Horoskop

Så blir kärleksåret 2023 baserat på ditt horoskop

Dejtingappen Tinder har gått ihop med tarot- och astrologen Ebba Bjelkholm med tips om hur man bäst dejtar utifrån sitt stjärntecken. Nedan kan du läsa om hur det kommande kärleksåret för ditt stjärntecken kommer att se ut!

Foto: Unsplash

Insikter från Tinders kärlekskalender:

• Vattentecknen fiskarna, kräftan och skorpionen kommer att känna konjunktionen mellan Venus och Neptunus allra starkast. Deras fokus kommer att skifta mot kärlek och att få kontakt med andra på ett djupare plan. Människors magkänsla och planeternas position gör det lättare att hitta bra dejter och skapar därmed en god chans att träffa någon väldigt speciell.

• Jordtecknen oxen, jungfrun och stenbocken kommer också att känna en större längtan efter romantik på grund av konjunktionen. Eftersom de kommer ha lättare att förstå vad de verkligen vill när det kommer till ett förhållande, är det en bra tid att dejta nu.

• Väduren, lejonet, vågen och vattumannen kommer att uppfatta kärlekens energi och känna att de blir ordentligt sedda. De kommer att vara öppna för att träffa andra bortom murarna de ofta gömmer sig bakom.

• Tvillingarna och skytten ska våga vara djärva. Chansa lite, dejta någon utanför din vanliga typ och gör lite mer experimentella dejtingaktiviteter. Det oväntade och annorlunda kan inspirera och leda till stora saker.

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren (21/3 - 19/4)

Väduren är trogen sitt elelement och förkroppsligar hett temperament! De är öppna för nya upplevelser, kollar in nya profiler snabbt och bestämmer instinktivt om de är intresserade av dig eller inte. Alltså: om det blir en match kommer väduren att slajda in i DM ganska snabbt. Om inte, anta inte att de hör av sig senare. Minst ett foto eller fakta om personen kommer förmodligen få dig att le. Att omfamna deras humor är också ett måste! Du kommer att vara en del av deras galnaste idéer och äventyr från allra första meddelande. Väduren har inte tid att vela; du kommer snabbt veta var ni står. Du kan vara modig och kasta dig in eller gå tillbaka till din komfortzon och närma dig försiktigt. Om ditt svar tar för lång tid kommer de dock att tappa intresset!

Perfekta dejten: En lång bilresa
Bästa dag för en dejt: Måndag
Matchar mest med: Lejonet, vågen och skytten

Nästa bild
Oxen (20/4 -20/5)

Oxen (20/4 -20/5)

Oxar är ambitiösa och älskar kvalitet! Om de bestämmer sig för något är chansen att ändra på det lika med noll. Om vi ska vara ärliga: acceptera det eller gå vidare på en gång. De vet vad de vill och tar sig tid att uppnå perfektion! Så när de gillar är det väl genomtänkt. Får du en så är det en komplimang! Det finns inga luddiga signaler med oxar – de säger vad de menar. De älskar vackra saker, så visa dem vad du har att erbjuda! Du hittar minst en bild med deras lägenhet i bakgrunden (som är perfekt möblerad, förstås).

Perfekta dejten: Imponera på din lillgamla oxe genom att ta denne till kvartersfiket och prata om filosofi.

Bästa dagen för en dejt: Onsdag
Matchar mest med: Skorpionen, jungfrun och fiskarna

Nästa bild
Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingarna (21/5 - 21/6)

Tvillingar är kvicka! De suger åt sig all information och vill alltid veta mer om dig. Deras nyfikenhet tar aldrig stopp – så när du ska lära känna en tvilling kan det till en början vara ganska besvärligt och stundtals kännas som en anställningsintervju. Men, det är faktiskt ett tydligt tecken på att hon eller han gillar dig. En tvilling är flexibel och kommer antingen att skriva med dig på Tinder i flera timmar eller direkt gå på en dejt med dig över en kopp kaffe. Kemin kommer att flöda när de inser att du är lika öppen, lättsam och glad som de! Du kommer ha noll problem att prata med en tvilling, det är en sak som är säker. Det är bara att klaga på, bolla galna idéer eller till och med diskutera filosofiska frågor. Det är inga problem alls för våra kära tvillingar.

