Mode

11 drömköp från Balmain X H&M kollektionen som du ska kriga för på torsdag

11 drömköp från Balmain X H&M kollektionen som du ska kriga för på torsdag
11 Se Bildspelet

Midjeskärp

Balmain för H&M, 999 kronor.

Jacka

Jacka i fuskpäls med läderdetaljer, den kostar 1 299 kronor.

Kavaj

Svart sammetskavaj, kostar 1 499 kronor.

Klänning

Jacquardvävd sidenklänning, 1 499 kronor.

Klänning

grön paljettbroderad klänning, 1 499 kronor.

Kappa

Dubbelknäppt kappa i ullmix, 1 799 kronor.

Klänning

Bandbroderad sammetsklänning, 1 999 kronor.

Stövlar

Lårhöga stövlar i mocka, 2 499 kronor.

Byxa

Gröna mockabyxor, 2 999 kronor.

Kavaj

Pärlbroderad sammetskavaj, 3 499 kronor.

Klänning

Pärlbroderad klänning, 4 999 kronor.

Väntan är äntligen över. På torsdag släpps den hyllade Balmain X H&M kollektionen i butik och online. Metros moderedaktör Petra Tungården har gjort jobbet åt dig och testat alla plagg. Här är de 11 bästa köpen som är värda att köa för.
 
H&M:s nya designersamarbete med franska lyxmodehuset Balmain är en mix av fransk couture-estetik, urban elegans och supermodern attityd.
 
– Det ska vara en mäktig känsla att bära Balmain. Balmain bygger på tradition och hantverksteknik men också på ung energi och en ny modegeneration, säger Olivier Rousteing, Creative Director på Balmain.
 
Modehuset är känt för sina exklusiva broderier och dekorationer, skarpa silhuetter och avslappnat coola stil – älskad av kändisar och modeller världen över.
 
– Kollektionen andas Balmain ut i fingerspetsarna. Jag tycker det är extra kul att plaggen verkligen går i linje med Balmain. Man känner hur hantverket vilar tungt på ens axlar och hur man nästan drunknar i broderier och dekorationer när man bär klänningarna. Plaggen är verkligen ett hantverk och man har inte snålat på detaljer. Även om prislappen är aningen högre än vi är vana vid. Silhuetterna är otroligt smickrande med varning för farliga kurvor. Enda nackdelen som man bör ha i åtanke är att storlekarna är mycket mindre än H&M’s vanliga repertoar. Så är du en 38 bör du sikta på en storlek 40 eller 42. Vilket är synd, för kollektionen blir väldigt exkluderande, säger Metros Moderedaktör Petra Tungården.
 
 
Av: Petra Tungården
Foto: H&M

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!