Mode

11 ursäkter som alla kvinnor känner igen för att shoppa kläder med gott samvete

Kvinnor är ju mer eller mindre proffs på att komma på riktigt bra anledningar för att shoppa. Vi har listat de 11 vanligaste ursäkterna som alla kvinnor känner igen när de har spenderarbyxorna på.
 
 
Av: Elina Malm
 
1. ”Jo, den här tröjan kostar förvisso en hel del, MEN, jag kommer att kunna använda den till jobbet, skolan, festen och ja, jag skulle praktiskt taget kunna sova i den också.”
 
Pumps från Tiger of Sweden
2. ”Jag har tjugo par skor, jag vet, men jag har faktiskt inte ett par i ljusbeige-nude-gul, eller hur?”

3. ”Jag bara MÅSTE köpa något nytt för jag har absolut ingenting att ha på mig.”
mockajacka från Mango
4. ”Mocka är ju så hett just nu. Alla har mocka och därför borde även jag köpa något i mocka. Exakt vad vet jag inte men mocka, ja, det måste jag ha.” (Kappa från Mango)
 
Kaftan, rodebjer
5. “Den här svindyra Rodebjer-kaftanen går ju att använda på två sätt; öppen och knäppt. Så man skulle kunna säga att man får “två i ett” vilket gör det mer rimligt att lägga dessa tusenlappar på denna dyrgrip.”
 
nathalie shuterman
6. ”Gaaaah, det är sjuttis på Shuttis! Den här tröjan har kostat typ 4000 kronor men nu är 70 % rabatt så det gör egentligen ingenting om jag inte kommer använda den ofta för jag har ju tjänat hur mycket som helst.”

7. ”Man ska investera i basplagg av bra kvalité och om jag köper den här cashmere-koftan och delar summan på 10 år så blir den praktiskt taget gratis vilket gör att jag borde köpa en i varje färg…”
 
Celine väska
8. ”Ja, den här designerväskan kostar likt en månadslön, MEN, detta är en investering som jag kommer att kunna använda livet ut. Och skulle jag tröttna kan jag alltid sälja den för designerväskor sjunker inte så mycket i värde – en riktigt bra investering så att säga.”

9. ”En vecka kvar till löning och det finns bara två exemplar kvar av den här drömjackan. Panik. Om jag köper den nu, för mina sista pengar, så vet jag garanterat att jag har den innan någon annan hinner före.”
 
shopping
 
10. ”Jag har inte köpt något på typ ett halvår (fast egentligen är det förra månaden) så jag ska unna mig någonting riktigt fint nu för jag är så värd det.”
Rihanna
11. ”Det här rea-kapet är ju liiiite för stor, men det är inne med oversize läste jag någonstans så det gör inget.” (På bilden, Rihanna, foto REX)
 
Missa inte heller:
10 enkla modeknep alla kvinnor borde testa

Kändisfrisören Antonio Axu om vårens 4 trendigaste frisyrer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!