Perfekta dejten: Gå på stand-up för att locka fram skratt

Bästa dagen för en dejt: Onsdag
Matchar mest med: Vattumannen, tvillingarna och skytten

Nästa bild
Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan (22/6 - 22/7)

Kräftan fäster stor vikt vid detaljer. Se till att dina meddelanden är välskrivna då kräftan alltid försöker läsa mellan raderna och har en tendens att överanalysera innebörden i det du skriver, och tänk på att alla bilder du skickar granskas in i minsta detalj. Du kommer snabbt bli medve- ten om att allt som skrivs i er chattkonversation analyseras på atomnivå: varje litet ord är noga genomtänkt, så det kan ibland ta lite tid att få svar. Vissa betraktar detta som intellektuellt medan andra uppfattar det som uppmärksamt och känslosamt. Kräftan är helt enkelt en ordkonstnär som det är lätt att komma nära när ni chattar. Så oroa dig inte, kräftan kommer svara på dina meddelanden. Speciellt om du delar deras besatthet av 90-talets popkultur!

Perfekta dejten: En promenad
Bästa dagen för en dejt: Måndag
Matchar mest med: Fiskarna, jungfrun och skorpionen

Nästa bild
Lejonet (23/7 - 22/8)

Lejonet (23/7 - 22/8)

Om du vill imponera på ett lejon bör du putsa till dig ordentligt: Lejon letar efter det lilla extra och utseendet spelar stor roll. De kommer inte att gilla för en mellanmjölkig bild. Som de underhållare de är älskar de att stå i rampljuset. Tycker du att det är ytligt? Lejonen är faktiskt inte alls ytliga. De är bara ett extra självsäkert stjärntecken som är fast övertygade om att de är det bästa som någonsin har hänt dig. Om du inte bekräftar den känslan är de snabba på att leta efter någon som verkligen förtjänar dem. De gillar att trampa på gasen när de flirtar, men om jakten inte är rolig försvinner de snabbt. I stället för att spela svår, visa att du är fantastisk, eller med andra ord, visa vad du går för.

Perfekta dejten: Stjärnskådning
Bästa dagen för en dejt: Söndag
Matchar mest med: Jungfrun, skytten och vattumannen

Nästa bild
Jungfrun (23/8 - 22/9)

Jungfrun (23/8 - 22/9)

Är du svag för jungfrur? Med mycket drama och underhållning i din Tinder-profil kommer detta stjärntecken att gilla dig. Jungfrun gillar dock inte människor som behöver vara i centrum, efter- som det blir för lite fokus på jungfrun själv. Du får en Super LikeTM för en bild som säger mycket – inte för en som skriker. Jungfrur är intresserade av djup, äkthet och allvar – så spela inte spel med dem och svara snabbt, annars försvinner de. Jungfrur är väldigt kräsna, de gillar inte att slösa tid med en ”dålig match”. Det kan mycket väl vara så att de har haft koll på din Tinder-profil länge, men att de bara inte orkar göra något åt saken. Så hur hjälper du dem på vägen? De älskar bra citat och söker svar på livets stora frågor, som till exempel: Varför gillar du mig?

Perfekta dejten: Dejt på ett spa
Bästa dagen för en dejt: Onsdag
Matchar mest med: Stenbocken, kräftan och oxen

Nästa bild
Vågen (23/9 - 22/10)

Vågen (23/9 - 22/10)

När vågar väl matchar med någon så känns det som handen i handsken, men det tar tid. Oroa dig inte, de kan ta beslut, de gör det bara inte direkt. Enligt en våg finns det många saker som talar både för och emot dig. Typiskt vågen! En sak du bör ha med dig är att vågen älskar att känna sig åtråvärd. De lägger mycket tid på sitt utseende, sin stil och förväntar sig detsamma av sina matcher. Även om de är superkrävande har de lätt för att chatta med människor. Ibland kan det vara svårt att skilja på om de faktiskt flirtar eller om de bara försöker vara snälla. Så hur går du tillväga för att charma en våg? Var tydlig i din profil och med dina intentioner

– då behöver de inte gissa sig fram.

Perfekta dejten: Gå på en rolig shoppingrunda och unna dig vackra och snygga grejer

Bästa dagen för en dejt: Fredag
Matchar mest med: Vattumannen, tvillingarna och väduren

Nästa bild
Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen (23/10 - 21/11)

Skorpionen dras med dåligt rykte men är otroligt kärleksfull, känslosam och omtänksam. Deras Tinder-profiler avslöjar inte mycket – skorpionen syns knappt på bilderna och har en förkärlek till mörka färger och bakgrunder. Men skenet bedrar. Även om skorpioner älskar hemligheter är de raka och tydliga. Redan i första meddelandet delar de gärna med sig av alla detaljer om sitt känsloliv och vill inget hellre än att veta allt om dig. Skorpionen älskar djupa samtal och har, den tuffa ytan till trots, ett stort behov av att bli förstådd. Inte minst på det känslomässiga planet. Det blir aldrig en “perfect match” med en skorpion om ni håller er till lågmält småprat, och om de så mycket som anar en gnutta ytlighet kommer de att ta bort matchningen.

