Horoskop

Merkurius är i retrograd igen – här är allt du behöver veta

Merkurius går i retrograd från och med slutet av augusti till mitten av september. Men drabbas inte av panik – vi har tipsen som hjälper dig att ta dig igenom denna period med glans!

Foto: Shutterstock

Tre eller fyra gånger om året går Merkurius i retrograd, något som det läggs mycket vikt på i astrologikretsar. Vi tar en titt på fenomenet som alla pratar om just nu!

Vad är Merkurius retrograd?

Merkurius retrograd innebär att planeten ger intryck av att röra sig bakåt. Detta är i själva verket en optisk illusion som har med dess omloppsbana att göra – Merkurius omloppsbana är kortare är jordens vilket gör att det ser ut som om den rör sig förbi oss, saktar ner och sedan backar.

När är Merkurius i retrograd 2023?

Merkurius gick i retrograd den 23 augusti i år, en period som varar till och med den 15 september. I slutet av året – den 13 december till 1 januari 2024 – inträffar fenomenet igen.

Varför är alla så oroliga för Merkurius retrograd?

Optisk illusion eller ej – inom astrologi förknippas Merkurius retrograd med en något skakig period. Många menar till och med att saker tenderar att gå snett när Merkurius går i retrograd: tänk förseningar av olika slag missförstånd och komplikationer gällande allt som har med kommunikation att göra.

Så överlever du Merkurius retrograd

Du kan göra livet lättare för dig själv under retrograden genom att undvika att sätta för mycket press på dig själv. Ibland tar saker och ting tid, och det är okej.

På tal om tid, se till att ha ordentliga tidsmarginaler i dina planer, ifall du skulle ha oturen att drabbas av förseningar eller komplikationer. Detta är också ett ypperligt tillfälle att säkerhetskopiera viktiga dokument och liknande.

Som med allt annat kommer Merkurius retrograd givetvis även med vissa fördelar: när saker och ting vänds upp och ned så kan detta vara precis den vändning vi behöver i våra liv. Prova att omfamna retrograden genom att dra ner på tempot med hjälp av en guidad meditations-video, eller varför inte gallra ut ägodelar som du inte behöver längre?

Källor:  CNN, Cosmopolitan

Foto: Shutterstock

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!