Mode

10 pinsamma jobbsituationer alla har varit med om

Oavsett om du arbetar på kontor, i butik, på ett stort eller litet företag skiljer sig våra arbetsdagar inte så mycket åt. Här är tio exempel på pinsamma situationer som de allra flesta har varit med om på jobbet.

Foto: Pexels

1. Stela konversationer

Måndagsmorgon på jobbet betyder utöver eventuella morgonmöten även en genomgång av helgens bravader. Du får frågan ”vad gjorde du i helgen?” även fast du vet med dig att majoriteten av kollegorna inte bryr sig det minsta. Du bryr dig inte heller men vill inte vara oartig utan ställer samma fråga tillbaka. Svaret har du dock glömt bort på en millisekund.

Trodde du att du skulle slippa detta när ni jobbar hemma och bytt till möten över Zoom eller Teams? Hah! Stelheten, som du inte trodde kunde öka, blev plötsligt tusen gånger värre.

2. Du befinner dig på fel plats vid fel tillfälle

Alla toaletter är upptagna men plötsligt öppnas dörren av en generad kollega och redan där förstår du att det inte kommer dofta hallonbåtar i det minimala utrymmet till toalett …

3. “Tjena tjena …”

Du nickar och ler åt en kollega i korridoren som du inte känner så väl. Men när ni sedan ses för hundraelfte gången samma dag vet du inte längre vad du ska göra. Istället låtsas du svara på mejl fast du desperat försöker undvika ögonkontakt när ni ses.

4. Slut på samtalsämnen

Du står i hissen och precis när de sega dörrarna är på väg att stängas stiger kollegan (som du har minst gemensamt med på bygget) in i hissen. Den pinsamma tystnaden lägger sig tät över den lilla ytan och för att rädda situationen knystar du fram ett par meningar om att ”det är så tråkigt att sommaren kom så sent i år.”

5. Dålig tajming

Du har en efterlängtad lunchdejt med en kompis och väljer ett ställe nära jobbet för att inte slösa bort lunchtimmen. Problemet är bara att precis när ni ska sätta er ner och skvallra dyker hela avdelningen upp och tar bordet bredvid. Så istället för att skvallra om jobbet, kollegorna och kärlekslivet ägnar ni timmen om att prata semester och träning.

6. Olycklig tankevurpa

Du har en låååång och jobbig mejlkonversation med en jobbrelaterad person som är jäkligt irriterande i sitt sätt att bemöta dig. För att lugna ner dig lite väljer du att vidarebefordra det sista mejlet till din kollega och avrundar med att knappa ner alla fula ord du kan komma på. Problemet är bara att du råkar svara den jobbiga personen istället för din kollega …

7. Julfestens efterspel (kanske slipper vi det i år!)

Det vankas konferens med jobbet vilket med andra ord betyder alldeles för lite jobb och desto mer alkoholhaltiga drycker. Och som alltid när en skara överförfriskade kollegor och chefer är på galej kan det bjudas på något som kan likna en realityshow med skratt, gråt och lite drama i en enda röra.

8. Ögontjänaren

Du får beröm av chefen längre bort för att du är så fokuserad på dina arbetsuppgifter och skriver på tangentbordet så att fingrarna blöder. Du tittar upp, ler och tackar för berömmet fast du i själva verket chattar med vännerna och planerar helgens bravader.

9. Ännu mer ögontjänare

Diskmaskinen i köket är alltid ett hett ämne och är något som skapar en hel del arga lappar och sura miner på jobbet. Därför vill man absolut inte vara den som lämnar en smutsig kaffekopp i diskhon. I alla fall inte när någon ser. Du ska precis göra en god gärning och ställa in koppen i diskmaskinen när du upptäcker att disken är ren och du orkar inte för allt i världen plocka ur, så du ställer ner koppen i diskhon trots att det får dig att känna dig lite kriminell. Precis då kommer arga tanten på jobbet som ger dig en avhyvling och det slutar med att du plockar ur den förbannade diskmaskinen ändå.

10. Härligt sällskap på vägen hem

Arbetsdagen är äntligen slut och det är dags packa ihop att bege sig hemåt. Du ska precis gå ut genom dörren när du möter en kollega som glatt frågar om ni ska ta sällskap eftersom ni bor i samma område. Du sväljer hårt och förstår att detta nu betyder 45 minuters stel och obekväm konversation då ni inte har ett skvatt gemensamt.

Nästa bild

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!