Perfekta dejten: En romantisk middag
Bästa dagen för en dejt: Tisdag
Matchar mest med: Oxen, lejonet och stenbocken

Nästa bild
Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten (22/11 - 21/12)

Skytten är omöjlig att missa på Tinder – deras självsäkra karisma som syns på bilderna fångar din uppmärksamhet omedelbart! Det ligger i deras natur att vara öppna vilket gör dem nyfikna, de anar en intressant person bakom varje match. Svarar inte din skytt-flirt? Ta det inte person- ligt! Förmodligen har din eldiga match precis spenderat fyra veckor i Thailand och tappat bort sin mobiltelefon när de festade där. Som rastlösa äventyrare har de oändliga berättelser till hands hela tiden och du kan ryckas med av deras berättelser redan från första dejten – defini- tivt värd en match! Att dejta dem är spännande och roligt eftersom det är lätt att dras med i deras öppna inställning. Deras Tinder-bio säger soffsurfing och frilansjobb. För att matcha använder de sig av flagg-emojis för att visa upp sina tidigare resmål.

Perfekta dejten: En utomhusdejt
Bästa dagen för en dejt: Helgen
Matchar mest med: Tvillingarna, vågen och väduren

Nästa bild
Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbocken (22/12 - 19/1)

Stenbockar är framgångsorienterade så är du en karriärperson är de din perfekta match! Stenbockar är väldigt ambitiösa och blir sannolikt grundare av ett startup eller jobbar som frilansare. Stora ambitioner och tidsbrist i vardagen gör detta tecken lite svårare att hitta på Tinder. Men om du matchar med en stenbock, ha tålamod: det kan gå dagar utan att få ett svar och det hör till! Om de inte gillar någon, kommer de definitivt att ta bort matchningen. Om du vill säkerställa att konversationen flyter på bra när ni skriver,bör du kunna såväl sarkasm som ironi flytande. När du väl kommit förbi dessa hinder och vet hur du ska bemöta en stenbock, kommer du snabbt att bli omtyckt. Deras jobb är en del av deras personlighet vilket är en stor anledning till att era samtal i slutändan alltid handlar om jobb. I deras Tind- er-profil hittar du mest troligt (100%) något om deras jobb. Och såklart cykling och segling.

Perfekta dejten: Spela spel inomhus
Bästa dagen för en dejt: Lördag
Matchar mest med: Oxen, fiskarna och stenbocken

Nästa bild
Vattumannen (20/1 - 18/2)

Vattumannen (20/1 - 18/2)

Är mellanmjölk inte din grej? Då är kanske vattumannen något för dig! Vattumannen är alltid ute efter något utöver det vanliga – så om du gillar unika och intressanta personligheter se då till att ge deras profil en like! Vattumän använder inte bara Tinder för att hitta sin stora kärlek utan är även på jakt efter vänner. Memes är en del av deras språk, vilket betyder att du inte kommer så långt med den klassiska öppningsfrasen: ”Hej, hur mår du?”. Om du vill charma en vattuman bör du snabbt ställa om till att skicka memes. Deras Tinder-profiler är unika och de använder sig oftast av ovanliga färger och anger intressen som ”Fridays For Future”, miljö och hållbarhet eller lika rättigheter.

Perfekta dejten: Besök det där bageriet som du haft på din lista Bästa dagen för en dejt: Lördag
Matchar mest med: Tvillingarna, skorpionen och skytten

Nästa bild
Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna (19/2 - 20/3)

Fiskarna är de stora romantikerna när det matchas. På Tinder kan vad som helst hända för fiskarna – inklusive äkta kärlek. Efter en matchning föreställer sig fiskarna gärna ljudet av kyrkklockor och efter ett första ”hur är läget?” kan de fantisera om sina framtida barns ögon- färg. På grund av deras dagdrömmande och deras minst sagt ”annorlunda” tidsuppfattning, händer det att de glömmer att svara. Men de glömmer dig inte. Även efter fem veckors radiotystnad är de fortfarande intresserade av att träffas. Fiskarna lägger sannolikt märke till din Spotify-låt och din favoritartist medan de spanar in din profil. Deras ”kärleksspråk” är att skicka låtar fram och tillbaka. Det drömmande vattenburna stjärntecknet nämner ofta medita- tion, låtskrivande eller filmfestivaler bland saker de gillar. Själva är de artisterna, de kreativt lagda personerna eller musikerna bland stjärntecknen.

Perfekta dejten:En dejt i kreativitens tecken, drejning, målning som kanske avslutas med karaoke. Bästa dagen för en dejt: torsdagar eller fredagar tar fram den bästa energin hos fiskarna.
Matchar mest med: kräftan, jungfrun och oxen.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!