindre grupper och under avslappnade former, så att du kan ge dina vänner ordentligt med uppmärksamhet. Tänk: brädspelskvällar och promenader i vackra omgivningar. Du gillar också att vara kreativ så någon form av workshop eller kurs med konstnärlig inriktning är något du gärna provar på med en vän.

 

Nästa bild
Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen (23/9 - 22/10)

Dejt-idéer: temafester, fika, shoppa second hand, konserter (så länge du älskar bandet)

Du som är född i Vågens tecken får energi av att socialisera och därför tar du dig mer än gärna tid för dina vänner. Eftersom ditt tecken styrs av Venus har du utmärkt smak och gillar vackra saker – men när det kommer till umgänge är du inte så petig med vad ni hittar på, utan fokuserar istället på personen framför dig. Din perfekta kompis-dejt innebär en chans att klä upp sig lite, slappna av och bonda med dina närmaste.

 

Nästa bild
Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen (23/10 - 21/11)

Dejt-idéer: fika, drinkar på en mysig bar, tarotläsning, middag på tu man hand

Som Skorpion uppskattar du att umgås med en kompis i taget. Du föredrar lugna och privata miljöer, så ett besök på en mysig restaurang är alltid en lyckad kompis-dejt i dina ögon. Du är också förtjust i allt som har med mysticism att göra och det är inte ovanligt att tarotkorten åker fram i slutet av kvällen!

Nästa bild
Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten (22/11 - 21/12)

Dejt-idéer: klubbar, museum-besök, hästridning, roadtrip

Du som är född i Skyttens tecken älskar att upptäcka nya platser och saker, och att träffa nya människor. Därför är en kompis-dejt som vidgar vyerna det bästa du vet – var det någon som sa roadtrip?

 

Nästa bild
Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken (22/12 - 19/1)

Dejt-idéer: escape room, besöka en bokhandel,  nätverka, matlagning

Stenbocken är ett tecken som uppskattar struktur och disciplin. Du älskar att känna dig produktiv och har en tendens att bli så uppslukad av måsten att du glömmer att planera in tid med vänner. Därför är det en utmärkt idé att slå två flugor i en smäll och göra något praktiskt tillsammans. Du är också förtjust i sociala aktiviteter som stimulerar ditt intellekt och låter dig använda din strategiska sida, som ett escape room.

 

Nästa bild
Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen (20/1 - 18/2)

Dejt-idéer: poesikvällar, VR-spel, knytkalas, ägna sig åt välgörenhet

Du som är född i Vattumannens tecken är skicklig på att smälta in i de flesta sociala sammanhang. Detta innebär att din vänskapskrets är anmärkningsvärt variationsrik, och du älskar att utforska olika samtalsämnen tillsammans med dina många vänner. En middag med en större grupp är din perfekta kompis-dejt men du undviker helst att vara värd – när ditt sociala batteri är slut vill du gärna kunna avlägsna dig utan att det ställer till med problem.

Nästa bild
Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna (19/2 - 20/3)

Dejt-idéer: filmkväll, fika, teaterbesök, konserter, keramiklektioner

Du som är född i Fiskarnas tecken tycker om att träffa människor som delar dina många intressen, så att prova på något kreativt tillsammans med en kompis passar dig som hand i handske. Du går också gärna på en teaterföreställning eller ser en film som tilltalar din konstnärliga ådra.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!