Horoskop

Kinesisk astrologi: Så blir kaninens år 2023 för samtliga tecken

2023 är kaninens år enligt kinesisk astrologi, men vad innebär detta egentligen för personer födda i detta tecken – och för övriga tecken?

Foto: Shutterstock

I kinesisk astrologi representeras varje år av ett djur vars egenskaper personer som är födda det året sägs dela. Det finns totalt tolv djur i den kinesiska kalendern: råttan, oxen, tigern, kaninen, draken, ormen, hästen, geten, apan, tuppen, hunden och grisen.

Söndagen den 22 januari inföll det kinesiska nyåret och vi har nu gått in i kaninens år. Nedan tar vi en titt på vad detta innebär för de olika tecknen.

Så blir 2023 för dig som är född i kaninens år

Om du är född 2011, 1999, 1987, 1975, 1963, 1951, 1939 eller 1927 så är du född i kaninens år. Även om kaniner är vänliga så ska denna inte egenskap misstas för svaghet – tvärtom har de en inre styrka och gott självförtroende. De låter aldrig negativitet hindra dem från att nå sina mål.

För personer födda i kaninens år blir 2023 ett år som innehåller både toppar och dalar. De kommer behöva hålla ett extra öga på sin hälsa, ekonomi och vissa utgifter. Däremot finns det goda chanser för att göra framsteg i karriärer med hjälp av mentorer.

Generellt sett är det dock upp till kaniner själva att ha en positiv inställning till sitt jobb – detta kommer hjälpa dem att ta sig igenom svårigheter. Denna attityd kan även uppmuntra högt stående personer att ge dem en hjälpande hand som kan bli avgörande för deras anseende och välstånd under de närmaste tolv åren.

Sammantaget blir det ett spännande år fullt av överraskningar för kaniner!

Detta ger personer födda i kaninens år extra tur:

  • Färger: Rött, rosa, lila, blått
  • Nummer: 3, 4, 9
  • Väderstreck som ger lycka: sydost
  • Väderstreck som ger ekonomiskt välstånd: nordost, sydväst
  • Väderstreck som gynnar kärlek: öst

Så blir 2023 för övriga tecken

Hunden, grisen och apan:

Dessa tre tecken är kompatibla med kaninen och har därför ett lyckosamt år framför sig. De kommer att se möjligheter och framgångar både i sitt privata och professionella liv.

Oxen, hästen, tigern och geten:

Dessa fyra tecken är måttligt kompatibla med kaninen, vilket innebär att de har ett stabilt år framför sig. Det blir med andra ord inte ett år som kantas av toppar och dalar.

Draken, ormen, tuppen och råttan:

Dessa fyra tecken är de som anses vara minst kompatibla med kaninen. De kommer att kämpa med att hantera kaninens lugna energi, något som kan göra dem rastlösa.

Källor: Chinese New Year, Marie Claire

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!