Horoskop

Kinesisk astrologi: Så blir 2024 för samtliga tecken

2024 är drakens år enligt kinesisk astrologi. Vi tar en titt på vad detta innebär för samtliga tecken!

Foto: Shutterstock

I början av februari börjar det kinesiska nyåret. Här hittar du allt du behöver veta om vad detta innebär för just ditt tecken!

När är det kinesiska nyåret 2024?

I år infaller det kinesiska nyåret lördagen den 10 februari. I kinesisk astrologi representeras varje år av ett djur vars egenskaper personer som är födda det året sägs dela, och i år det drakens år – närmare bestämt trädrakens.

Det finns totalt tolv djur i den kinesiska kalendern: råttan, buffeln, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen.

Så blir 2024 för dig som är född i drakens år

Om du är född 2012, 2000, 1988, 1976, 1964, 1952 eller 1940 så är du född i drakens år!

Draken är det enda djuret i den kinesiska zodiaken som är en mytisk varelse. I kinesisk kultur symboliserar drakar lycka, styrka och kraft. De styr vädret och vattnet. 

Draken är mäktig, oändligt energisk och full av liv. Den är målinriktad och ambitiös, samtidigt som den har en romantisk och idealistisk sida. Drakar har gott självförtroende, men kan också vara lite impulsiva. De vet vilka de är och har den starkaste jag-känslan av alla tolv tecken i kinesisk astrologi.

Eftersom det anses vara drakars öde att uppnå framgång och lycka går vissa personer så långt att de planerar för att försöka få barn under drakens år!

Så blir 2024 för personer födda drakens tecken

Tyvärr är 2024 inte ett bra år för drakar. Det låter kanske lite konstigt, men faktum är att detta är den traditionella tron när det gäller de år som infaller i ens eget tecken. 

Som drake är du inte är van vid motgångar eller mindre tillfredsställande resultat (i synnerhet när du har gett ditt allt), men det är precis det som kommer att ske i år. 

Vårt råd? Håll ut och vänta på 2025 – det kommer nämligen bli ett fantastiskt år för dig!

Detta ger personer födda i drakens år extra tur:

  • Färger: Blått, lila
  • Nummer: 6, 8
  • Väderstreck: Nordöst

Så blir 2024 för övriga tecken

Råttan

Du som är född i råttans tecken är årets stjärna! Det enda undantaget är personer födda 1972 – för dem kan det bli lite knepigare att få det erkännande de förtjänar. Generellt sett bjuder dock året på nya perspektiv för råttor, och kanske för många frestande möjligheter. Ha tålamod och be om hjälp för att finna din väg framåt.

Buffeln

2024 kommer bjuda på både salt och sött för personer födda i buffelns tecken. Under året kommer du stundtals känna att saker och ting går för långsamt. Se till att inte fastna i gamla hjulspår, få tillräckligt med vila och glöm inte bort var ditt ansvar ligger!

Tigern

Du som är född i tigerns tecken får se upp med att inte uppfattas som alltför inflexibel i år – om du upptäcker att du frambringar negativa reaktioner hos andra kan detta nämligen vara problemet. Året blir lättast för tigrar som är födda 1974 och 1986, medan de som är födda 1950, 1962 eller 2010 kan få det lite mer besvärligt.

Kaninen

Du som är född i kaninens tecken kan uppleva att många försöker tävla med dig i år. I vissa fall kan konkurrensen få negativa konsekvenser, så undvik personer som bara tynger ner dig.

Ormen

2024 blir ett avslappnade och angenämt år för personer födda i ormens tecken. Detta är också ett bra år att njuta av egentid eller studier! När problem uppstår – exempelvis i interaktionen med andra – gör du bäst i att inte låta det påverka din förmåga att njuta av livet.

Hästen

Det kan bli ett något dramatiskt år för dig som är född i hästens tecken. Tänk dig för innan du lägger dig i andras affärer, och var uppmärksam på livets spirituella sida. Du kan känna dig obeslutsam i olika frågor i år (exempelvis gällande barn, romantiska relationer och hälsa) så ta fasta på de tecken som fångar din uppmärksamhet.

Geten

Du som är född i getens tecken kan känna dig lite hämmad under det kommande året – men det finns även goda utsikter att skörda frukterna av tidigare ansträngningar, och det är ett bra år för att göra framsteg inom karriären. Om du känner att du har fastnat i en viss situation, antingen i privatlivet eller professionellt sett, börja planera hur du ska gå vidare.

Apan

2024 ser ut att bli ett behagligt år för alla födda i apans tecken. Det blir även ett år då tidigare planer går i lås! På vissa sätt är det dags att ta ett steg tillbaka från det du har gjort, men problemet är att du har ett medfött behov av att behålla kontrollen. Kom ihåg att ett vidare perspektiv kan visa dig brister i dina strategier och avslöja personer som inte vill ditt bästa.

Tuppen

2024 blir ett bra år för alla tuppar, i synnerhet de som är födda 1969. Om du har haft det lite kämpigt med ekonomin så är chanserna goda att du får en välkommen paus från dina bekymmer. Samtidigt kan andra delar av livet bli mer komplicerade. Ägna därför årets första halva åt att klara upp oavslutade affärer!

Hunden

2024 kan bli ett turbulent år för dig som är född i hundens tecken, så undvik alltför drastiska beslut som kan få negativa konsekvenser. De goda nyheterna? Efter varje prövning kommer du att belönas på något sätt. Personer som är födda 1958, 1970 och 2018 kan förvänta sig de största förändringarna.

Grisen

Du som är född i grisens tecken kan förvänta dig flera intressanta möten under det kommande året. Stundtals kan du känna att ingenting sker, medan andra perioder kan upplevas som riktigt fartfyllda. Använd de lugna perioderna åt att öka din kunskap, göra efterforskningar gällande investeringar, och hitta mentorer. Du kommer veta när det är dags att agera!

Källor: Los Angeles Times, Chinese New Year, WellBeing

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!